«ΤΟ ΨΩΜΙ – ΨΩΜΑΚΙ» ΚΑΙ Η ΑΝΑΤΙΝΑΞΗ ΜΙΑΣ ΓΕΦΥΡΑΣ «ΤΟ ΨΩΜΙ – ΨΩΜΑΚΙ» ΚΑΙ Η ΑΝΑΤΙΝΑΞΗ ΜΙΑΣ ΓΕΦΥΡΑΣ
του Ντίνου Σ. Κουμπάτη Δύο γονείς, -μάνα και πατέρας-, σκοτώθηκαν και ένα κοριτσάκι έμεινε ορφανό γεμάτο πληγές, από την έκρηξη στην γέφυρα της Κριμαίας.... «ΤΟ ΨΩΜΙ – ΨΩΜΑΚΙ» ΚΑΙ Η ΑΝΑΤΙΝΑΞΗ ΜΙΑΣ ΓΕΦΥΡΑΣ

του Ντίνου Σ. Κουμπάτη

Δύο γονείς, -μάνα και πατέρας-, σκοτώθηκαν και ένα κοριτσάκι έμεινε ορφανό γεμάτο πληγές, από την έκρηξη στην γέφυρα της Κριμαίας. Έτσι απλά.

Απλά, όπως σε κάθε πόλεμο, και πιο απλά, γιατί οι πόλεμοι δεν σταματούν ποτέ και κανείς δεν δίνει σημασία στη ζωή των άλλων.



Ποιός ανατίναξε την γέφυρα; Ούτε κι εκεί υπάρχει άκρη. Οι Ουκρανοί κατηγορούν τους Ρώσους και η Ρωσία δείχνει την Ουκρανία.

Ο πόλεμος συνεχίζεται, οι απώλειες τεράστιες, οι αντιπαραθέσεις ανάμεσα σε Ρωσία και Ευρώπη απρόσμενες κ Προφανές δεαι απηνείς, και επενδύουν σε όπλα, σε χρήματα, σε νεκρούς, σε καταστροφές και από τα δύο μέρη, όπως και σε κάθε πόλεμο.



 Εν τω μεταξύ, το Κρεμλίνο δια στόματος Πεσκόφ ανακοίνωσε αμέσως μετά την ανατίναξη ότι η συμφωνία για τα σιτηρά της Μαύρης Θάλασσας έχει λήξει και δεν πρόκειται να παραταθεί, κάτι, το οποίο ενδέχεται να προκαλέσει ακόμα και παγκόσμιο σοκ με απορρύθμιση των αγορών και νέες πληθωριστικές πιέσεις.



Ο Πεσκόφ μάλιστα, αναφέρθηκε και στο χτύπημα στην γέφυρα της Κριμαίας, το οποίο χαρακτήρισε ως «τρομοκρατική ενέργεια», επισημαίνοντας πως: «Το καθεστώς του Κιέβου σκότωσε μια νεαρή οικογένεια σήμερα, αυτό είναι το έργο τους, πρέπει να το συζητήσουμε. Η τρομοκρατική επίθεση στη γέφυρα της Κριμαίας θα απαιτήσει από όλους συγκέντρωση και επιπλέον δουλειά, μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει λόγος για πρόσθετα μέτρα ασφαλείας.Ο Πούτιν έλαβε αναφορές για την κατάσταση με την τρομοκρατική επίθεση στη γέφυρα της Κριμαίας, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Khusnullin πετάει στην περιοχή» , δήλωσε.



Από την πλευρά της, η εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας, Μαρία Ζαχάροβα, ανακοίνωσε ότι πλέον ο ρωσικός στόλος θα κλείσει τις διόδους της μαύρης θάλασσας και θα απαγορεύει την διέλευση κάθε φορτηγού πλοίου.

Κι εκεί, δύσκολο να ανατιναχθούν γέφυρες. Πασιφανές ωστόσο ότι θα πούμε «το ψωμί – ψωμάκι, για ακόμη μία φορά.

error: Content is protected !!