ΕΘΝΙΚΟΙ ΔΡΥΜΟΙ ΚΑΙ ΟΔΥΡΜΟΙ ΕΘΝΙΚΟΙ ΔΡΥΜΟΙ ΚΑΙ ΟΔΥΡΜΟΙ
του Ντίνου Σ. Κουμπάτη Περισσότερο από μία εβδομάδα και η εθνική ραδιοφωνία της Ελλάδος, αποφάσισε να αναστείλει τις εκπομπές της, -σοβαρές και μη-, προκειμένου... ΕΘΝΙΚΟΙ ΔΡΥΜΟΙ ΚΑΙ ΟΔΥΡΜΟΙ

του Ντίνου Σ. Κουμπάτη

Περισσότερο από μία εβδομάδα και η εθνική ραδιοφωνία της Ελλάδος, αποφάσισε να αναστείλει τις εκπομπές της, -σοβαρές και μη-, προκειμένου να παρακολουθήσει τον θλιβερό ορυμαγδό γύρω μας.

ΚΙ ενώ καίγονται άνθρωποι, σπιτικά, περιουσίες και δάση και δρυμοί, -ένας Δρυμός ολόκληρη η Ελλάδα!-, που κατακάηκαν και στο βάθος ανικανότητα και ανυμπόρια να σταματήσουμε αν όχι τις φωτιές, τουλάχιστον τους εμπρηστές.  Μέσα σε 24 ώρες, εχθές, άναψαν 12 νέες πυρκαγιές, μόνο στον Αυλώνα!



Ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής δήλωσε πως «κάποιοι έχουν βάλει σκοπό να κάψουν τον Εθνικό Δρυμό της Πάρνηθας».

Η φωτιά, κατέκαψε και τον Ναό του Αγίου Λουκά, κτίσμα από χίλια χρόνια πριν, καταγεγραμμένο στην άϋλη κληρονομιά της Unesco.

Κάπου 19.000 ύποπτοι εμπρηστές έχουν συλληφθεί στον ελληνικό χώρο τα τελευταία είκοσι χρόνια, σύμφωνα με στατιστικές, αλλά μόνο 75 από αυτούς κρίθηκαν ένοχοι και την γλίτωσαν με ελαφρές ποινές.



Άλλωστε και κατ’  αυτάς, οι συλληφθέντες ύποπτοι μέχρι σήμερα είναι καμιά εκατοπενηνταριά, εκ των οποίων 65 το έπραξαν από αμέλεια, και 18 μόνο από πρόθεση, οι δε άλλοι αδίκως θεωρήθηκαν ένοχοι, σύμφωνα με τις αποφάσεις.

Πώς προβλέπεται να τιμωρηθούν αυτοί; Αυστηρότατα, πιστεύω, ύστερα και από τις δηλώσεις του κυρίου Κικίλια, ο οποίος υπήρξε σαφής: «Όσοι εγκληματούν κατά της χώρας, δεν θα γλυτώσουν», -υπογράμμισε.



Θα δούμε αργότερα τις τιμωρίες τους, όποιες όμως και αν είναι, το πράσινό μας καταστράφηκε. Και ίσως δεν αποκατασταθεί ποτέ. 

Οι Δρυμοί μας, στο έλεος των εμπρηστών, όποιοι και αν είναι αυτοί. Η ζωή μας, παραδομένη στο κάρβουνο.

Και όλοι, οδυρώμεθα γι’ αυτό.



error: Content is protected !!