ΜΑΣ ΑΠΕΙΛΕΙ ΚΑΙ Ο «ΝΙΝΙΟ» ΜΑΣ ΑΠΕΙΛΕΙ ΚΑΙ Ο «ΝΙΝΙΟ»
του Ντίνου Σ. Κουμπάτη Πρώτα, δεν μετρούσαν την θερμοκρασία της ατμόσφαιρας προς καθημερινή χρήση και ενημέρωση. Ο κόσμος αισθανόταν πως απλώς υπήρχαν ζεστές και... ΜΑΣ ΑΠΕΙΛΕΙ ΚΑΙ Ο «ΝΙΝΙΟ»

του Ντίνου Σ. Κουμπάτη

Πρώτα, δεν μετρούσαν την θερμοκρασία της ατμόσφαιρας προς καθημερινή χρήση και ενημέρωση. Ο κόσμος αισθανόταν πως απλώς υπήρχαν ζεστές και πιο ζεστές ημέρες το καλοκαίρι, ψυχρές και πλέον ψυχρές τον χειμώνα.

Κάποτε, ξεκίνησε και το μέτρημα, γιατί αλλιώς δεν θα ολοκληρωνόταν ο σκοπός της ανακάλυψης του θερμομέτρου.



Αμέσως μετά, κάποιοι σκέφτηκαν πως δεν ήταν μόνο για να μετράμε τον πυρετό, και την θερμοκρασία της θάλασσας, αλλά θα μπορούσαμε να το κάνουμε και για την Γη και την ατμόσφαιρα.

Ήταν κάτι, το οποίο πολύ άρεσε στις Μετεωρολογικές Υπηρεσίες όλου του κόσμου, κι αμέσως, αυτές, το οικειοποιήθηκαν και ξεκίνησαν το ανά τακτά διαστήματα στο διάστημα κάθε ημέρας, να ασχολούνται επιμελώς με την άνοδο και κάθοδο των βαθμών, είτε Κελσίου, είτε Φαρενάϊτ και να ενημερώνουν με υπευθυνότητα τους πολίτες για το ύψος της θερμοκρασίας, ώστε και αυτοί να γνωρίζουν τι θα έμελλε να τους συμβεί βγαίνοντας από το σπίτι τους.



Λίγο αργότερα, -γιατί πάντα κάπως έτσι γίνεται-, έδωσαν ιδιαίτερη προσοχή στο κλίμα οι «κλιματολόγοι» και  μετεωρολόγοι, θεώρησαν καθήκον τους να συμβάλλουν στην αποκατάσταση της κλιματικής αλλαγής που μας απειλεί, και κάθε φορά που πρόκειται να -ή και- κάνει κρύο ή ζέστη, μας ενημερώνει εγκαίρως για να λάβουμε τα μέτρα μας.



Τελευταία μάλιστα, καθώς μας απειλούν και επώνυμα φαινόμενα, όπως «Κλέων» ας πούμε, ενημερωνόμαστε τόσο επακριβώς και απόλυτα, που από τον φόβο μας πάμε εκατό φορές στον τάφο.

Αυτός ο «Κλέων» λοιπόν, καλά μας περιποιήθηκε αυτόν τον Ιούνιο. Κάποιος άλλος είναι έτοιμος να λάβει την θέση του, ωστόσο όμως, είναι και εκείνοι οι μόνιμοι επώνυμοι, οι οποίοι μας απειλούν.



Έτσι, ο πασίγνωστός μας «Ελ Νίνιο», ο οποίος κάνει θραύση, -όποτε του έρχεται»-, κυρίως στις ΗΠΑ, σκέπτεται το επόμενο καλοκαίρι, -άκουσα να το …εξορκίζουν μετεωρολόγοι-, να πλήξει μύρια όσα μέρη της Γης μας.

Το ευχάριστο είναι, -και πάντα σύμφωνα  με τις προβλέψεις των ελλήνων επαϊόντων-, εμάς εδώ στην Ελλάδα, δεν θα μας κακοκαρδίσει με αυστηρότητα.

Έτσι και ηρέμησα ακούγοντας αυτές τις «καυσωνικές» προρρήσεις.

error: Content is protected !!