Η ΕΚΤΗ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΣΥΜΦΟΡΑΣ Η ΕΚΤΗ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΣΥΜΦΟΡΑΣ
του Ντίνου Σ. Κουμπάτη Έξη ημέρες από την έναρξη της καταστροφής, και εχθές όλη την ημέρα και μέχρι τη νύχτα, είχαν σταλεί «μηνύματα» σε... Η ΕΚΤΗ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΣΥΜΦΟΡΑΣ

του Ντίνου Σ. Κουμπάτη

Έξη ημέρες από την έναρξη της καταστροφής, και εχθές όλη την ημέρα και μέχρι τη νύχτα, είχαν σταλεί «μηνύματα» σε ακόμη 30 χωριά για να τα εκκενώσουν καθώς ασυγκράτητα τα νερά συνεχίζουν να πλημμυρίζουν τα πάντα και να πνίγουν κάθε ελπίδα σωτηρίας.



Βιβλική καταστροφή, δέκα νεκροί, τέσσερις αγνοούμενοι, ολική καταστροφή της γης, η οποία κατά τους γνωρίζοντες, για πέντε, τουλάχιστον, χρόνια, δεν θα είναι σε θέση να καρπίσει.

Είχε, λέει, το Εθνικό Αστεροσκοπείο  προειδοποιήσει τρεις φορές για το κακό που θα επέλαυνε, αλλά ποιος να προλάβει να λάβει μέτρα, πλην του «112» που πάντα προλαμβάνει τα γεγονότα αφ’  ότου επιβεβαιωθεί πως υπάρχουν.
Στρατός, πυροσβέστες και εθελοντές, προσπαθούν απεγνωσμένα να απεγκλωβίσουν και να μεταφέρουν, αλλά οι τόποι πολλοί, τα μέσα πενιχρά, -ακόμη και οι επιχειρούντες δεν φέρουν τις κατάλληλες στολές και διακινδυνεύουν μέσα στα νερά από διάφορα, και οι απομονωμένοι δεν μπορούν να βγουν από τα σπίτια τους, δεν έχουν φως και νερό, δεν έχουν φαΐ, χρόνια ασθενείς που έχουν άμεση ανάγκη νοσοκομειακής περίθαλψης, νεφροπαθείς, καρκινοπαθείς, και άλλοι, κινδυνεύουν, καθώς δεν μπορούν να συνεχίσουν τις απαραίτητες θεραπείες τους.



Οι κάτοικοι του Παλαμά, δεν θέλησαν να ακούσουν τον Περιφερειάρχη, ο οποίος τους επισκέφθηκε την Πέμπτη ημέρα της τραγωδίας, βγήκαν με πλακάτ στους πλημμυρισμένους δρόμους και ένα από αυτά, έγραφε: ‘πνίξατε τον κάμπο, θα σας πνίξει η οργή μας».



Χιλιάδες αστυνομικοί εχθές στην Θεσσαλονίκη για τα εγκαίνια της ΔΕΘ χωρίς την παρουσία του Πρωθυπουργού και μεγάλο συλλαλητήριο από ΓΕΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ και Εργατικό Κέντρο, απαιτώντας ουσιαστικά μέτρα από κάθε Κυβέρνηση, καθώς έχουν εμπειρίες ετών και ετών.



Κατά τα άλλα, όλα πάνε καλά, η ζωή συνεχίζεται, όπως και οι πλειστηριασμοί, οι οποίοι κατά το τριήμερο του μεγάλου πνιγμού συνεχίστηκαν ακάθεκτοι, βγάζοντας στο σφυρί σαράντα-δύο σπίτια.

ΥΓ. Κινδυνεύει να πλημμυρίσει και η Λάρισα, λένε οι κακές οι γλώσσες.

error: Content is protected !!