Η ΠΡΟΛΗΨΗ ΕΠΕΤΑΙ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ Η ΠΡΟΛΗΨΗ ΕΠΕΤΑΙ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ
του Ντίνου Σ. Κουμπάτη Ο κόσμος αλλάζει, οι απόψεις, ακολουθούν. Άλλα σκεπτόμασταν και πράτταμε πριν, άλλα πιο ριζοσπαστικά και πρωτοπόρα ανακαλύπτουμε σήμερα πως μπορούν... Η ΠΡΟΛΗΨΗ ΕΠΕΤΑΙ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ

του Ντίνου Σ. Κουμπάτη

Ο κόσμος αλλάζει, οι απόψεις, ακολουθούν. Άλλα σκεπτόμασταν και πράτταμε πριν, άλλα πιο ριζοσπαστικά και πρωτοπόρα ανακαλύπτουμε σήμερα πως μπορούν να υπάρξουν.



Προχθές, ο κύριος Κικίλιας, επισκέφθηκε με ελικόπτερο την περιοχή του Έβρου, μίλησε με τοπικούς παράγοντες στο αεροδρόμιο και πέταξε πάνω από την φλεγόμενη γη να προσμετρήσει την καταστροφή, χωρίς να μιλήσει με τους απλούς πολίτες για τις ανάγκες τους.



Από ό,τι κατάλαβα, δεν πάτησε την καμένη γη και δεν ήλθε σε επαφή με τα θύματα, για να έχει άμεσες απόψεις επί των συμβάντων, όμως μίλησε στον Τύπο και εξέφρασε την λύπη του, εξεθειασε τα μέτρα τα οποία λαμβάνονται σε τέτοιες περιπτώσεις και εξήγγειλε έναν νέο τρόπο αντιμετώπισης των καταστροφών.



Είπε δηλαδή, πως ύστερα από όλα αυτά τα οποία έγιναν, το Κράτος προγραμματίζει τρόπους πρόληψης των δεινών, ώστε ό,τι πράσινο έχει απομείνει στη χώρα, να τρέφει και ελπίδες διάσωσής του.

Προς επίρρωσιν δε, των δηλώσεών του, κυβερνητικό κλιμάκιο, -εχθές- αποτελούμενο από τους Υπουργούς Επικρατείας και Προστασίας Αγροτικής Ανάπτυξης, τον Υφυπουργό Κλιματικής Κρίσης, τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ και άλλους, επισκέφθηκαν το καμένο τοπίο και μίλησαν όσο γινόταν με τους κατοίκους και φυσικά, δικαίωσαν τις ρήσεις του κ. Κικίλια.



«Κάλιο αργά παρά ποτέ», λέει μία παροιμία μας, αλλά μετά την καταστροφή η πρόληψη, κάπως προχωρημένη αντίληψη μου φαίνεται.

error: Content is protected !!