ΕΔΩ ΚΑΙΓΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΠΕΡΑ ΒΡΕΧΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙΓΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΠΕΡΑ ΒΡΕΧΕΙ
του Ντίνου Σ. Κουμπάτη Είμαι βέβαιος πλέον, πως αν δεν καούν όλα τα δάση μας, οι πυρκαγιές δεν θα σταματήσουν. Όλες φυσικά τυχαία, από... ΕΔΩ ΚΑΙΓΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΠΕΡΑ ΒΡΕΧΕΙ

του Ντίνου Σ. Κουμπάτη

Είμαι βέβαιος πλέον, πως αν δεν καούν όλα τα δάση μας, οι πυρκαγιές δεν θα σταματήσουν. Όλες φυσικά τυχαία, από αφελείς ηλικιωμένους που προσπαθούν να κάψουν ξερόχορτα, από γλεντζέδες που με ούριο άνεμο αποφασίζουν να σουβλίσουν ή να κάνουν «μπάρπεκιου», ή κάποιους με ψυχολογικά προβλήματα και μειωμένη νοητικότητα.



Φαίνεται να είναι γεμάτη η Ελλάδα μας από τέτοιους τύπους, οι οποίοι αφελώς μας κατακαίνε γι΄αυτό και δεν μπορούμε να δούμε άσπρη μέρα, γι’  αυτό και σε λίγο θα έχει χαθεί από τα μάτια και τη ζωή μας όλο το «πράσινο».

Έτσι, υποβοηθάμε και στην κλιματική αλλαγή, η οποία λογιαζόταν πως θα έλθει μετά από μία εικοσαετία περίπου, αλλά τώρα έχει πάρει φόρα και φυσικά χωρίς δέντρα και φυτά να κρατάνε το νερό της βροχής και να δίνουν άνθη και καρπούς, και χωρίς να ανανεώνουν την πνοή της ατμόσφαιρας, θα μας κατακάψουν πλέον η ξηρασία και η υπερβολική θερμότητα, μέχρι που και οι επιστήμονες, -διαβάζω-, ψάχνουν τώρα να βρουν νερό στη Σελήνη, γιατί έχουμε μολύνει πάντα υδροφόρο ορίζοντα κι επειδή έχουμε μεγάλες ελλείψεις αυτού.



Και όλα αυτά, τα κάνουμε εμείς, οι οποίοι όχι μόνο μολύνουμε την ατμόσφαιρα με τα απόβλητά μας, τα καυσαέρια, τα πυρηνικά μας, τα χημικά μας, αλλά εμποδίζουμε και τους επιστήμονες να επιτελέσουν την τελική κάθαρση.

Φυσικά, συνεναίσαμε να καταργήσουμε τις πλαστικές σακούλες των σούπερ-μάρκετς, όμως ακόμη δεν έχουμε συναινέσει να φύγει το πλαστικό από χιλιάδες χιλιάδων συσκευασίες.



Για όλα, την ευθύνη έχουμε ο καθένας μας μεμονωμένα και όλοι μαζί, και εμποδίζουμε την επιβράδυνση της κλιματολογικής αλλαγής, την οποία επικαλούνται και γνωρίζουν τόσο καλά περί αυτής οι επιστήμονες και τα Κράτη.

Εμείς τα κάνουμε όλα αυτά τα κακά, εμείς δεν αλλάζουμε μυαλά. Πώς λοιπόν να μας σώσουν αυτοί που το επιδιώκουν;



Εμείς θα συνεχίσουμε να καίμε τα δάση, εμείς να χρησιμοποιούμε πυρηνικά, εμείς να εκβάλουμε καυσαέρια και απόβλητα, εμείς να μην αλλάζουμε τις πλαστικές συσκευασίες.

Εδώ ο κόσμος καίγεται, αλλά για εμάς τους ανεύθυνους, πέρα βρέχει.

error: Content is protected !!