ΚΥΡΙΑΚΗ, ΚΟΝΤΗ ΓΙΟΡΤΗ ΚΥΡΙΑΚΗ, ΚΟΝΤΗ ΓΙΟΡΤΗ
του Ντίνου Σ. Κουμπάτη Κάθε χρόνο, αρχές Σεπτεμβρίου, οι Έλληνες, περιμένουν με αγωνία να ανιχνεύσουν τα του κοινωνικού τους μέλλοντος, και αυτό, γιατί ο... ΚΥΡΙΑΚΗ, ΚΟΝΤΗ ΓΙΟΡΤΗ

του Ντίνου Σ. Κουμπάτη

Κάθε χρόνο, αρχές Σεπτεμβρίου, οι Έλληνες, περιμένουν με αγωνία να ανιχνεύσουν τα του κοινωνικού τους μέλλοντος, και αυτό, γιατί ο εκάστοτε Πρωθυπουργός, από βήματος Θεσσαλονίκης εξαγγέλει τα οικονομικά και κοινωνικά μέτρα, τα οποία θα λάβει η Κυβέρνηση προς όφελος των Ελλήνων, τους οποίους εκπροσωπεί ως προς την βελτίωση της ζωής τους.



Περισσότερο κρίσιμη, μάλιστα, είναι η εφετεινή εμφάνιση του κυρίου Πρωθυπουργού, ο οποίος, μεταξύ άλλων, έχει δηλώσει, ήδη, πως ύστερα από κάπου δεκαπέντε χρόνια οικονομικής στασιμότητας της χώρας, -μισθοί, συντάξεις, κ.ά.-, η στιγμή της ανάνηψης έφτασε δι’ αυτού του ιδίου, και φυσικά κάπου δέκα εκατομμύρια Έλληνες, περιμένουμε την επαλήθευση των λόγων.



Κατά την διάρκεια της θητείας του, ο Πρωθυπουργός, έχει κατ’ επανάληψη διαβεβαιώσει τους πολίτες για αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις, για ανάνηψη της ατομικής περίθαλψης στον τομέα της Υγείας, ανάκαμψη του ΕΣΥ, καινοτομίες στην Παιδεία και άλλα πολλά, τα οποία, καθένας μας πιστεύει πως έχουν δι’ αυτού πλέον οριμάσει, καθώς η Κυβέρνηση έχει ήδη εισέλθει στην δεύτερη τετραετία της θητείας της.



Τα παπαγαλίζοντα ΜΜΕ, ήδη έχουν αναφέρει πως ο Πρωθυπουργός θα αναφερθεί σε 20 τομείς που δρομολογεί η Κυβέρνηση σε Παιδεία, Υγεία, Δικαιοσύνη, και στις «κρίσιμες δομές», ενώ σε πρωτοσέλιδο κύριο θέμα, ο γνωστός οικονομολόγος κ. Γιώργος Αυτιάς, σε τίτλο άρθρου του, προχθές, επιβεβαιώνει ότι θα ανακοινώσει και «έξυπνα κόλπα για την ακρίβεια».

Αυτή δε, η τελευταία, παρά τις εξαγγελίες, φαίνεται να διαφωνεί και συνεχίζει να καλπάζει προς την απόλυτη κορυφή με συνεχείς αυξήσεις στα είδη πρώτης ανάγκης και όχι μόνο, χωρίς να διαφαίνεται κάποια ευνοϊκότερη προοπτική στον ορίζοντα.



Αναμένοντες, ελπίζουμε τα βέλτιστα.

ΥΓ.  Μαθαίνω ότι ανεβαίνει η τιμή του «μπρεντ», ως εκ τούτου και των καυσίμων. Μαθαίνω πως η τιμή λαδιού έχει διπλασιαστεί και ο τενεκές φτάνει και τα 140 ευρώ. Μαθαίνω πως ένεκα αύξησης στην τιμή των αλεύρων, το ψωμί ακριβαίνει κατά 66%. Όμως ελπίζω ακόμη, καθώς ο Πρωθυπουργός μιλάει για «καλή πορεία της Οικονομίας μας» και περιμένω, όπως όλοι μας, την εξίσωση τιμών και μισθών, αν όχι και κάτι περισσότερο, για να μπορούμε να βιώνουμε αξιοπρεπώς.

error: Content is protected !!