ΕΛΠΙΔΕΣ ΕΩΛΕΣ ΕΛΠΙΔΕΣ ΕΩΛΕΣ
του Ντίνου Σ. Κουμπάτη Με ελαφρότερο βάρος στους ώμους και λιγότερο γεμάτη την τσάντα του, θα φτάσει ο Πρωθυπουργός στην Θεσσαλονίκη, προκειμένου να ανακοινώσει... ΕΛΠΙΔΕΣ ΕΩΛΕΣ

του Ντίνου Σ. Κουμπάτη

Με ελαφρότερο βάρος στους ώμους και λιγότερο γεμάτη την τσάντα του, θα φτάσει ο Πρωθυπουργός στην Θεσσαλονίκη, προκειμένου να ανακοινώσει τις νέες παροχές στον ελληνικό λαό.



Βλέπετε, η κακοτυχία τον, -και μας-, κυνηγά και οι καιροί ου μενετοί για παροχές σε ένα λαό, ο οποίος ξέρει να υφίσταται πολλά και μπορεί να υποστεί και άλλα, αγόγγυστα.



Κάτι οι πυρκαγιές, κάτι οι πλημμύρες, κάτι ο πόλεμος στην Ουκρανία, κάτι η ΕΕ η οποία έχει τόσα οικονομικά προβλήματα στο κεφάλι της και δεν βλέπει τα δικά μας, -όπως περίμενε ο Πρωθυπουργός μας-, αλλά και οι εσωτερικοί πονοκέφαλοι με πληθωρισμούς, ανεργείες, ακρίβειες, τον αναγκάζουν να αθετήσει κάποιες από τις προηγούμενες υποσχέσεις του για ανάκαμψη των πτωχών βαλαντίων μας, παραπέμποντας στις καλένδες τα υπεσχημένα.



Και βέβαια, δεν είναι η πρώτη φορά. Οι Κυβερνήσεις της Ελλάδας, συνήθιζαν πάντα  στις δύσκολες στιγμές, να ρίχνουν τα οικονομικά βάρη στις πλάτες των λαών και η συνήθεια δύσκολα κόβεται.

Από την άλλη όμως, είναι και μία λύση, όταν κάποιος βρίσκεται σε αδιέξοδο  να τα φορτώνουν στους άλλους. Και συνήθως βρίσκονται και οι δύο, και ο λαός και η Κυβέρνηση.



Απέλπιδες και οι δύο.

error: Content is protected !!