ΟΙ ΝΕΕΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΕΣ
Το σχόλιο της ημέρας 3 Σεπτεμβρίου 2023 fonisalaminas
του Ντίνου Σ. Κουμπάτη
Διαβάζω στις αγγλικές εφημερίδες πως, τα τρία τέταρτα των κληρικών της Μεγάλης Βρετανίας, εκφράζουν την θλίψη τους, γιατί στο σύνολο των κατοίκων της επικρατείας, λιγότεροι πλέον και από το πενήντα τοις εκατό είναι οι χριστιανοί και οι υπόλοιποι αποτελούν το πλεόνασμα εκ διαφόρων άλλων θρησκειών, εισηγμένων από τα πέρατα του κόσμου, καθώς η πολιτική τής χώρας ήταν μέχρι πρόσφατα υπέρ της εισροής αλλοδαπών στο Ηνωμέμο Βασίλειο.
Η πουριτανική, λοιπόν Αγγλία, γίνεται, -σύμφωνα με δημοσκόπηση του 2021-, λιγότερο χριστιανική, -και κατά πολύ, μάλιστα.
Στην Ελλάδα, παράλληλα, αυτόν τον καιρό, κάποιοι αντιφρονούντες ως προς την έκδοση νέων, βιομετρικών ταυτοτήτων, ξεσηκώνονται, και ήδη οργανώθηκε συλλαλητήριο διαμαρτυρίας στην Θεσσαλονίκη.
Ο «μύθος», είτε «όχι» του σατανικού «χαράγματος», για τους έλληνες χριστιανούς, από τον καρπό της χειρός, όπου επέπρωτο να χαραχθεί το τριψήφιο χαρακτηριστικό, «μετατέθηκε» τώρα, γι’ αυτούς, στις νέες ταυτότητες, τις οποίες και αρνούνται να αποδεχθούν ως σατανικές.
Αν θυμάμαι καλά, πριν χρόνια πολλά, και χωρίς την «απειλή» ταυτοτήτων, σύμπασα η Ορθόδοξος Εκκλησία της Ελλάδος είχε ξεσηκωθεί και μάζευαν και υπογραφές από το χριστεπώνυμο πλήθος κατά της «χάραξης», -εν ήδει «τατού-, ενός συγκεκριμένου αριθμού.
Σήμερα, ο Αρχιεπίσκοπος της Ορθόδοξης Ελληνικής Εκκλησίας, συνιστά ηρεμία και ψυχραιμία, τασσόμενος υπέρ των νέων ταυτοτήτων, τις οποίες θεωρεί ακίνδυνες και μακράν τέτοιου σκοπού, ενώ ένας με δύο ιερείς ανά την επικράτεια, διστακτικά προβαίνουν σε ενάντιες δηλώσεις, και οι υπόλοιποι αρκούνται στο να κάνουν τον σταυρό τους, χωρίς να εκφέρουν, -δημοσίως τουλάχιστον-, την γνώμη και το «πιστεύω» τους.
Η Κυβέρνηση, ομνύει εις το ότι οι νέες ταυτότητες δεν περιέχουν κανέναν διαβολικό αριθμό, αλλά όλο και περισσότεροι, ακραιφνείς χριστιανοί, τρέχουν στα Αστυνομικά Τμήματα για να ανανεώσουν τις παλιές ταυτότητές τους.
Θυμάμαι, παρεμπιπτόντως, κάποια λόγια του μεγάλου φιλόσοφου του τελευταίου αιώνα, του Μαχάτμα Γκάντι, ο οποίος είχε αποφανθεί:
«Μου αρέσει ο Χριστός σας. Δεν μου αρέσουν οι χριστιανοί σας. Οι χριστιανοί σας, είναι τόσο διαφορετικοί από τον Χριστό».
Αναμφισβήτητα και στο όνομα του Χριστού, θα δούμε και άλλες αντιγνωμίες, και άλλες απόψεις, ακόμη ίσως και διαπληκτισμούς, και ξόρκια, και επιβολές, και ό,τι άλλο ήθελε προκύψει, εν ονόματι του Κυρίου.