ΟΛΑ ΘΑ ΠΑΝΕ ΚΑΛΑ ΟΛΑ ΘΑ ΠΑΝΕ ΚΑΛΑ
του Ντίνου Σ. Κουμπάτη Ανασκουμπώνονται οι κάτοικοι των περιοχών, οι οποίοι δοκιμάστηκαν από τις πλημμύρες για να ξαναπάρουν και πάλι την ζωή στα χέρια... ΟΛΑ ΘΑ ΠΑΝΕ ΚΑΛΑ

του Ντίνου Σ. Κουμπάτη

Ανασκουμπώνονται οι κάτοικοι των περιοχών, οι οποίοι δοκιμάστηκαν από τις πλημμύρες για να ξαναπάρουν και πάλι την ζωή στα χέρια τους. Κι ωστόσο, η καταστροφή συνεχίζεται.

Τα νερά, ακόμη απειλούν να κατακλύσουν και την Λάρισα, ενώ από τα χωριά και τις άλλες μεγαλοπόλεις, βάρκες, τρακτέρ και άλλα διάφορα κυκλοφοριακά μέσα, -εκτός συγκοινωνιών, καθώς οι δρόμοι έχουν καταρρεύσει-, μεταφέρουν όπως-όπως τους διασωθέντες και οι νεκροί αυξάνουν στον αριθμό.



Μία άλλη παράμετρος είναι να μην φαγωθεί τίποτε από την κατεστραμμένη θεσσαλική, γη, δεν πρέπει να χρησιμοποιείται το νερό, αλλά και οι μολυσματικές ασθένειες, οι οποίες παραμονεύουν, ως και τα κουνούπια.

Ευτυχώς, τα νοσοκομεία μας είναι ετοιμοπόλεμα, όπως ανακοίνωσε, μεταξύ άλλων ο Πρωθυπουργός μεταξύ άλλων εξαγγελιών εχθές το απόγευμα, και μπορούν να αντιμετωπίσουν με πλήρες προσωπικό και φάρμακα, όσους χρειαστεί.



Παράλληλα, ο Πρωθυπουργός, διαβεβαιώνει πως αφού όλα έγιναν καθώς έπρεπε για την αντιμετώπιση της κακοκαιρίας, τώρα, το Κράτος θα είναι πλέον δίπλα στους παθόντες «και μάλιστα γρήγορα», ώστε να μπορέσουν και πάλι να ανασάνουν. «Θα είμαστε δίπλα τους σε κάθε βήμα τους», ετόνισε.

Εξήγγειλε ακόμη και ψυχολογική στήριξη, σε όσους το έχουν ανάγκη για να συνέλθουν από όσα τους βρήκαν.



Τέλος, δεν παρέλειψε να διευκρινίσει ότι η ελληνική οικονομία έχει τη δυνατότητα να καλύψει τις ζημιές και να ξεπεράσει την κρίση, ωστόσο αύριο θα πάει μέχρι το Στρασβούργου, προκειμένου να ζητήσει την ευρωπαϊκή στήριξη.

Κατά τα άλλα, λοιπόν, ας μην ανησυχούμε.  Υπάρχουν ελπίδες.



error: Content is protected !!