Με δύναμη και όραμα στις 8 Οκτωβρίου η Σαλαμίνα αλλάζει σελίδα Με δύναμη και όραμα στις 8 Οκτωβρίου η Σαλαμίνα αλλάζει σελίδα
Συνέντευξη του Μάνου Δερτούζου στην έντυπη μορφή της “Φωνής της Σαλαμίνας” Αγαπητέ Μάνο το προεκλογικό φυλλάδιο σου που διαβάζω γράφεις «32... Με δύναμη και όραμα στις 8 Οκτωβρίου η Σαλαμίνα αλλάζει σελίδα

Συνέντευξη του Μάνου Δερτούζου
στην έντυπη μορφή της
“Φωνής της Σαλαμίνας” [30 Ιουλίου 2023]

Αγαπητέ Μάνο το προεκλογικό φυλλάδιο σου που διαβάζω γράφεις «32 χρόνια αγώνες 32 χρόνια στην πρώτη γραμμή» Πες μας δυο λόγια για αυτήν την πορεία σου, μια πορεία που έχει αναγνωριστεί από όλες τις πλευρές αγωνιστική.

Το 1990 αναλαμβάνω Πρόεδρος του Εξωραϊστικού Συλλόγου Λιμνιώνα της περιοχής μου επί 22 χρόνια, το 1990 εκδίδω την εφημερίδα «Ενότητα Σαλαμίνας» την οποία επί 25 συναπτά έτηέκδιδα, ενώ το 1998 ιδρύω τον Πανσαλαμίνιο Σύλλογο «Ενότητα και Δράση» για την επίλυση του δασικού προβλήματος που αγωνίζομαι μέχρι σήμερα.

Στις Δημοτικές εκλογές του 2010 κατεβαίνω υποψήφιος με την Πρωτοβουλία Πολιτών με υποψήφιο Δήμαρχο τότε τον Γιάννη Τσαβαρή και εκλέγομαι Δημοτικός Σύμβουλος και παραμένω ως σήμερα. Τριάντα δύο χρόνια προσπάθειας αγώνα και προσφοράς.

Ανέφερες το όνομα του Γιάννη Τσαβαρή και ευθέως θα σε ρωτήσω γιατί αποχώρησες από τον συνδυασμό πριν από δύο χρόνια και ποια είναι τα συναισθήματα σου σήμερα;

Η ενασχόληση με την πολιτική δεν είναι σπαρμένη με ροδοπέταλα , έχει χαρές έχει και απογοητεύσεις. Στον Γιάννη Τσαβαρή στάθηκα δίπλα του τόσο στην διάρκεια της διοίκησης όπου τον βοήθησα σημαντικά αλλά πολύ περισσότερο μετά , όταν βρέθηκα στα δικαστήρια να τον υπερασπίζομαι συνεχώς επί 7 ολόκληρα χρόνια σε αλλεπάλληλες δίκες.

Τα δύο τελευταία χρόνια οι δρόμοι μας χώρισαν. Εγώ έμεινα πιστός στην αντιπολιτευτική τακτική κατά Παναγόπουλου την οποία εκείνος είχε χαράξει.
Εναντιωθήκαμε σε πολλές περιπτώσεις, όπως στην πληρωμή της ΕΥΔΑΠ με 2.5 εκατ ευρώ ,εναντιωθήκαμε στο «ξεπούλημα» του οδοφωτισμού στον ιδιώτη αλλά και σε πολλά άλλα θέματα, όπου αποφάσεις της Διοίκησης ήταν ενάντια στα συμφέροντα του Δήμου. Εκείνος μετά από δύο χρόνια άλλαξε ξαφνικά τακτική, διάλεξε μια διαφορετική πορεία και αυτό φαίνεται με την συμπεριφορά του στα Δημοτικά Συμβούλια και την στάση που ακολούθησε . Εγώ συνέχιζα να παραμένω πιστός στην αντιπολιτευτική τακτική, όπως οι πολίτες της Σαλαμίνας μας έδωσαν εντολή με την ψήφο τους.

