ΟΙ ΚΩΝΩΠΕΣ ΤΟΥ ΝΕΙΛΟΥ ΟΙ ΚΩΝΩΠΕΣ ΤΟΥ ΝΕΙΛΟΥ
Ανέκαθεν ο Δυτικός Νείλος διέθετε ύδατα, ένεκα του ότι ποτάμι χωρίς νερά δεν γίνεται, διέθετε και τα τοπικά κουνούπια του. Κάθε ευγενές κουνούπι, δε,... ΟΙ ΚΩΝΩΠΕΣ ΤΟΥ ΝΕΙΛΟΥ

Ανέκαθεν ο Δυτικός Νείλος διέθετε ύδατα, ένεκα του ότι ποτάμι χωρίς νερά δεν γίνεται, διέθετε και τα τοπικά κουνούπια του.

Κάθε ευγενές κουνούπι, δε, όπως γνωρίζουμε, μας τσιμπάει, μας πρήζει, ενίοτε και μας δημιουργεί αλλεργικές οχλήσεις.



Αυτό το ειδικό κουνούπι του Δυτικού Νείλου, έχει κάτι πάρα-πάνω. Σε στέλνει στον άλλο κόσμο, μέχρι να πεις «ένα».

Παλαιότερα, δεν μας μίλαγαν γι’  αυτό, ώσπου, πονηρό, καθώς φαίνεται πως είναι, άρχισε να χώνεται στα φτερά των αποδημητικών πουλιών της χώρας του και να ταξιδεύει προς Ευρώπη μεριά.

Έτσι τα τελευταία χρόνια, μας επιτίθεται βάναυσα και μας αποδεκατίζει, χωρίς να μπορούν οι επιστήμονες να βρουν ένα φάρμακο να το καταπολεμήσουν. Μπορεί για τον κορωνοϊό να το πέτυχαν στο «άψε-σβήσε-, πολύ δύσκολο όμως για εκείνο.



Παλαιότερα, για τα υπόλοιπα κοινά κουνούπια, -πλην Νειλίων-, είχαμε το DDT,  με το οποίο μας ψέκαζαν με τα αεροπλάνα, όπως τώρα καλή ώρα με αυτό το λευκό άνευ ταυτότητος αέριο, και όλα πήγαιναν καλά, αλλά θεωρήθηκε καρκινογόνο, -άσε που έκανε κακό και στα σπαρτά μας-, και το απαγόρευσαν. Οπότε, δεν έχουμε παρά να ακούσουμε τις συστάσεις επιστημόνων και εξειδικευμένων επί του Κώνωπος του Νείλου, οι οποίοι  για προληπτικά μέτρα, κάτι το οποίο έχουμε αποδεχθεί.



Έτσι, θα πρέπει να  προβαίνουμε σε ψεκασμούς επί των ωών, αλλά και επί των ζωντανών. Αυτή τη συνταγή,  την έχουμε αποδεχθεί σαν Κράτος και οφείλουμε να την εκτελούμε μέσω Περιφερειών και Δήμων.

Το κακό είναι πως δεν ξέρουμε κατά πόσον και πότε εκτελούνται οι συνταγές αυτές, αλλά και κατά πόσον «πιάνουν».



error: Content is protected !!