ΦΑΣΤ ΦΟΥΝΤ ΚΑΙ “ME TOO” ΦΑΣΤ ΦΟΥΝΤ ΚΑΙ “ME TOO”
του Ντίνου Σ. Κουμπάτη Δεν συμβαίνει μόνο στην Ελλάδα. Ανθεί και αλλού το σπορ της σεξουαλικής παρενόχλησης και το «me too», σε θηλυκά και... ΦΑΣΤ ΦΟΥΝΤ ΚΑΙ “ME TOO”

του Ντίνου Σ. Κουμπάτη

Δεν συμβαίνει μόνο στην Ελλάδα. Ανθεί και αλλού το σπορ της σεξουαλικής παρενόχλησης και το «me too», σε θηλυκά και αρσενικά, φτάνει αυτά να διαθέτουν τα προαπαιτούμενα προσόντα.

Στην Αγγλία λοιπό, ξέσπασε σκάνδαλο, -αν και τίποτε στην εποχή μας δεν φαντάζει σκανδαλώδες, καθώς έχουν ξεπεραστεί κάποια ταμπού του παρελθόντος.



Η αλήθεια είναι πως μεμονωμένα άτομα δεν καταγγέλλουν, αν δεν τους δεν γίνει η αρχή, οπότε και τρέχουν να καταθέσουν ομαδικώς.

Αυτή τη φορά το σκηνικό της παράστασης ήταν η αμερικανική εταιρία «φαστ φουντ», η γνωστή «McDonald’s», την οποία κατηγόρησαν εκατό νυν και πρώην υπάλληλοί της, παντός φύλου, για σεξουαλική παρενόχληση εκ μέρους των προϊσταμένων τους.



Τις πληροφορίες είχε δημοσιοποιήσει το BBC, βασιζόμενο σε καταγγελίες των παθόντων, ύστερα από έρευνα, την οποία είχε ξεκινήσει από τον προηγούμενο Φεβρουάριο.

«Οι υπάλληλοι, κάποιες φορές μόλις 17 ετών, δέχονταν θωπείες χωρίς τη συναίνεσή τους και σχεδόν καθημερινά σεξουαλική παρενόχληση», ανέφερε στην στην ιστοσελίδα του το βρετανικό δίκτυο.



Η Διεύθυνση της εταιρίας, έδωσε απάντηση, η οποία έχει ως εξής:

«Και οι 177.000 υπάλληλοι στα «McDonald’s» του Ηνωμένου Βασιλείου δικαιούνται να εργάζονται σε ένα ασφαλές εργασιακό περιβάλλον με σεβασμό και συμπερίληψη. Υπάρχουν σαφώς περιπτώσεις όπου υπήρξαμε ανεπαρκείς και γι’ αυτές ζητούμε ταπεινά συγγνώμη», δήλωσε ο Άλαστερ Μακρόοου στο BBC απαντώντας στις κατηγορίες.



Κατέληξε δε με την υπόσχεση πως «όλες οι αποδεδειγμένες παραβιάσεις του κώδικα δεοντολογίας θα αντιμετωπιστούν με τα αυστηρότερα μέτρα που μπορούμε νομικώς να επιβάλουμε, μέχρι και με απολύσεις».

error: Content is protected !!