Φυσιολογικό ήταν οι δρόμοι μας να χωρίσουν. Αυτό που με πίκρανε όμως, ήταν ότι ο Γιάννης Τσαβαρής μετά τον πολιτικό «χωρισμό» μας, στα Δημοτικά συμβούλια προσπάθησε να με προσβάλει με κάθε τρόπο , στηρίζοντας φυσικά τον κ. Παναγόπουλο ο οποίος με ανεπίτρεπτο τρόπο εκφραζόταν κατά της αντιπολίτευσης αλλά και κατά του προσώπου μου.

Έχεις μια μεγάλη εμπειρία από τα Δημοτικά πράγματα, πως θα χαρακτήριζες την Δημοτική αρχή Παναγόπουλου;

Είναι γνωστό ότι ο κ. Παναγόπουλος αλλά και οι συνεργάτες του δεν είχαν ασχοληθεί ποτέ με τα κοινά του νησιού, ούτε ακόμη ως μέλη μιας διοίκησης ενός Εξωραϊστικού Συλλόγου. Αποτέλεσμα αυτού ήταν από την πρώτη στιγμή να υποπέσουν σε μεγάλα λάθη. Η παρουσία του κουΠαναγόπουλου στην 80η ΕΣΑΛ στις 25 Σεπτεμβρίου ήταν καταστροφική για τον Ιστορικό Αρχαιολογικό χώρο. Όπως επίσης η «εξόφληση» της ΕΥΔΑΠ με 2.5 εκατομμύρια ευρώ , για τα οποία καμία Δημοτική αρχή δεν αναγνώρισε ως χρέος , ενώ υπήρξαν αποφάσεις τόσο του Δημοτικού Συμβουλίου όσο και της οικονομικής Επιτροπής οι οποίες υπήρξαν αρνητικές να δοθούν χρήματα. Ήταν ένα μεγάλο πολιτικό λάθος και πιθανόν να υπάρξουν συνέπειες για τον ίδιο στο μέλλον.
Ήταν μια διοίκηση άτολμη χωρίς ουσιαστικό έργο, που κατόρθωσε όμως να συνεργαστεί με σχεδόν όλο το παλαιό πολιτικό σύστημα που κατηγορούσε προεκλογικά ως πολιτικούς απατεώνες. Ήταν η Δημοτική αρχή που τα μικρά έργα και τις μικρές παρεμβάσεις, παρουσίασε ως μεγάλα γιατί απλά δεν είχε μεγάλα έργα να παρουσιάσει.


Ο Δήμαρχος και όσοι χειρίζονται δημόσιο χρήμα, πρέπει να χειρίζονται
τα οικονομικά σαν να χειρίζονται τα οικονομικά του σπιτιού τους.


Ο Δήμαρχος όμως υποστηρίζει ότι ο οδοφωτισμός είναι το μεγαλύτερο έργο της Δημοτικής αρχής. Εσύ τι έχεις να πεις;

Έχω τοποθετηθεί και στο Δημοτικό Συμβούλιο και δημοσίως σε συνεντεύξεις, ότι το έργο αυτό αποτελεί την μεγαλύτερη οικονομική ζημιά για τον Δήμο διαχρονικά την οποία φυσικά θα την πληρώσουν οι πολίτες.
Με απλά λόγια για να καταλάβουν όλοι.

Ποιος είναι ο στόχος στον οδοφωτισμό; Να έχουμε περισσότερο φως με την χαμηλότερη τιμή. Αυτό επιτυγχάνεται εάν αντικαταστήσουμε τους λαμπτήρες με λάμπες led. Το ίδιο κάνουμε και στο σπίτι μας . Μπορούσαμε ως Δήμος να το επιτύχουμε αυτό;

Και φυσικά μπορούσαμε αφού ήδη το προσωπικό του Δήμου σε συνολικά 17.500 φωτιστικά είχε αλλάξει 10.500 λάμπες αντικαθιστώντας με λαμπτήρες led και ήδη το κόστος έχει μειωθεί. Άρα με το ίδιο προσωπικό του δήμου μπορούσαμε να αντικαταστήσουμε και τους υπόλοιπους λαμπτήρες.

