6 πράγματα που δεν πρέπει να κάνετε ποτέ από τον υπολογιστή της δουλειάς 6 πράγματα που δεν πρέπει να κάνετε ποτέ από τον υπολογιστή της δουλειάς
Γνωρίζετε ότι μέσω ειδικού software, το οποίο πιθανότατα είναι ήδη εγκατεστημένο στον υπολογιστή που χρησιμοποιείτε στη δουλειά, ο εργοδότης σας μπορεί να δει κάθε site που... 6 πράγματα που δεν πρέπει να κάνετε ποτέ από τον υπολογιστή της δουλειάς

Γνωρίζετε ότι μέσω ειδικού software, το οποίο πιθανότατα είναι ήδη εγκατεστημένο στον υπολογιστή που χρησιμοποιείτε στη δουλειά, ο εργοδότης σας μπορεί να δει κάθε site που επισκέπτεστε, κάθε email που στέλνετε, ακόμα και τους κωδικούς που αποθηκεύετε; Αν όχι, μάλλον πέφτετε από τα σύννεφα.



Βρισκόμαστε σε μία εποχή που έχουμε σχεδόν συμφιλιωθεί με την ιδέα πως η ιδιωτικότητά μας δεν υπάρχει. Αλλά καλό είναι να προσέχουμε τι μοιραζόμαστε με τον χώρο εργασίας μας – όχι μόνο γιατί δίνουμε πρόσβαση σε κάθε μη παραγωγική στιγμή της εργάσιμης ημέρας, αλλά επειδή καλό είναι να κρατάμε μερικά πράγματα για τον προσωπικό μας υπολογιστή.



Παρακάτω, θα δούμε 6 πράγματα που δεν πρέπει να κάνουμε ποτέ στον επαγγελματικό υπολογιστή (κι αν τα κάνουμε, ήρθε η ώρα να σταματήσουμε).

  • Δεν αποθηκεύουμε προσωπικούς κωδικούς ή προσωπικές πληροφορίες (όπως τους κωδικούς του taxisnet). Ο εργοδότης μας έχει τη δυνατότητα να τους βρει και να τους χρησιμοποιήσει όπως νομίζει.
  • Δεν μπαίνουμε στα social media ούτε βλέπουμε Netflix – γενικά, δεν κάνουμε τίποτα αντιπαραγωγικό, γιατί μπορεί να μας γυρίσει μπούμερανγκ.
  • Δεν μιλάμε για συναδέλφους ή, ακόμη χειρότερα, τον διευθυντή μας μέσω μηνυμάτων γιατί μπορεί να δει τα πάντα.


  • Δεν αναζητούμε νέες θέσεις εργασίας ούτε μέσω LinkedIn, για προφανείς λόγους.
  • Δεν ασχολούμαστε με την part-time δουλειά που ενδεχομένως έχουμε, εκτός κι αν θέλουμε να δει η εταιρεία πως μας πληρώνει για να εργαζόμαστε για άλλους.
  • Δεν προσπαθούμε να αφαιρέσουμε το software που μας ελέγχει – ναι, είναι μία πράξη αντίστασης που μας βάζει σε πειρασμό, αλλά θα τραβήξουμε την προσοχή για όλους τους λάθος λόγους.


ergasiakanea.eu

error: Content is protected !!