ΜΙΑ ΒΡΟΧΗ ΘΑ ΜΑΣ ΣΩΣΕΙ … ΜΙΑ ΒΡΟΧΗ ΘΑ ΜΑΣ ΣΩΣΕΙ …
του Ντίνου Σ. Κουμπάτη Και το θρίλερ, συνεχίζεται. Και μάλλον θα συνεχίσει να συνεχίζεται. Κι εμείς, θεατές αυτού του θίλερ της σημερινής πραγματικότητας. Για... ΜΙΑ ΒΡΟΧΗ ΘΑ ΜΑΣ ΣΩΣΕΙ …

του Ντίνου Σ. Κουμπάτη

Και το θρίλερ, συνεχίζεται. Και μάλλον θα συνεχίσει να συνεχίζεται. Κι εμείς, θεατές αυτού του θίλερ της σημερινής πραγματικότητας.

Για δέκατη έβδομη ημέρα καίει η πυρκαγιά στην Δαδιά και μέχρι εχθές, είχε καρβουνιάσει 93.500 στρέμματα πράσινης γης. Να σημειώσουμε ότι το καλοκαίρι αυτό, έχουν καεί, -πάλι μέχρι εχθές-, 1.500.000 στρέμματα σε όλη την Ελλάδα.



Μία φωτιά, η οποία ήρθε από το «πουθενά», καθώς ουδείς μέχρι σήμερα έχει βρεθεί ένοχος, καθώς ουδείς γνωρίζει το πώς ξεκίνησε και ούτε μέχρι πού θα τραβήξει αυτό το φονικό, το οποίο κατέκαψε και διέλυσε σπίτια, και στέρησε τις ζωές, τουλάχιστον είκοσι ανθρώπων.



Χλωρίδα και πανίδα έφτασαν στο «μηδέν», η ατμόσφαιρα μολύνθηκε, οι άνθρωποι καταστράφηκαν, η γης θα πάψει για πάρα-πολλά χρόνια να αποδίδει καρπούς και όσα άλλα μπορεί να αναφανούν ως συνεπακόλουθα.

Σύμφωνα με την Κυβέρνηση, όλα πήγαν καλά, ως προς την αντιμετώπιση της πυρκαγιάς και το ότι αυτή συνεχίζει, παρά τις έντονες προσπάθειες, ίσως οφείλεται σε κακή τύχη, όπως συμβαίνει πάντα με κάθε κακό στην χώρα μας.



Τώρα, πολίτες, Κυβέρνηση, σωστικά συνεργεία, πυροσβέστες, χαροκαμένοι πυρόπληκτοι, κι όλος ο κόσμος που παρακολουθεί με κανάσα, δεν εύχονται παρά να βρέξει, καθώς μάλιστα και ο ουρανός συννεφιάζει όλο και πιο πολύ και οι μετεωρολόγοι το προμηνύουν, πλην όμως και αυτή, -η βροχή-, δεν λέει να συναινέσει.

Μία ενδεχόμενη βροχή, λοιπόν, ίσως βάλει τέρμα στην φωτιά, μας βγάλει από την ευθύνη να τερματίσουμε το κακό με ανθρώπινους συντονισμούς και δυνάμεις.



Εκεί, όπου ο Άνθρωπος είναι αδύναμος, έρχεται η Φύση και τον αποδοκιμάζει, επιδεικνύοντας την παντοδυναμία της.

error: Content is protected !!