Ο Δήμος τι έκανε; Προτίμησε να δώσει στον ιδιώτη 14.6 εκατ. ευρώ για 12 χρόνια για να αλλάξει και τα μπράτσα κάτι το οποίο για μένα ήταν περιττό σε αυτήν την δύσκολη οικονομική συγκυρία που περνά ό δήμος. Ακόμη όμως και αυτό εάν θέλαμε να κάναμε, με πολύ λιγότερα χρήματα θα το είχαμε πετύχει.

Οφείλει λοιπόν η Δημοτική αρχή να απαντήσει, γιατί προτίμησε την παραχώρηση του δικτύου οδοφωτισμού στον ιδιώτη με αυτό το τεράστιο ποσό; Έκανε ο Δήμαρχος μία μελέτη για να έχει συγκρίσιμο στοιχείο ότι η παραχώρηση του οδοφωτισμού στον ιδιώτη ήταν υπέρ των συμφερόντων του Δήμου; ‘Όχι δεν έκανε τίποτε απολύτως. Αφού δεν έκανε πως το θεωρεί συμφέρον για τον δήμο;

Αντίθετα γραφείο μελετών δημοσίων έργων, δημοσιοποίησε μελέτη , βάσει της οποίας την ίδια εργασία που θα έκανε ο ιδιώτης, θα μπορούσε να κάνει με αυτεπιστασία ο Δήμος με πολύ λιγότερα χρήματα!!!!!

Επαναλαμβάνω πρόκειται για μεγάλη οικονομική ζημιά εις βάρος των συμφεροντων του Δήμου. Χρέος του Δήμου και του Δημάρχου είναι να κάνει έργο με το λιγότερο κόστος.

Ο Δήμαρχος και όσοι χειρίζονται δημόσιο χρήμα , πρέπει να χειρίζονται τα οικονομικά σαν να χειρίζονται τα οικονομικά του σπιτιού τους. Και φυσικά δεν είναι αυτός ο μοναδικός διαγωνισμός που είναι προκλητικός και δημιουργεί ερωτηματικά για την διαφάνεια του Δήμου

Επειδή αναφέρεσαι στην διαφάνεια ενεργειών του δήμου τι έγινε με τον διαγωνισμό για την βελτίωση της οδοποίας ο οποίος ακυρώθηκε ;
Ο Δήμος εξασφάλισε από το ταμείο Ανάκαμψης 2.100 .000 ευρώ για βελτίωση της οδοποιίας.

Προχώρησε τις διαδικασίες διαγωνισμού με την ανοιχτή πρόκληση ενδιαφέροντος. Ένας από τους συμμετέχοντες στον διαγωνισμό έκανε ένσταση, διότι θεώρησε ότι η διαδικασία ήταν παράνομη. Αποτέλεσμα, για να πάμε στην ουσία του προβλήματος, ήταν ότι η Ανεξάρτητη αρχή διαφάνειας Δημοσίων έργων ακύρωσε τον διαγωνισμό ως «φωτογραφικό», με αποτέλεσμα ό δήμος να προχωρήσει σε νέο διαγωνισμό με ότι αυτό συνεπάγεται.

Η ακύρωση ενός διαγωνισμού από την Ανεξαρτητη ενιαία αρχή διαφάνειας Δημοσίων έργων με το αιτιολογικό του «φωτογραφικού» διαγωνισμού, εκθέτει ανεπανόρθωτα τον Δημοτική αρχή αφού θα μπορεί να θεωρήσει κάποιος , ότι προσπάθησε με κάθε τρόπο να ευνοήσει συγκεκριμένο εργολάβο βάζοντας μία σειρά από όρους στην διακήρυξη που μπορούσε να ανταποκριθεί μόνο ένας ανάδοχος, αποκλείοντας τους υπολοίπους συμμετέχοντας.

Το ερώτημα που τίθεται μετά από αυτή την ακύρωση είναι , υπήρχαν και άλλοι διαγωνισμοί που μπορούσαν να θεωρηθούν «φωτογραφικοί» εάν οι ανάδοχοι έκαναν ενστάσεις;.

