ΑΠΕΙΛΕΣ ΠΑΝΤΟΥ ΑΠΕΙΛΕΣ ΠΑΝΤΟΥ
του Ντίνου Σ. Κουμπάτη Οι απειλές κατά της Φύσης και κατά του Ανθρώπου, τα τελευταία χρόνια βρίθουν και ουδείς γνωρίζει πού, αργά ή γρήγορα... ΑΠΕΙΛΕΣ ΠΑΝΤΟΥ

του Ντίνου Σ. Κουμπάτη

Οι απειλές κατά της Φύσης και κατά του Ανθρώπου, τα τελευταία χρόνια βρίθουν και ουδείς γνωρίζει πού, αργά ή γρήγορα θα καταλήξουμε.

Οι πυρκαγιές, -σαν πλέον επίκαιρο γεγονός-, απλώνονται σε όλον τον πλανήτη και αυτή τη χρονιά, -για ακόμη μία χρονιά-, στην πατρίδα μας, όπου κανείς και τίποτε δεν μπορεί να τις ελέγξει.



Για την ανάφλεξη ολόκληρης της Γης, λένε πως φταίει η κλιματική αλλαγή, αλλά και εκατό πυρκαγιές την ημέρα σε διάφορα σημεία και με εγκαταλελειμένους αναπτήρες και γκαζάκια, μάλλον κάπου δημιουργεί απορίες.

Είναι αλήθεια βέβαια πως και οι τυφώνες κι οι κυκλώνες δημιουργούν τεράστια προβλήματα και στοιχίζουν ανθρώπινες ζωές και τώρα μάλιστα, απειλούμαστε απαξάπαντες από το «Ελ Νίνιο», που μέχρι σήμερα προτιμούσε μόνο ένα κομμάτι της αμερικανικής γης, τώρα, διαδίδουν ότι, θα πλήξει όλον τον πλανήτη.



Ο κορωνοϊός, κάθε χειμώνα απειλεί να επανεμφανίζεται και κάποιοι συζητούν για κλείσιμο και πάλι στα σπίτια μας, έστω και αν προβλέπεται ηπιότερης μορφής. Άλλοι πάλι συζητούν για επέλαση ιών που θα μας αποδεκατίσουν.

Πόλεμοι παντού. Πυρηνικά, διαλυμένες πατρίδες, καταδιωγμένοι άνθρωποι. Ενώ στις χώρες, -σε κάθε χώρα του κόσμου μας-, η εγκληματικότητα έχει γίνει κυρίαρχο στοιχείο απειλής των ζωών μας.

Η αναζήτηση νέων πατρίδων, εμπεριέχει πολλά κακά , τα οποία εξελίσσονται και τρομάζουν.



Η φτώχεια εγκαθίσταται παντού, η αισχροκέρδεια γιγαντώνεται και θριαμβεύει, ο πληθωρισμός υπερβαίνει κάθε όριο και η αντιμετώπιση είναι από ελάχιστη έως μηδαμινή. Η Γερμανία μάλιστα, λέει πως βαίνει προς πτώχευση ένεκα του ρωσο-ουκρανικού πολέμου, καθώς ξοδεύει τις οικονομίες της στην στήριξ του ενός μέρους και όλες οι χώρες της Ευρώπης, αναμασούν τις ίδιες αιτιολογίες για την οικονομία τους, που οδηγούν στην φτωχοποίησή τους. 

Ό,τι ηθικό θεωρείται «ντεμοντέ» και την θέση της ηθικής έχει καταλάβει η πλήρης ανηθικότης.



Κάθε μέρα, ακούμε και για κάτι φοβερό που πρόκειται να μας συμβεί. Ζούμε με τον φόβο, εξουδετερωνόμαστε ψυχολογικά από τον κάθε είδους φόβο.

Ποιοί, αλήθεια, τροφοδοτούν τους λογής φόβους και τρόμους;

Ως πότε και ως πού; Υπάρχει κάποιος να απαντήσει;

error: Content is protected !!