Το υποβρύχιο μουσείο γλυπτικής στην Αγία Νάπα, πόλος έλξης χιλιάδων επισκεπτών Το υποβρύχιο μουσείο γλυπτικής στην Αγία Νάπα, πόλος έλξης χιλιάδων επισκεπτών
Ένα μοναδικό στο είδος του μουσείο, προσελκύει χιλιάδες επισκέπτες στην Κύπρο και συγκεκριμένα στην Αγία Νάπα. Πρόκειται για το υποβρύχιο μουσείο γλυπτικής της Αγίας Νάπας, το οποίο... Το υποβρύχιο μουσείο γλυπτικής στην Αγία Νάπα, πόλος έλξης χιλιάδων επισκεπτών

Ένα μοναδικό στο είδος του μουσείο, προσελκύει χιλιάδες επισκέπτες στην Κύπρο και συγκεκριμένα στην Αγία Νάπα. Πρόκειται για το υποβρύχιο μουσείο γλυπτικής της Αγίας Νάπας, το οποίο στα δύο χρόνια λειτουργίας του, έχει καταφέρει να γίνει πόλος έλξης για πάνω από 20.000 λάτρεις του βυθού, αλλά ταυτόχρονα και της τέχνης.



Όπως εξήγησε μιλώντας στην ΕΡΤ και την εκπομπή «Σαββατοκύριακο από τις 6», ο κος Γιάννης Καρούσος, επί δημαρχίας του οποίου ανακοινώθηκε και υλοποιήθηκε το έργο, στόχος ήταν να προσφερθεί κάτι περισσότερο και διαφορετικό από τον ήλιο, τη θάλασσα και τις συνηθισμένες τουριστικές παροχές.



Ο κος Καρούσος αναφέρθηκε στην σημασία του έργου, αλλά και τον διεθνούς φήμης Βρετανό γλύπτη Jason deCaires Taylor, που ανέλαβε την κατασκευή των γλυπτών, τα οποία έχουν φτιαχτεί από ειδικό υλικό ούτως ώστε να μπορούν να διατηρηθούν κάτω από το νερό, ενώ συνολικά το έργο συμβάλλει στην βιοποικιλότητα της περιοχής.

Ανταπόκριση – Λευκωσία:
Μανιάνα Καλογεράκη – ertnews.gr

error: Content is protected !!