ΚΑΙ ΤΩΡΑ, ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ; ΚΑΙ ΤΩΡΑ, ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ;
του Ντίνου Σ. Κουμπάτη Αναμφισβήτητα, υπάρχουν προβλήματα. Προβλήματα παγκόσμια και όχι μόνο ελληνικά. Όλα, παγκοσμίως πάνε από το κακό στο χειρότερο, όπως τουλάχιστον μας... ΚΑΙ ΤΩΡΑ, ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ;

του Ντίνου Σ. Κουμπάτη

Αναμφισβήτητα, υπάρχουν προβλήματα. Προβλήματα παγκόσμια και όχι μόνο ελληνικά. Όλα, παγκοσμίως πάνε από το κακό στο χειρότερο, όπως τουλάχιστον μας αφήνουν να καταλάβουμε, οι ειδήσεις που εισρέουν από όλον τον πλανήτη.

Πόλεμοι παντού και σαν να φτάνει μόνο αυτό, γύρω από τις παγκόσμιες συρράξεις, οι ΗΠΑ και η Ρωσία και σε δεύτερο πλάνο η Κίνα, με την Ινδία να είναι έτοιμη να διαδραματίσει και αυτή τον ρόλο της στο διεθνές γίγνεσθαι.



Βουίζει το Σύμπαν πως οι ΗΠΑ είναι υπερχρεωμένες με κάποια τρισεκατομμύρια δις και πως βουλιάζει η Οικονομία τους, ενώ σκάνδαλα ξεσπούν, όπως αυτό του του γερουσιαστή Ρόμπερτ Μενέντες για δωροδοκίες.

Στο μέτωπο της Ουκρανίας τώρα, φαίνεται πως ο πόλεμος αρχίζει να ξεκαθαρίζει ως προς τα αποτελέσματα, καθώς οι Ευρωπαίοι εν πολλοίς αγανακτούν για τα όσα έχουν ξοδέψει μέχρι σήμερα χωρίς αποτέλεσμα, η Πολωνία παύει να τροφοδοτεί με όπλα το Κίεβο και μόνον η Αμερική, παρά την φτώχεια της υπόσχεται να μην την αφήσει αβοήθητη μέχρι εκείνη να νικήσει τους Ρώσους.



Στην απέναντι πλευρά, φαίνεται πως αρχίζει να σχηματίζεται μία συμμαχία μεταξύ Ρωσίας, Κίνας, Ινδίας, και οιουδήποτε άλλου ήθελε προσχωρήσει, κάτι που τρομάζει την ΕΕ, καθώς έχει φτάσει να απειλείται η ίδια εκ των έσω για την κακή διαχείριση των συμφερόντων των εταίρων της.

Η φτώχεια πάντως, λαμβάνει διεθνείς προεκτάσεις και πνίγει τους λαούς, και στην Ισπανία, ελαιοπαραγωγό χώρα, από τις πρώτες, η τιμή του ελαιολάδου έχει ξεπεράσει το ύψος των δέντρων, ενώ η Ελλάδα ακολουθεί κατά πόδας με την τιμή του να φτάνει οσονούπω στα διακόσια ευρώ ο τενεκές.



Ευτυχώς, -για να πάρουμε μία ανάσα-, η “Mondy’s”  αναβάθμισε εχθές κιόλας έξι ελληνικές Τράπεζες, καθ’ ην ώραν οι πλειστηριασμοί συνεχίζονται ακάθεκτοι.

Όμως, να που στον αντίποδα, η Θεσσαλία απειλείται και πάλι από μία καταιγίδα, μαζί με άλλες περιοχές της χώρας μας, από Δευτέρα κατά τους μετεωρολόγους, ενώ η καταιγίδα των εργαζομένων-αδικημένων, προχθές Πέμπτη, δεν δημιούργησε αίσθηση, τουλάχιστον στον συμπολιτευόμενο Τύπο, -αντίθετα με τον αντιπολιτευόμενο-, καθώς ούτε η ΓΣΕΕ καταδέχθηκε να κατέβει στην διαμαρτυρία της διεκδίκησης εργατικών συμφερόντων και το νέο εργασιακό νομοσχέδιο ψηφίσθηκε ήρεμα από 158 βουλευτές δικής μας επιλογής, για το καλό της εργατικής τάξης.



Σε πολιτικό επίπεδο, τώρα, η διεκδίκηση προεδρίας Κασσελάκη, έχει εκτοπίσει κάθε τί άλλο, εκτός της κυρίας Αχτσιόγλου, η οποία προσπαθεί με νύχια και με δόντια να εκτοπίσει αυτόν τον ίδιο.

Να όμως και μία επιτυχία της Ελληνικής Αστυνομίας, η οποία δεκαπέντε ημέρες μετά το μακελειό στην Λούτσα, κατόρθωσε να έχει στα χέρια της το φονικό όπλο, χωρίς όμως δαχτυλικά αποτυπώματα.

Κι ενώ η βενζίνη απειλεί να φτάσει στα 3 ευρώ και το πετρέλαιο θέρμανσης στο 1,50, κι ενώ οι αυξήσεις των συντάξεων φαίνεται να έλθουν «πάτσι και πόστα» με την «προσωπική διαφορά», ο κ. Σκρέκας εξαγγέλει υποσχέσεις για νέα μέτρα κατά της ακρίβειας και η κυρία Παγώνη μας εκφοβίζει με τις νέες μεταλλάξεις του κορωνοϊού, οι σεισμολόγοι με τεκτονικούς σεισμούς, οι ευγενείς λαθρομετανάστες με νέες εισροές και αποικίσεις, ένα έντομο, “Spodoptera frugiperda” το όνομά του, να μας φάει όλες τις καλλιέργειες, ένας μύκητας ο “candela auris”,  να αφανίσει όλους τους νοσηλευόμενους σε νοσοκομεία και πάει λέγοντας…

Μόνο εκείνα τα πρόβατα, που κατάφαγαν 300 κιλά χασίς και ερχόμενα στο τασκίρ-κέφι άρχισαν να χορεύουν, και μόνο αυτά, φαίνεται να την έχουνε καλά και πέρα βρέχει.

error: Content is protected !!