ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ
Ύστερα από ένα αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα, -λόγω θέρους, υποχρεώσεων και άλλων τινών-, που στερήθηκα την χώρα μας, να που επιστρέφω σε αυτήν και... ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ

Ύστερα από ένα αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα, -λόγω θέρους, υποχρεώσεων και άλλων τινών-, που στερήθηκα την χώρα μας, να που επιστρέφω σε αυτήν και βρίσκω τα πράγματα στην θέση τους, άλλα εκτός πραγματικότητας, μερικά λίγο απροσδιόριστα και εν πολλοίς ένα κάπως διαφορετικό περιβαλλοντολογικό, οικονομικό, πολιτικό και κοινωνικό τοπίο.

Πριν απ’ όλα, πετώντας από ψηλά, αντικρίζω 640.000 στρέμματα καμένου δάσους, -πόρου ζωής-, από πυρκαγιές, τις οποίες το κράτος δεν έχει την δυνατότητα να ελέγξει, να προβλέψει, ακόμη και να εμποδίσει.



Προσγειωνόμενος, μαθαίνω για τις σημαντικότατες αλλαγές, οι οποίες προδιαγράφονται   βεβαίως πολλές από αυτές, θα ανακοινωθούν στην ΔΕΘ, ενώ άλλες θα τις δούμε να προβάλλουν χωρίς προαγγελίες. Δεν καταλαβαίνω ακόμη τι θα γίνει –ή μάλλον τι γίνεται εδώ και πολλούς μήνες-, με τις αυξήσεις σε μισθούς, συντάξεις, επιστροφή κακώς παρακρατηθέντων και τόσες άλλες οικονομικές εκκρεμότητες, -το βέβαιον πάντως είναι ότι συνεχίζουν να συζητούνται, να εξετάζονται και να μετατρέπονται οι εκδοχές.

Μαθαίνω ότι οι νέες ταυτότητες είναι ακίνδυνες, όπως και τα εμβόλια κατά του «Eris», και δεν «κρύβουν» τίποτε «διαβολικό» ή «εξωγήϊνο» μέσα τους. Άλλωστε και η Εκκλησία μας, -ασχολούμενη και αυτή με τα δικά της-, δεν βλέπω να ταράσσεται όπως παλαιότερα, οπότε ουδείς λόγος ανησυχίας.



Νέες προοπτικές και νόμοι για την εργατιά, όπου μεταξύ άλλων θα θεσπισθούν και «προσλήψεις κατά παραγγελία», «εργασία μηδενικών ωρών», και κατάργηση του πενθημέρου, το οποίο θα μετατραπεί σε εξαήμερο, για να μπορούμε να διεκπεραιώνουμε καλύτερα τα μύρια σημαντικά μας, έστω κι αν αυτό θεωρείται λίγο βαρύ.



Το λάδι, -λένε-, εξαφανίζεται, -όπως και το νερό-, από προσώπου Γης, και καθώς οι φωτιές στην Ισπανία μείωσαν κατά πολύ την εκεί εξαγώγιμη παραγωγή του, η Ελλάδα, -ως καλός Σαμαρείτης-, θα κάνει μεγαλύτερες εξαγωγές, προκειμένου να μην μείνουν χωρίς λάδι οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι, άρα, στο εντός ορίων μας «μάρκετινγκ» θα υπερδιπλασιαστεί η τιμή του.



Από όσα πληροφορήθηκα δε, η Ελλάδα μας έγινε, όιλω ξαφνικά, ρυθμιστής σπουδαίων γεγονότων στην Ευρωπαϊκή Ένωση και αυτό μας τιμά ιδιαίτερα. Στο προχθεσινό άτυπο κάλεσμα στην Αθήνα αρχηγών κρατών της Κομισσιόν, -αλλά και άλλων εκτός ΕΕ, αναγνωρισμένων φίλων, ή ακόμη και μη-, κέρδισε όχι μόνο τις εντυπώσεις, αλλά και προμήθεια σιτηρών από Ουκρανία, καθώς αποδέχθηκε πλήρως την ένταξή της στο ΝΑΤΟ, της υποσχέθηκε και επιπλέον εξοπλισμό, αλλά και εκπαίδευση πιλότων της στα F-16.

Και η ζωή μας συνεχίζεται.

error: Content is protected !!