ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ ΠΡΟΣ ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΟΥΣ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ ΠΡΟΣ ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΟΥΣ
του Ντίνου Σ. Κουμπάτη Όλα θα πάνε καλά. Η Κυβέρνηση, διά του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, σε ένα πλαίσιο συνεργασίας με όλα... ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ ΠΡΟΣ ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΟΥΣ

του Ντίνου Σ. Κουμπάτη

Όλα θα πάνε καλά. Η Κυβέρνηση, διά του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, σε ένα πλαίσιο συνεργασίας με όλα τα εμπλεκόμενα Υπουργεία, ενεργοποιεί το πλαίσιο της κρατικής αρωγής για τη στήριξη περιοχών που επλήγησαν από πυρκαγιές το καλοκαίρι του 2023.



Παράλληλα, από την πρώτη στιγμή τα στελέχη των υπηρεσιών της Γενικής Γραμματείας Αποκατάστασης Φυσικών Καταστροφών και Κρατικής Αρωγής του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας βρίσκονται στο πεδίο των πληγεισών περιοχών για αυτοψίες και καταγραφές, ενώ αποστέλλονται άμεσα τα σχετικά έγγραφα στους οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης για ενημέρωσή τους για τις απαιτούμενες ενέργειες και διαδικασίες.



Δεκατρία μέτρα ανακοινώθηκαν, μεταξύ των οποίων έκτακτη και άμεση αρωγή έναντι στεγαστικής συνδρομής, πέντε και δέκα χιλιάδων ευρώ. Παροχή στεγαστικής συνδρομής σε φυσικά και νομικά πρόσωπα για την αποκατάσταση κτιρίων. Επιδότηση ενοικίου ή συγκατοίκησης. Πρώτη αρωγή έναντι κρατικής αρωγής προς πληγείσες επιχειρήσεις. Προκαταβολή έναντι κρατικής αρωγής προς πληγείσες επιχειρήσεις.



Κρατική αρωγή προς πληγείσες επιχειρήσεις και αγροτικές εκμεταλλεύσεις.
Αποζημιώσεις για τις πρώτες ανάγκες των νοικοκυριών και για οικοσκευή.
Αναστολή καταβολής φορολογικών υποχρεώσεων. Αναστολή διενέργειας πράξεων αναγκαστικής εκτέλεσης. Τριετής απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ. Ρύθμιση και αναστολή ασφαλιστικών εισφορών. Αναστολή συμβάσεων εργασίας. Έκτακτη χρηματοδότηση προς τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης για καλύψεις αναγκών.



Ένα μικρό χαμόγελο στα χείλη των θυμάτων της πύρινης λαίλαπας, αλλά και ένα ερωτηματικό παράλληλα. Πόσο γρήγορα θα υλοποιηθούν οι υποσχέσεις; Γιατί από άλλες παρόμοιες περιπτώσεις, κάποιοι ακόμη να δουν κάποια βοηθήματα που τους είχαν υποσχεθεί διάφορες πρώην Κυβερνήσεις.

error: Content is protected !!