ΛΙΓΗ ΥΠΟΜΟΝΗ ΓΙΑ ΟΛΙΚΟ ΚΑΨΙΜΟ ΛΙΓΗ ΥΠΟΜΟΝΗ ΓΙΑ ΟΛΙΚΟ ΚΑΨΙΜΟ
του Ντίνου Σ. Κουμπάτη  Επί τρεις ημέρες και νύχτες, μέχρι σήμερα το πρωΐ, και  αποδεικνύεται για μία ακόμη φορά, πως όλα τα ίδια επαναλαμβάνονται... ΛΙΓΗ ΥΠΟΜΟΝΗ ΓΙΑ ΟΛΙΚΟ ΚΑΨΙΜΟ

του Ντίνου Σ. Κουμπάτη

 Επί τρεις ημέρες και νύχτες, μέχρι σήμερα το πρωΐ, και  αποδεικνύεται για μία ακόμη φορά, πως όλα τα ίδια επαναλαμβάνονται και πως δεν επαληθεύθηκε ο Πρωθυπουργός μας, όταν στις 7 Ιουλίου ανακοίνωνε πως «Η χώρα είναι έτοιμη για την αντιπυρική περίοδο».



Πριν αλέκτωρ λαλήσει, στις 17 του ίδιου μήνα, και ύστερα από αρκετές πυρκαγιές σε όλη την Ελλάδα, έφτασε και η σειρά της Αττικής, της Βοιωτίας, της Κορίνθου και της Ρόδου.



Ανεπιτυχείς οι προσπάθειες, λίγα  τα κατασταλτικά μέσα, αφού ζητήθηκε βοήθεια και από την Ευρωπαϊκή Ένωση, -έρχεται σήμερα και από το Ισραήλ-, και οι κάτοικοι με την προτροπή της Πολιτικής Προστασίας, εγκατέλειψαν βίαια τα σπίτια τους, εκ των οποίων πλείστα όσα έγιναν παρανάλωμα του πυρός.



Τώρα, λέει, θα ψάξουν να βρουν τους υπαίτιους, -ήδη προσήγαγαν την πρώτη ημέρα δύο, αλλά δεν ήσαν αυτοί οι εμπρηστές των Δερβενοχωρίων

Οι φωτιές, απείλησαν και την Εθνική Οδό. Πολωνοί, Ρουμάνοι, Σλοβένοι, Πολωνοί και άλλοι, κατά δεκάδες ήλθαν να βοηθήσουν και ευτυχώς δεν είχαμε νεκρούς, πλην  τραυματίες, μεταξύ των οποίων πολλοί πυροσβέστες.



 Η φωτιά, απείλησε εργοστάσια ευφλέκτων υλών, καθώς και τα Διυλιστήρια και ευτυχώς που η χώρα ήταν έτοιμη για την αντιπυρική περίοδο, -όπως διαβεβαίωσε ο Πρωθυπουργός-, αλλιώς θα ζούσαμε ακόμη τρομερότερες στιγμές.

Τώρα, με καμένα σπίτια, λιωμένα αυτοκίνητα και το «112» να στέλνει μηνύματα σε άλλους να κλειστούμε στα σπίτια μας και σε άλλους να τα εγκαταλείψουν «άρον-άρον», όλα ακολουθούν την μοίρα τους.



Φυσικά, θα υπάρξουν αποζημιώσεις, -υποσχέθηκε και πάλι ο Πρωθυπουργός-, και όσοι έχασαν σπίτια, περιουσίες, και όσοι έριξαν στην φωτιά και κόπους μιάς ζωής και όνειρά τους, ας μπούνε στη σειρά και η δικαίωση θα τους συμπαρασταθεί.

Όσο για την συνέχεια, όπερ έδει δείξαι. Η Ελλάδα έχει ακόμη αρκετό «πράσινο» και δεν θα στερηθούν σύντομα οι εμπρηστές τα παιχνιδάκια τους, αφού παραμένουν άγνωστοι και ασύλληπτοι. .

error: Content is protected !!