Η ΝΥΦΗ ΗΤΑΝ …ΕΡΠΕΤΟ! Η ΝΥΦΗ ΗΤΑΝ …ΕΡΠΕΤΟ!
του Ντίνου Σ. Κουμπάτη Αρκετά έχουμε καταλογίσει στην εποχή μας, για τον ξεπεσμό των ηθών και των εθίμων μας , και μάλιστα τελευταία, τα... Η ΝΥΦΗ ΗΤΑΝ …ΕΡΠΕΤΟ!

του Ντίνου Σ. Κουμπάτη

Αρκετά έχουμε καταλογίσει στην εποχή μας, για τον ξεπεσμό των ηθών και των εθίμων μας , και μάλιστα τελευταία, τα έχουμε βάλει και με τον θεσμό του γάμου.

Κι όμως, υπάρχουν έθνη, φυλές ολόκληρες και άνθρωποι αξιοσέβαστοι, ανά την Γην, οι οποίοι διαφυλάττουν τα πατροπαράδοτα, ως κόρην οφθαλμού.



Έτσι λοιπόν, και τιμώντας μια προαιώνια παράδοση, ένας Δήμαρχος στο Μεξικό παντρεύτηκε, πρότινος,  έναν θηλυκό αλιγάτορα!

Σε βίντεο, το οποίο προβλήθηκε προς παραδειγματισμό όσων έχουν απολέσει την αίσθηση των ιερών παραδόσεων,  φαίνεται ο Δήμαρχος να σκύβει και να φυλάει επανειλημμένα τη μουσούδα του μικρού ερπετού.



Τα σαγόνια, ωστόσο της υποτιθέμενης «νύφης» ήταν δεμένα σφιχτά, για να αποφευχθεί το ενδεχόμενο να ανταποδώσει  καταδαγκώνοντας τον επίσημο γαμπρό.

Ο τελετουργικός γάμος αυτός είναι έθιμο της προϊσπανικής εποχής στην πολιτεία Οαχάκα, όπου ζουν οι φυλές αυτοχθόνων Τσοντάλ και Ουάβε.



Κατά την παράδοση, απότελεί προσευχή στη φύση,  προκειμένου να δώσει ευτυχία στους ανθρώπους.

Με αυτόν τον τρόπο ζητούν από τη φύση άφθονη βροχή, άφθονη τροφή, να υπάρχουν ψάρια στον ποταμό, και κάτι διάφορα άλλα..



error: Content is protected !!