Απάντηση σε ανάρτηση του Προέδρου του ΝΟΒΣ για τα pilars στο Βουρκάρι Απάντηση σε ανάρτηση του Προέδρου του ΝΟΒΣ για τα pilars στο Βουρκάρι
Απαντήσεις έδωσε ο Πρόεδρος του ΝΟΒΣ κ. Γιώργος Γενικαλιώτης σε ανάρτηση που αφορούσε τα pilars στο Βουρκάρι. Όπως αναφέρει εμπεριστατωμένα ο Πρόεδρος του ΝΟΒΣ... Απάντηση σε ανάρτηση του Προέδρου του ΝΟΒΣ για τα pilars στο Βουρκάρι

Απαντήσεις έδωσε ο Πρόεδρος του ΝΟΒΣ κ. Γιώργος Γενικαλιώτης σε ανάρτηση που αφορούσε τα pilars στο Βουρκάρι. Όπως αναφέρει εμπεριστατωμένα ο Πρόεδρος του ΝΟΒΣ

Πληροφορήθηκα από φίλους ότι ο αποδέκτης της απ’ ευθείας ανάθεσης και τοποθέτησης πίλλαρ από το ΔΛΤΣ αναφέρθηκε στο πρόσωπό μου, καθώς και στον ΝΟΒΣ, σε ανάρτησή του που δυστυχώς δεν έχω την τύχη να βλέπω, με ψεύδη και σωρεία ανακριβειών. Δυστυχώς για αυτόν υπάρχουν τα ντοκουμέντα.

1. 13-6-2023 εκδόθηκε και αναρτήθηκε η υπ. Αριθ. 135 Απόφαση Προέδρου του ΔΛΤΣ για την απ’ ευθείας ανάθεση. Μια Απόφαση Ασαφής, Αόριστη και προ πάντων ΑΔΙΑΦΑΝΗΣ διότι.

α. Η Απόφαση αυτή βασίζεται σε «Μελέτη Προμήθειας» της Τ.Υ. του Δήμου (15/2023)

β. Αποφασίζει ο Πρόεδρος ΔΛΤΣ αυθαίρετα την απ’ ευθείας ανάθεση ΠΡΟΜΗΘΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗΣ, προφανώς χωρίς μελέτη εγκατάστασης!!!

γ. Δεν αναφέρεται τεχνηέντως ο αριθμός των προς προμήθεια πίλλαρ. Παρά μόνο το ποσό!!!.

δ. Δεν αναφέρεται ομοίως τεχνηέντως ο χώρος που θα τοποθετηθούν τα πίλλαρ!!!.

ε. Δεν αναφέρονται τα τεχνικά χαρακτηριστικά του ή των πίλλαρ.

2. 14-6-2023 απευθυνθήκαμε στην Διεύθυνση λιμενικών υποδομών του ΥΝΑΝΠ ζητώντας να πληροφορηθούμε αν για την τοποθέτηση του ή των πίλλαρ υπάρχει εγκεκριμένη μελέτη.

3. 17-6-2023 ενημερώσαμε την Διεύθυνση λιμενικών υποδομών του ΥΝΑΝΠ ότι τοποθετήθηκαν 2 πίλλαρ στον πλωτό προβλήτα «Α» του λιμανιού Βουρκαρίου Σαλαμίνας.

4. 22-6-2023 η Διεύθυνση λιμενικών υποδομών του ΥΝΑΝΠ μας ενημερώνει ότι «Στην Υπηρεσία μας δεν έχει υποβληθεί από το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Σαλαμίνας ενημέρωση/αίτημα για την εγκατάσταση ρευματοδοτών σκαφών (Pillars) στο λιμένα Βουρκαρίου.»

5. 28-6-2023 απευθυνθήκαμε στην Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Π.Ε. Νήσων, ενημερώνοντας σχετικά και αιτήσαμε να πληροφορηθούμε «αν υπάρχει εγκεκριμένη ολοκληρωμένη μελέτη εγκατάστασης ρευματοδοτών για το λιμάνι Βουρκαρίου Σαλαμίνας ή για τμήμα αυτού που να περιλαμβάνει τον πλωτό προβλήτα ¨Α¨ ώστε να διασφαλίζεται ότι η εγκατάστασή τους είναι ασφαλής για τους χρήστες.»

6. 4-7-2023 η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Π.Ε. Νήσων μας ενημερώνει ότι δεν υπάρχει εγκεκριμένη μελέτη εγκατάστασης πίλλαρ για το λιμάνι Βουρκαρίου Σαλαμίνας.

7. 12-7-2023 εκδόθηκε η Νο 30/2023 Απόφαση του Δ.Σ. του ΔΛΤΣ για «Έγκριση εκτέλεσης εργασιών τοποθέτησης πίλλαρ λιμένα Βουρκαρίου». Σε αυτή την απόφαση (μετά την απ’ ευθείας ανάθεση και την τοποθέτηση των πίλλαρ) αναφέρεται η 15/2023 μελέτη του τμήματος Ηλεκτροφωτισμού της Δ/νσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Σαλαμίνας για προμήθεια και τοποθέτηση δύο τοπικών μονάδων διανομέων τροφοδοσίας ηλεκτροδότησης-ύδρευσης λιμένα των σκαφών που εξυπηρετούνται από τον λιμένα Βουρκαρίου. ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: Με αυτή την απόφαση καθίσταται ΑΚΥΡΗ η απόφαση απ’ ευθείας ανάθεσης, ενώ φαίνεται τροποποιημένη Νο 15/2023 μελέτη της Τ.Υ του Δήμου Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, η εγκατάσταση πίλλαρ προϋποθέτει ΕΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΜΕΛΕΤΗ είτε από την Περιφέρεια, είτε από το ΥΝΑΝΠ.Η όποια μελέτη αναβάθμισης εκτός από έγκριση, απαιτεί την ύπαρξη προϋπάρχουσας μελέτης.

Συμφωνώ δε απόλυτα με όσους υποστηρίζουν την αναβάθμιση του λιμανιού και την πρόοδο. Αρκεί να τηρούνται οι Νόμοι. Ανάπτυξη με ταρζανιές και αυθαιρεσίες εις βάρος της ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ των χρηστών είναι καταδικαστέα.

Σημείωση ΦΩΝΗΣ: 1. Τι έχει να πει για αυτά ο πρόεδρος του ΔΛΤΣ ο οποίος σε δική του ανάρτηση λέει ότι θα μπορούσε να πει πολλά αλλά δεν θα ασχοληθεί θυμίζοντας γνωστή λαική παροιμία για κάποια αλεπού η οποία φαίνεται να αποτελεί έμβλημα της νυν δημοτικής αρχής. Θα ασχοληθεί να απαντήσει ή έχει κάτι να κρύψει;

2. Καθίσταται τελικά ΑΚΥΡΗ η απευθείας ανάθεση;

error: Content is protected !!