Έχεις αναφερθεί στο παρελθόν και σε αναρτήσεις και στο Δημοτικό Συμβούλιο απ ότι θυμάμαι και σε άλλους διαγωνισμούς με έκπτωση 1%
Αποτελεί πρόκληση προς τους πολίτες να γίνονται διαγωνισμοί με έκπτωση 1% και να παρουσιάζεται μόνο ένας ανάδοχος, ή να ήσαν δύο οι συμμετέχοντες και να αποχωρεί ο ένας κατά την διάρκεια του διαγωνισμού και να μένει ένας.

Παράδειγμα η επέκταση της αποχέτευσης των Αμπελακίων. Έργο 1.5 εκατ. ευρώ όπου η έκπτωση του μοναδικού αναδόχου ήταν 1% όταν το ίδιο έργο πήρε έκπτωση το 2013 35%.!!!! Αυτό ξέρετε τι σημαίνει; Ότι εάν το έργο έπαιρνε έκπτωση 35% θα υπήρχε κέρδος 500.000 ευρώ για τον Δήμο. Τα ερωτηματικά είναι πολλά .

Η διαφάνεια των ενεργειών του Δήμου σε όλα τα επίπεδα αποτελεί κυρίαρχο στοιχείο για την εμπέδωση της εμπιστοσύνης των πολιτών και αυτή η εμπιστοσύνη έχει κλονιστεί. Θα πρέπει να γνωρίζουν οι διοικούντες ότι η «Γυναίκα του Καίσαρα δεν πρέπει να είναι τίμια αλλά και να φαίνεται» Ότι είναι νόμιμο δεν είναι ηθικό. Μην κρύβονται λοιπόν πίσω από την υποτιθέμενη νομιμότητα ενός έργου.

Αναφέρθηκες στην αποχέτευση Αμπελακίων , εκει η σύνδεση των κατοικιών είναι δωρεάν, ενώ στο κέντρο της Σαλαμίνας υπάρχει πρόβλημα με την μεγάλη τιμή που σε μερικούς είναι απαγορευτική να συνδεθούν.

Σε όλα τα έργα αποχέτευσης από το 2020 με Ευρωπαϊκή οδηγία στην οποία έχει εναρμονιστεί η Ελλάδα, μαζί με το έργο κατασκευής του πρωτεύοντος και δευτερεύοντος δυκτίου χρηματοδοτείται και η σύνδεση. Γιατί έγινε αυτό; Για τον απλούστατο λόγο να συνδέονται όλοι οι πολίτες. Αυτό αποτελεί αδικία για τους κατοίκους του κέντρου οι οποίοι όχι μόνο πλήρωσαν αρχική τιμή, αλλά τους έχει έρθει επιπρόσθετα να πληρώσει ο καθένας πάνω από 1000 ευρώ!!!. Αποτέλεσμα αυτού του προβλήματος είναι ότι πολλοί κάτοικοι να μην συνδέονται . Εδώ θα έπρεπε να βρεθεί λύση και λυπάμαι που το λέω δεν έχουν ασκηθεί πιέσεις εκεί που πρέπει. Εάν ο λόγος της δωρεάν σύνδεσης είναι λόγος της προστασίας του Περιβάλλοντος, τότε ο στόχος δεν έχει επιτευχθεί. Θα πρέπει λοιπόν να βρεθεί λύση ασκώντας πίεση με κάθε τρόπο στην κεντρική εξουσία και για αυτούς του πολίτες που συνδέθηκαν σε παρελθόντα χρόνο και δεν έχουν συνδεθεί λόγω μεγάλου οικονομικού σκότους.

Μια που μιλάμε για αποχέτευση , τι συμβαίνει με την αποχέτευση Αιαντείου γιατί πολλά ακούγονται.

Ο κ. Δήμαρχος ξαφνικά έξι μήνες προ των εκλογών θυμήθηκε την αποχέτευση Αιαντείου και απορώ γιατί την είχε ξεχάσει τριάμιση χρόνια. Με βαρύγδουπες δηλώσεις ότι ξεκινά η αποχέτευση Αιαντείου πήρε απόφαση στο Δημοτικό Συμβούλιο να υπογράψει προγραμματική σύμβαση με την ΕΥΔΑΠ στην οποία αναθέτει να εξασφαλίσει χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ και να εκτελέσει το έργο.

