ΠΕΡΙ ΜΑΡΜΑΡΩΝ ΤΥΡΒΑΖΟΝΤΕΣ ΠΕΡΙ ΜΑΡΜΑΡΩΝ ΤΥΡΒΑΖΟΝΤΕΣ
Ιδού δε, που πάλι, «στα φόρα» βγήκαν τα αρχαία ελληνικά μάρμαρα, τα οποία αόκνως και σθεναρώς μας έλεγαν πως φυλάσσονται στο Εθνικό Μουσείο του... ΠΕΡΙ ΜΑΡΜΑΡΩΝ ΤΥΡΒΑΖΟΝΤΕΣ

Ιδού δε, που πάλι, «στα φόρα» βγήκαν τα αρχαία ελληνικά μάρμαρα, τα οποία αόκνως και σθεναρώς μας έλεγαν πως φυλάσσονται στο Εθνικό Μουσείο του Λονδίνου, και όπου αλλού.



 Το απόρθητο αυτό φρούριο, το οποίο φυλάττει θησαυρούς από όλον τον κόσμο, μεταξύ των οποίων και τα γνωστά «ελγίνια» ελληνικά μάρμαρα, κάτι «κόρες» και άλλα, -σύνολο, επτά- από τον Παρθενώνα και- εν συνόλω 100.000 μικρότερα και μεγαλύτερα, αρπαγμένα, καθώς εμείς απολαμβάναμε τον ύπνον του δικαίου, αρχαία ελληνικά κομμάτια διαφόρων ειδών, εσυλήθη και αυτό προ ολίγων ημερών.



Στον ύπνο, ως φαίνεται, έπιασαν οι αρχαιοκάπηλοι τους φύλακες, -κατά το «μάχαιραν έδωσες και μάχαιραν θα λάβεις-, και κατάκλεψαν το υπερήφανο για τον πλούτο του Μουσείο, αποκομίζοντες μεθ’ αυτών και αρκετά αρχαία ελληνικά κομμάτια.

Με πεσμένα τα φτερά, υπουργοί και άλλοι υπεύθυνοι, αυτοί που έλεγαν πως εμείς δεν προσέχουμε τα αρχαία μας, και έχουν αναλάβει αυτοί να τα φυλούν εκ παντός κινδύνου, απέλυσαν κανά-δυό διευθυντές και προσπαθούν να ανακτήσουν εκ νέου το ηθικό τους.



Διαβάζω πως όλοι οι Άγγλοι είναι αγανακτισμένοι, τους κατηγορούν για ολιγωρία οι βρετανικέςς εφημερίδες, οι λονδρέζοι, -κατά το μεγαλύτερο ποσοστό τους-, ζητούν να επιστραφούν στην Ελλάδα, αυτά που της ανήκουν.

Όσο για εμάς εδώ, κάναμε κάποιες δημοσιεύσεις στις εφημερίδες, συζήτησαν ολίγον τι στις τηλεοράσεις και τα ραδιόφωνα, αλλά καμμία επίσημη κίνηση διεκδίκησης των συλημένων θησαυρών μας δεν ετέθη.



Έχουμε άλλωστε, τόσα πολλά περί των οποίων, καθημερινώς τυρβάζομεν, εμείς οι Έλληνες.

error: Content is protected !!