ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΛΗΡΟΥΣ ΑΝΑΓΚΗΣ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΛΗΡΟΥΣ ΑΝΑΓΚΗΣ
του Ντίνου Σ. Κουμπάτη Κι ενώ η πολυευχόμενη και αναμενόμενη βροχή, τελικά ξεκίνησε και ξέπλυνε λίγο τα κατακαμένα δάση μας, το αποτέλεσμα είναι, η... ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΛΗΡΟΥΣ ΑΝΑΓΚΗΣ

του Ντίνου Σ. Κουμπάτη

Κι ενώ η πολυευχόμενη και αναμενόμενη βροχή, τελικά ξεκίνησε και ξέπλυνε λίγο τα κατακαμένα δάση μας, το αποτέλεσμα είναι, η πολύπαθη χώρα μας να βρίσκεται και πάλι στο έλεος της ατυχίας και της καταστροφής.

Με την παρέμβαση της Πολιτικής Προστασίας μέσω του «112» να εντέλεται το κλείσιμο των πολιτών στα σπίτια τους για να μην κινδυνεύουν στην καταιγίδα και τον Πρωθυπουργό να επικροτεί το να μην βγαίνει κανείς στους δρόμους, οι οποίοι έχουν μετατραπεί σε ποταμούς και θάλασσες, οι Έλληνες πολίτες βιώνουν μίαν ακόμη τεράστια καταστροφή.



Ένας νεκρός στον Βόλο και ένας αγνοούμενος, του οποίου ο μικρός γιος σώθηκε αιρούμενος ενός δέντρου, επί του οποίου κρεμόταν για οκτώ ώρες, με μία γέφυρα κατεστραμένη, με το Πήλιο να δέχεται 700 τόνους νερού ανά στρέμμα γης, με πλημμυρισμένο το Γενικό Νοσοκομείο, στο υπόγειο του οποίου υπήρχε το Φαρμακείο και διαλύθηκαν τα πάντα, με σπίτια κατεστραμένα, χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, χωρίς πρόσβαση στον έξω κόσμο, ακόμη και από δρόμο σε δρόμο, αλλά και με παράπονα, -και εδώ- για την κρατική αμέλεια και συμπαράσταση, η ζωή παλεύει απεγνωσμένα να κρατηθεί στα πόδια της.



Στη Σκιάθο, ο Δήμαρχος ζητεί η πόλη να χαρακτηρισθεί ως  σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, και πέρα από τις άλλες καταστροφές, τα αυτοκίνητα που βρίσκονταν στην παραλία, έχουν πλέον πέσει στην θάλασσα.

Είναι και άλλες πόλεις και χωριά, και άλλες τεράστιες καταστροφές, αλλά τα μεγέθη μεγάλα και ο χώρος, εδώ, μικρός για να χωρέσουν τα πάντα.



Αυτή η καταιγίδα «Ντάνιελ», θα συνεχίσει μέχρι και αύριο, θα χτυπήσει και αλλού, θα καταστρέψει και άλλα, και φυσικά, θα αποδώσουμε την πάσα καταστροφή στο φαινόμενο της κλιματικής αλλαγής, για την οποία, προληπτικά, ούτε και το «112» κουδουνίζει στα κινητά μας. 



error: Content is protected !!