Θα πρέπει να τονιστεί ότι η μελέτη της αποχέτευσης του Αιαντείου ήταν έτοιμη και πληρωμένη με 1 εκατ. ευρώ από το 2014.

Ερωτάται ευθέως ο κ. Δήμαρχος γιατί δεν κίνησε την διαδικασία από το 2019;
Η μελέτη αυτή , όπως κάθε μελέτη η οποία είχε εκπονηθεί πριν από χρόνια , χρειάζεται επικαιροποίηση βάσει των νέων δεδομένων. Γιατί αυτό το απέκρυψε; Διότι εάν τότε η αποχέτευση είχε υπολογισθεί με 25 εκατ. σήμερα πόσο θα κοστίσει; Την διαφορά ποιος θα την πληρώσει εφ όσον προκύψει διότι σίγουρα θα προκύψει;

Γιατί δέχτηκε ο κ. Δήμαρχος στην σύμβαση που υπέγραψε με την ΕΥΔΑΠ να υπάρχει ο απεχθής όρος, ότι σε περίπτωση που η ΕΥΔΑΠ δεν εξασφαλίσει χρηματοδότηση του έργου , τα χρήματα να τα πληρώσουν οι πολίτες; Γιατί δεν έκανε την παραμικρή προσπάθεια να εξαλειφθεί αυτός ο όρος, αλλά αντίθετα στο Δημοτικό Συμβούλιο στήριζε την ΕΥΔΑΠ ως να ήταν μέτοχος;
Συμπέρασμα, ο κ. Δήμαρχος στους τελευταίους έξι μήνες και λίγο προ των Δημοτικών εκλογών έβγαλε ανακοινώσεις για μεγάλα έργα με ένα και μοναδικό σκοπό να εντυπωσιάσει και να πείσει τους πολίτες να τον ξαναψηφίσουν. Αυτή είναι η αλήθεια και μόνο αυτή.

Πως κρίνεις την συμπεριφορά του Δημάρχου;

Θα έλεγα ότι είναι παράδειγμα προς αποφυγή . Όποιος έχει διαφορετική πολιτική άποψη από τον Δήμαρχο τότε χαρακτηρίζεται με ακραίες και απρεπείς εκφράσεις. Βρίζει ασύστολα τους δημοτικούς Συμβούλους της αντιπολίτευσης ( όσοι έχουμε μείνει ακόμη αντιπολίτευση) ανήθικους, αδαείς , κοράκια, αχυράνθρωποι , σκουλίκια και πολλά άλλα και δεν διστάζει επίσης να κατηγορεί και οποιοδήποτε πολίτη του κάνει κριτική στη Δημοτική αρχή από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ενώ δεν παρέλειψε να κατηγορήσει αυτούς που του κάνουν κριτική ότι πληρώνονται από μία αόρατη δύναμη.
Ο Δήμαρχος πρέπει να δίνει το παράδειγμα καλής συμπεριφοράς κάτι το οποίο δεν συμβαίνει, ξεπερνώντας κάθε όριο ευπρέπειας. Για την Σαλαμίνα δεν αξίζει μια παρόμοια συμπεριφορά.

Παρόμοια συμπεριφορά επέδειξε ο Δήμαρχος και σε ένα τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο που διάβασε μέρος του πορίσματος από την πυρκαγιά στο μηχανοστάσιο;

Για να μιλήσουμε για αυτή την συμπεριφορά ας πάρουμε τα πράγματα με την σειρά.

