Πρόληψη και αντιμετώπιση τοπικών κοινωνικών θεμάτων μέσω των Το.Σ.Π.Πα.»: επίκαιρη ημερίδα της SOLEC στον Δήμο Σαλαμίνας στις 20 Σεπτεμβρίου 2023 Πρόληψη και αντιμετώπιση τοπικών κοινωνικών θεμάτων μέσω των Το.Σ.Π.Πα.»: επίκαιρη ημερίδα της SOLEC στον Δήμο Σαλαμίνας στις 20 Σεπτεμβρίου 2023
«Πρόληψη και αντιμετώπιση τοπικών κοινωνικών θεμάτων μέσω των Το.Σ.Π.Πα.»: επίκαιρη ημερίδα της SOLEC στον Δήμο Σαλαμίνας στις 20 Σεπτεμβρίου 2023 Την σημασία της οργανωμένης... Πρόληψη και αντιμετώπιση τοπικών κοινωνικών θεμάτων μέσω των Το.Σ.Π.Πα.»: επίκαιρη ημερίδα της SOLEC στον Δήμο Σαλαμίνας στις 20 Σεπτεμβρίου 2023

«Πρόληψη και αντιμετώπιση τοπικών κοινωνικών θεμάτων μέσω των Το.Σ.Π.Πα.»: επίκαιρη ημερίδα της SOLEC στον Δήμο Σαλαμίνας στις 20 Σεπτεμβρίου 2023

Την σημασία της οργανωμένης συμμετοχής των πολιτών στην πρόληψη και αντιμετώπιση τοπικών κοινωνικών θεμάτων, μέσω του θεσμού των Τοπικών Συμβουλίων Πρόληψης Παραβατικότητας (Το.Σ.Π.Πα.), στοχεύει να αναδείξει η δεύτερη θεματική ημερίδα που διοργανώνει η Solutions of Economy, υπό την αιγίδα του σωματείου «ΔΙΑΥΛΟΣ-Πρωτόκολλο Ευθύνης Προστασίας και Ασφάλειας Πολιτών και Περιβάλλοντος», στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών της που για την ανάδειξη επίκαιρων κοινωνικών ζητημάτων και την ευαισθητοποίηση των πολιτών σε αυτά.

Η ημερίδα θα έχει θέμα «Πρόληψη και αντιμετώπιση τοπικών κοινωνικών θεμάτων μέσω των Το.Σ.Π.Πα.» και θα διεξαχθεί την Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου 2023, στις 18:00, στην αίθουσα «Δημήτρη Μπόγρη» στο Δημαρχείο Σαλαμίνας.

Ομιλητές θα είναι η κα Έλενα Συρμαλή, Εγκληματολόγος, Επιστημονικός Συνεργάτης ΚΕΜΕΑ (Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη) και Μέλος ΔΣ Κέντρου Ερευνών για Θέματα Ισότητας και ο κος Χρήστος Λιάτσος, Πρόεδρος του σωματείου «ΔΙΑΥΛΟΣ- Πρωτόκολλο Ευθύνης Προστασίας και Ασφάλειας Πολιτών και Περιβάλλοντος».

Τις ομιλίες θα πλαισιώσει πάνελ συζήτησης με την συμμετοχή εκπροσώπων της τοπικής κοινωνίας της Σαλαμίνας, μεταξύ αυτών των κ.κ. Ευαγγελίας Λέκκα, Διευθύντριας Κοινωνικών Υπηρεσιών, Παιδείας & Πολιτισμού του Δήμος Σαλαμίνας, Κώστα Σπετσιωτάκη, Προέδρου του Εμπορικού Συλλόγου Σαλαμίνας, Λάζαρου Ιορδανίδη, επιπυραγού, εκπροσώπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, καθώς και εκπροσώπων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Σαλαμίνας και της Ελληνικής Αστυνομίας.

Την ημερίδα θα χαιρετίσει ο Δήμαρχος Σαλαμίνας κος Γιώργος Θ. Παναγόπουλος, ενώ τον συντονισμό της θα κάνει ο κος Ιωάννης Τριανταφύλλου , Διευθύνων Σύμβουλος, Το ΑΤΟΜΟ Ltd.

Ο ρόλος των Το.Σ.Π.Πα. είναι προληπτικός και ενημερωτικός, με κύριο στόχο την ευαισθητοποίηση των πολιτών και την συμμετοχή τους στην πρόληψη παραβατικών συμπεριφορών μέσα από την μείωση των ευκαιριών που τις ευνοούν. Συστήνονται ανά δήμο και σε αυτά συμμετέχουν εκτός από ειδικούς επιστήμονες και εκπροσώπους του δήμου και των αρχών, τοπικοί σύλλογοι, φορείς, σωματεία και φυσικά μέλη της κοινωνίας των πολιτών.

Για πληροφορίες σχετικά με την ημερίδα μπορείτε να επικοινωνείτε με τους:

error: Content is protected !!