ΚΑΙ ΑΚΟΥ ΝΑ ΔΕΙΣ ΚΑΙ ΑΚΟΥ ΝΑ ΔΕΙΣ
του Ντίνου Σ. Κουμπάτη Όσοι νομίζατε πως το αυτοκινητάκι, -ή και αυτοκινητάρα-, σας, είναι μόνο και μόνο για να σας διευκολύνει στις μετακινήσεις και... ΚΑΙ ΑΚΟΥ ΝΑ ΔΕΙΣ

του Ντίνου Σ. Κουμπάτη

Όσοι νομίζατε πως το αυτοκινητάκι, -ή και αυτοκινητάρα-, σας, είναι μόνο και μόνο για να σας διευκολύνει στις μετακινήσεις και να προβάλλει τα φιλοεπιδειξιακά σας απωθημένα, κάνετε λάθος.

Έτσι πίστευα και εγώ, ώσπου διάβασα εχθές ότι, πόρισμα του Οργανισμού “Mozila Faoudation”, το εξωμοιώνει, περίπου, με το κινητό μας ή τις πολυσυζητημένες κάρτες και ψηφιακές ταυτότητες, καθώς, -λέει-, με κεκαλυμμένες μικροκάμερες, μικρόφωνα και αισθητήρες, μπορεί να μας κατασκοπεύει και να  καταγράφει, ανά πάσαν στιγμήν, κινήσεις, μυστικά, και ενδόμυχες σκέψεις μας..



Στις 25, ήδη οι 21 κατασκευαστικές εταιρείες, χρησιμοποιούν αυτά τα «άλλα κόλπα» και καταγράφουν την κατάσταση της υγείας μας, τα φυλετικά χαρακτηριστικά μας, τις συζητήσεις μας, ακόμη και τις σεξουαλικές ενασχολήσεις και επιδόσεις μας, μέσα σε αυτό το τετράτροχο κουτί.

Από όσα, επίσης, εδιάβασα εχθές Κυριακή, στις εφημερίδες, και ενώ ο θεσσαλικός Τύπος διαμαρτύρεται για την καθυστέρηση της Κυβέρνησης να εκταμιεύσει την πρώτη «άμεση» καταβολή ενίσχυσης των πληγέντων, -παρελθουσών τριών εβδομάδων-, με τέσσερα εισέτι αναχώματα να καταρρέουν σε Καρδίτσα και Λάρισα, και 12. 761 κτίρια σε κατάστραση επικινδυνότητας, 90. 181 μαθητές μπαίνουν από σήμερα το πρωϊ στο 97% των σχολείων τους και ξεκινούν τα μαθήματά τους.



Αυτό που ίσως σώσει, τουλάχιστον τον καθαρισμό της περιοχής, είναι το «ολανδικό μοντέλο», στο οποίο έχει καταφύγει η Κυβέρνηση για να ξελασπώσει ο κάμπος, ενώ τα μικρόβια συνεχίζουν να δημιουργούν προβλήματα υγείας, και η νέα αναμενόμενη κακοκαιρία τρίζει τα δόντια της.



Πιο πάνω, τώρα, στους χώρους της Βορείου Ελλάδος, η ΠΟΕΔΗΝ διεπίστωσε ελλείψεις προσωπικού και εξοπλισμού στα Νοσοκομεία. 

Ωστόσο, η Κυβέρνηση εκπονεί σχέδιο όπου οι γιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό, από κάποια στιγμή και πέρα θα πηγαίνουν από πόρτα σε πόρτα για να εξετάζουν τους ασθενείς



Καλό δεν φαίνεται;

error: Content is protected !!