Το Δυτικό αντλιοστάσιο αποχέτευσης εξυπηρετεί το αναρροφητικό σύστημα το οποίο η ΕΥΔΑΠ δεν έχει παραλάβει και λειτουργεί με ευθύνη του Δήμου. Ο Δήμος δεν έχει την τεχνογνωσία του συστήματος και κάθε χρόνο αναθέτει σε ανάδοχο την συντήρηση του αντλιοστασίου ο οποίος έχει την ευθύνη λειτουργίας του συστήματος επί 24ωρου. Ο Δήμαρχος δεν ανανέωσε την σύμβαση ως όφειλε και άφησε απροστάτευτο το αντλιοστάσιο. Στις 18 Σεπτεμβρίου 2022 στις 9 το πρωί ξεσπά πυρκαγιά . Δύο μέρες μετά μέλη της αντιπολίτευσης καταθέτουν αναφορά κατά παντός υπευθύνου για να βρεθούν οι ένοχοι. Οι Δημοτική αρχή δεν έκανε τότε καμιά ενέργεια.

Μετά από 10 μήνες Ιούνιος 2023 ο Δήμαρχος έρχεται στο Δημοτικό Συμβούλιο και διαβάζει δύο γραμμές από το πόρισμα ,όπως ο ίδιος λέει ότι το έχει και εξαπολύει άθλια πολιτική επίθεση λεκτική κατά της αντιπολίτευσης με βαρείς χαρακτηρισμούς, αποδίδοντας εμμέσως ευθύνες στην αντιπολίτευση για την πυρκαγιά.

Είπε ο Δήμαρχο στο Δημοτικό Συμβούλιο : «Ρε άθλιοι , ρε εγκληματίες τι κάνατε; Θα πλημμυρίζατε το νησί με λύματα για να κάνετε αντιπολίτευση;» Όλα αυτά κάτω από τα χειροκροτήματα δικών του Δημοτικών Συμβούλων αλλά και υποψηφίων και αποδοκιμασιών κατά των ολίγων μελών της αντιπολίτευσης που είχαμε μείνει στην αίθουσα. Συγχρόνως τυπώνει φειγβολάν και γεμίζει όλη την Σαλαμίνα αφήνοντας υπονοούμενα κατά της αντιπολίτευσης για την πυρκαγιά στο αντλιοστάσιο.

Η αντίδραση μας ήταν άμεση , στείλαμε εξώδικο στον Δήμαρχο να αναιρέσει όσο είπε αλλά και να δώσει στην δημοσιότητα όλο το πόρισμα και στο οποίο φυσικά δεν υπήρξε απάντηση.

Γιατί νομίζεις ό τι ο Δήμαρχος χρησιμοποίησε αυτή την ακραία συμπεριφορά που πιθανόν να έχει ο ίδιος και συνέπειες ;

Ο Δήμαρχος έχει υποχρέωση να δώσει στην δημοσιότητα όλο το πόρισμα του εμπειρογνώμονα ο οποίος είχε την ευθύνη του ελέγχου. Εκείνος τι έκανε; διάβασε μία παράγραφο η οποία έλεγε ότι «κατά την άποψη του εμπειρογνώμονα η φωτιά στο αντλιοστάσιο ήταν αποτέλεσμα από εμπρησμό και μάλιστα από πρόθεση!!!». Εάν αυτά που λέει ο Δήμαρχος είναι αλήθεια γιατί πλέον έχουμε κάθε δικαίωμα να τον αμφισβητούμε αφού δεν το δημοσιοποιεί, θα πρέπει να γνωρίζουμε όλο το σκεπτικό του πορίσματος. Απορίας άξιο είναι ενώ δεν βρέθηκε κανένα αποδεικτικό εμπρησμού, πως ο εμπειρογνώμονας διετύπωσε την άποψη ότι είναι εμπρησμός και μάλιστα από ΠΡΟΘΕΣΗ!!!

Όπως όλοι έτσι και ο κάθε εμπειρογνώμονας κρίνεται. Επιβάλλεται λοιπόν να διαβάσουμε το σκεπτικό του πορίσματος.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι το πόρισμα είναι ένα στοιχείο της δικογρφίας που βρίσκεται στα χέρια του Εισαγγελέα. Η δικογραφία έχει και άλλα στοιχεία σοβαρά . Ο Εισαγγελέας θα το αξιολογήσει ανάλογα, μπορεί ακόμη και να το απορρίψει.

