ΜΟΥΣΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΑΝΔΡΕΑ ΑΡΤΕΜΗ – ΝΤΙΝΟΥ ΚΟΥΜΠΑΤΗ ΑΥΡΙΟ ΣΤΑ ΣΕΛΗΝΙΑ ΜΕ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟ ΜΟΥΣΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΑΝΔΡΕΑ ΑΡΤΕΜΗ – ΝΤΙΝΟΥ ΚΟΥΜΠΑΤΗ ΑΥΡΙΟ ΣΤΑ ΣΕΛΗΝΙΑ ΜΕ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟ
Γραφει η Λίλυ Νούραη Μία πολύχρονη συνεργασία, δύο ταλαντούχων υπηρετών των Γραμμάτων και Τεχνών, παρουσιάζεται αύριο το βράδυ, (Κυριακή, 27 Αυγούστου), στο Πέτρινο Θεατράκι... ΜΟΥΣΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΑΝΔΡΕΑ ΑΡΤΕΜΗ – ΝΤΙΝΟΥ ΚΟΥΜΠΑΤΗ ΑΥΡΙΟ ΣΤΑ ΣΕΛΗΝΙΑ ΜΕ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟ

Γραφει η Λίλυ Νούραη

Μία πολύχρονη συνεργασία, δύο ταλαντούχων υπηρετών των Γραμμάτων και Τεχνών, παρουσιάζεται αύριο το βράδυ, (Κυριακή, 27 Αυγούστου), στο Πέτρινο Θεατράκι Σεληνίων, όπου ο διαπρεπής μουσικός συνθέτης Ανδρέας Αρτέμης και ο πολυβραβευμένος Ντίνος Κουμπάτης, «παντρεύουν» μουσική και στίχους και τους παρουσιάζουν με δεκαπέντε και πλέον τραγουδιστές και ηθοποιούς στο ευρύτερο κοινό.

Η παράσταση ξεκινά στις 8. 30΄, δίπλα στη θάλασσα με οδηγό το ερωτικό τραγούδι και με τον εντυπωσιακό τίτλο «Στου Έρωτα της Θάλασσες», και περιλαμβάνει αποκλειστικά και μόνο ερωτικά τραγούδια ντυμένα με την γλυκιά αρμύρα της θάλασσας, κάτω από τον έναστρο ουρανό.

Τραγουδιστές από τον Κύπρο και ηθοποιοί από την Ελλάδα, λαμβάνουν μέρος, όπως αυτό φαίνεται στην αφίσα της παράστασης, και το πρόγραμμα δομήθηκε στην Κύπρο, από όπου ο συνθέτης και οι περισσότερη των τραγουδιστών, οι οποίοι το έφεραν στην Σαλαμίνα, σε οργάνωση του Πολιτιστικού Κυττάρου Σαλαμίνας.

Οι δύο βασικοί συντελεστές, ο Ανδρέας Αρτέμης και ο Ντίνος Κουμπάτης, έχουν συνεργαστεί πολλές φορές σε ελληνικό και διεθνές επίπεδο και έχουν επιβραβευθεί. 



Το 2011, έκαναν την έναρξη των πρώτων «Σαλαμινίων», με το ορατόριο του Ντίνου Κουμπάτη «Η Σαλαμίνα γράφει Ιστορία» σε μουσική σύνθεση Ανδρέα Αρτέμη, τον οποίον είχε ειδικώς για την παράσταση αυτή, από την Κύπρο, η τότε Δημοτική Αρχή.



Ένα μέρος, μάλιστα του ορατορίου αυτού, το 2014, ο Ανδρέας Αρτέμης, το προσέφερε, μαζί με τον ποιητή, στον Δήμο Σαλαμίνας, και μάλιστα ενώπιον κοινού στην αίθουσα «Μπόγρη», προκειμένου να αποτελέσει τον Ύμνο της Σαλαμίνας, πλην όμως έκτοτε και μέχρι σήμερα, δεν έχει δοθεί απάντηση.



Η αυριανή βραδιά, θα καλυφθεί ολοκληρωτικά και σε διεθνή μετάδοση από το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, αλλά και την “SalaminaTV”, η οποία και είναι χορηγός επικοινωνίας.

Να σημειωθεί ότι ο συνθέτης και οι τραγουδιστές, βρίσκονται στην Σαλαμίνα από τριημέρου, προκειμένου να κάνουν επί τόπου τις τελευταίες γενικές πρόβες τους, συνδεόμενοι και με τους έλληνες ηθοποιούς από «Το Θέατρο της Κούλουρης».

Η είσοδος για το κοινό στην παράσταση, θα είναι ελεύθερη.



error: Content is protected !!