ΟΙ ΣΤΑΧΤΕΣ ΚΑΙ Ο ΚΑΠΝΟΣ ΚΑΛΥΨΑΝ ΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟ ΤΗΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ  ΚΑΙ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΟ ΘΕΑΜΑ ΟΙ ΣΤΑΧΤΕΣ ΚΑΙ Ο ΚΑΠΝΟΣ ΚΑΛΥΨΑΝ ΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟ ΤΗΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ  ΚΑΙ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΟ ΘΕΑΜΑ
του Μάνου ΔερτούζουΔημ. Συμβούλου Η Ελλάδα καίγεται για μια ακόμη φορά, η γειτονιά μας καίγεται και οι στάχτες και ο καπνός για μια φορά... ΟΙ ΣΤΑΧΤΕΣ ΚΑΙ Ο ΚΑΠΝΟΣ ΚΑΛΥΨΑΝ ΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟ ΤΗΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ  ΚΑΙ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΟ ΘΕΑΜΑ

του Μάνου Δερτούζου
Δημ. Συμβούλου

Η Ελλάδα καίγεται για μια ακόμη φορά, η γειτονιά μας καίγεται και οι στάχτες και ο καπνός για μια φορά ακόμη κάλυψαν τον ουρανό του νησιού μας.

Η Δημοτική αρχή το μόνο που κάνει είναι αδιάφορη να παρακολουθεί το θέαμα. Οι οικιστικές περιοχές που έχουν έντονη δασική κάλυψη αβοήθητες. Τα κλαδιά συσσωρεύονται παντού, τα οικόπεδα γεμάτα ξερά χόρτα, οι πολίτες φωνάζουν απελπισμένα με έγγραφα ότι δεν έχουν δρόμο διαφυγής σε περίπτωση φωτιάς και η Δημοτική αρχή απαντά με επίσημο έγγραφο ότι δεν μπορεί να παρέμβει σε δασικές περιοχές!!!!!

Δεν παρεμβαίνουν δηλαδή σε περιοχές που κατοικούν πολίτες που έχουν φως και νερό που η πολιτεία έδωσε, ακόμη δεν γνωρίζουν τι είναι το δασικό πρόβλημα της Σαλαμίνας, ακόμη δεν γνωρίζουν τι σημαίνει οικιστική πύκνωση!!!

Αγνοούν την υποχρέωση του Δήμου για τα κενά οικόπεδα που αποτελούν κίνδυνο για φωτιά (ΦΕΚ 1301 /2022)Η παραλιακή των Σεληνίων βουλιάζει, το λιμάνι αλιέων στην ίδια περιοχή σχεδόν καταστράφηκε, ο προβλήτας της Κακλή βίγλας βουλιάζει , τα περιφερειακά λιμανάκια αβοήθητα και η Δημοτική αρχή συνεχίζει να επικαλείται ότι δεν μπορεί να παρέμβει!!!!.

Ακόμη δεν έχουν καταλάβει ότι διοικούν και είναι υπεύθυνοι για ότι συμβεί στο νησί.!!!!

Γνωρίζαμε ότι δεν ήξεραν από διοίκηση αλλά δυστυχώς δεν πιστεύαμε ότι τέσσερα χρόνια δεν θα είχαν μάθει τα απαραίτητα.Το μόνο που επαίρεται αυτή η Δημοτική αρχή είναι ότι θα φωτίσει Σαλαμίνα και υπερηφανεύεται για αυτό!!!! , αλλά αποκρύπτει από τους πολίτες ότι αυτό θα κοστίσει 15 εκατομμύρια ευρώ για 12 χρόνια , υποθηκεύοντας τα ανταποδοτικά του Δήμου!!!!!

Αποκρύπτει από τους πολίτες ότι θα μπορούσε η Σαλαμίνα να φωτιστεί από τον Δήμο με ελάχιστα χρήματα. Αυτό που τους ενδιέφερε ήταν η Σαλαμίνα να φωτιστεί μόνο από ιδιωτική εταιρεία , που το όνομά της ακουγόταν στο δημοτικό Συμβούλιο προτού γίνει ο διαγωνισμός!!!!

Τα πρακτικά του Συμβουλίου στην διάθεσή σας.

Αυτό που ενδιαφέρει αυτή την Δημοτική αρχή είναι να κάνει τα πάντα για να της ακυρωθεί ο διαγωνισμός για βελτίωση της οδοποιίας από την ενιαία αρχή δημοσίων συμβάσεων!!!!!!.

Σε μια Σαλαμίνα που η κατάσταση της οδοποιίας είναι απελπιστική αυτοί έκαναν τα πάντα για να τους ακυρωθεί ο διαγωνισμός!!!!!!Τι έκαναν; Γιατί ακυρώθηκε ο διαγωνισμός; Το ξέρει πολύ καλά ο κ. Παναγόπουλος , αλλά πλέον το ξέρουμε και εμείς.

Έχουν εκτεθεί ανεπανόρθωτα!!!!Ο Γιάννης Τσαβαρής το 2021 τους αποκαλούσε πολιτικά ανεπαρκείς με συνεχή δελτία τύπου και είχε απόλυτα δίκαιο, εγώ συνεχίζω να τους αποκαλώ και σήμερα ………..

Ο Οκτώβριος πλησιάζει.

Οι πολίτες θα κρίνουν!!!!

error: Content is protected !!