Θα επιμείνω , γιατι νομίζεις ότι ο Δήμαρχος αποκρύπτει όλο το πόρισμα και δεν το δίνει στην δημοσιότητα;

Ο Δήμαρχος γνωρίζει πολύ καλά ότι η απόφαση του δικαστηρίου για την πυρκαγιά θα βγει πιθανόν και δύο χρόνια μετά τις εκλογές. Έριξε λοιπόν την πολιτική λάσπη και άφησε υπονοούμενα κατά της αντιπολίτευσης γιατί έτσι νόμιζε θα «λασπώσει» την αντιπολίτευση και θα το εκμεταλλευτεί αυτό πολιτικά εν όψει των επερχόμενων Δημοτικών εκλογών οι οποίες πλησιάζουν. Δυστυχώς αυτό έγινε μπούμερανκ για τον ίδιο. Οι ενέργειες του να μοιράζει τρικάκια στους δρόμους αποδοκιμάστηκαν από τους πολίτες. Το εξώδικο το οποίο του στείλαμε και του ζητούσαμε να αναιρέσει τις κατηγορίες εις βάρος μας δυστυχώς για τον ίδιο δεν αντέδρασε. Είναι εύκολο να ρίχνεις λάσπη και να κατηγορείς κάποιον , εάν όμως δεν μπορείς να το αποδείξεις από κατήγορος γίνεσαι κατηγορούμενος. Αυτό δεν τον ενδιαφέρει , διότι όποιες συνέπειες θα έχει , θα υπάρξουν σε μεταγενέστερο χρόνο μετά τις εκλογές αφού τα δικαστήρια αργούν. Αυτό που τον ενδιαφέρει να «λασπώσει» πολιτικά τους αντιπάλους του μέχρι τις εκλογές..

Θα είσαι υποψήφιος με την κα Μπόγρη , γιατί πήρες αυτή την απόφαση.
Η κα Μπόγρη έχει τρία μεγάλα πλεονεκτήματα .

Βρισκόμενη επί τρία χρόνια στο τιμόνι της Αντιπεριφέρειας απέκτησε μία τεράστια εμπειρία. Γνωρίζει πολύ καλά τι πόρτες θα κτυπήσει για να εξασφαλίσει κάθε χρηματοδότηση για τον Δήμο. Είναι σίγουρο ότι δεν θα χαθεί καμια ευκαιρία όπως δυστυχώς χαθηκαν στην διοίκηση του κ.Παναγόπουλου.( Ενεργειακή αναβάθμιση στο 1ο και 2ο Λύκειο 560.000 ευρώ). Είναι σίγουρο ότι δεν θα ακυρωθεί κανένας διαγωνισμός από την ανεξάρτητη αρχή διαφάνειας ο οποίος θα χαρακτηριστεί «φωτογραφικός» όπως πιο πάνω ανέφερα. Είναι σίγουρο ότι δεν θα γίνει κατάχρηση απ ευθείας αναθέσων και δεν θα υπάρξει έκπτωση σε έργο 1%

Δεύτερο στοιχείο θετικό που την χαρακτηρίζει είναι ότι επί τρία χρόνια έκανε μεγάλο έργο στα νησιά, είναι αγαπητή και το σοβαρότερο δεν έχει κατηγορηθεί ούτε για ένα ευρώ!!! Η Εμπιστοσύνη του πολίτη προς την διοίκηση πρέπει να αποκατασταθεί καθώς και η διαφάνεια σε όλα τα έργα.
Τρίτο στοιχείο είναι ότι έχει την πολιτική της άποψη στα διάφορα θέματα την οποία εκφράζει πάντοτε με ευπρέπεια και ήθος.

Έχουμε ανάγκη ένα άλλο ήθος και ύφος εξουσίας και νομίζω στις 8 Οκτωβρίου οι πολίτες της Σαλαμίνας , θα πούνε όχι στην απρέπεια , στην αλαζονεία , στην αδιαφάνεια.

Με δύναμη και όραμα στις 8 Οκτωβρίου η Σαλαμίνα αλλάζει σελίδα.

error: Content is protected !!