Ρίγη και αποτροπιασμό προκαλούν οι αποκαλύψεις του Πορίσματος Ρίγη και αποτροπιασμό προκαλούν οι αποκαλύψεις του Πορίσματος
Μπορούσε να αποτρέψει την καταστροφή και δεν το έκανε για χάρη των βεγγαλικών. Σύμφωνα λοιπόν με τις ένορκες καταθέσεις, αφού #επί_9_ολόκληρους_μήνες#οι_αντλίες_είχαν_μείνει_χωρίς#την_απαιτούμενη_επί_24ώρου_βάσεως_συντήρηση_και_παρακολούθηση, που όλα τα... Ρίγη και αποτροπιασμό προκαλούν οι αποκαλύψεις του Πορίσματος

Μπορούσε να αποτρέψει την καταστροφή και δεν το έκανε για χάρη των βεγγαλικών.

Σύμφωνα λοιπόν με τις ένορκες καταθέσεις, αφού #επί_9_ολόκληρους_μήνες#οι_αντλίες_είχαν_μείνει_χωρίς#την_απαιτούμενη_επί_24ώρου_βάσεως_συντήρηση_και_παρακολούθηση, που όλα τα χρόνια γινόταν με σύμβαση από τον ανάδοχο, #άρχισαν_να_κλατάρουν_η_μία_μετά_την_άλλη.

«#Το_πρώτο_15ήμερο_του _μαύρου”Σεπτέμβρη του 2022, #δύο (2) απ΄αυτές #παρουσίασαν_σοβαρή_βλάβη_και_τέθηκαν_εκτός_λειτουργίας για να μη καταστραφούν τελείως, με σκοπό να τις επισκευάσουν όχι αμέσως, ως όφειλαν, αλλά σε μελλοντικό χρόνο που θα αποφάσιζε ο “ Εγώ είμαι ο Δήμαρχος”.

Η εμφάνιση σοβαρών βλαβών στις 2 αντλίες ήταν ο προάγγελος της ολικής καταστροφής που δεν άργησε να επέλθει με την καταστροφή και της τρίτης αντλίας που είχε απομείνει.

Η άρνηση του Δημάρχου να προβεί στην άμεση επισκευή των αντλιών προδιέγραψε και το τέλος της λειτουργίας του συστήματος, με τη χαριστική βολή να δίνεται λίγες μόνο μέρες μετά.

Και ο πιο αδαής καταλαβαίνει ότι για να εμφανίζουν μέσα σε ένα 15ήμερο βλάβη 2 αντλίες, ήταν θέμα ωρών ή ολίγων ημερών να εμφανίσει την ίδια βλάβη και η τρίτη, όταν μάλιστα αυτή υπερφορτώθηκε με το σύνολο των λυμάτων. Έτσι κι έγινε

.Δεν πέρασε μια εβδομάδα και «Το Σάββατο 17-09-2022 το απόγευμα παρουσιάστηκε νέα βλάβη στο δίκτυο και ο Δήμος ζήτησε τη συνδρομή της εταιρείας που συντηρούσε το δίκτυο όλα τα χρόνια. Πράγματι, οι τεχνικοί του Δήμου και της εταιρείας εισήλθαν στο αντλιοστάσιο, έκαναν ότι έκαναν και λίγες ώρες μετά, ξημερώματα Κυριακής 18-09-2022 και περί ώρα 08:51 έπιασε φωτιά η αντλία που ήταν σε λειτουργία, με συνέπεια να καταρρεύσει όλο το σύστημα και τα λύματα να ρέουν στους δρόμους επί μήνες θέτοντας σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία.

Ακόμα και την ύστατη αυτή στιγμή που ο κίνδυνος ήταν μπροστά στα μάτια του, ο Δήμαρχος δεν συναίνεσε στην επισκευή των 2 αυτών αντλιών και την ανέβαλε, ωσάν να επιδίωκε την ολική κατάρρευση του συστήματος αναρρόφησης.

Απίστευτες αποκαλύψεις που μόνο φρίκη και ρίγη προκαλούν στο άκουσμά τους.

Κι όλα αυτά τα πραγματικά περιστατικά τα απέκρυψε ο κ. Παναγόπουλος προκειμένου να αποσείσει τις βαριές ευθύνες του, εξαπατώντας τόσο το ΔΣ όσο και τον κόσμο που εναγωνίως επιζητούσε να μάθει τι έφταιξε για να λούζεται στα λύματα.

Κι επειδή άκουσα σε ένα βιντεάκι να δηλώνει ο Δήμαρχος ότι, «Ήταν κάτι το απροσδόκητο. Κανείς δεν μπορούσε να προβλέψει την πυρκαγιά στο αντλιοστάσιο», του απαντώ να μην επενδύει ποτέ στο ψέμα γιατί έχει κοντά ποδάρια.

Το τι θα συνέβαινε αν σταματούσε η συντήρηση από τον ανάδοχο, το είχε με ακρίβεια προβλέψει και διατυπώσει ο Προϊστάμενος του Τμήματος Αποχέτευσης με έγγραφό του προς τον αντιδήμαρχο Τ.Υ. κ. Ν.Κόγια και ήταν σε γνώση σου Δημάρχου όπως ο ίδιος ομολόγησε δημόσια στο ΔΣ, και δυστυχώς όπως το είχε προβλέψει έτσι και έγινε, αφού με την λήξη της σύμβασης την 6/12/2021 σταμάτησε και η συντήρηση από τον ανάδοχο.

Μετά από όλα αυτά, η ελεεινή και τρισάθλια συκοφαντική φράση: «Ρε, Άθλιοι, για να κάνετε αντιπολίτευση γεμίσατε τη πόλη με λύματα, ρε, είσαστε παράφρονες;» που χωρίς ντροπή είχε ξεστομίσει ο Δήμαρχος από μικροφώνου μέσα στο ΔΣ, του την επιστρέφω ορθά διατυπωμένη:

«Ρε, Άθλιοι, για να κατηγορήσετε την αντιπολίτευση γεμίσατε τη πόλη με λύματα, ρε, είσαστε παράφρονες;».

Δεν ξέρω πόσο βαρύς θα είναι ο πέλεκυς της δικαιοσύνης, εκείνο όμως που περίτρανα αποδείχθηκε είναι ότι ο κ. Παναγόπουλος θυσίασε τη δημόσια υγεία και ασφάλεια των πολιτών για χάρη των βεγγαλικών γιατί τόσο ήταν το κόστος της επισκευής των αντλιών, γεγονός που τον καθιστά ανεύθυνο και λίαν επικίνδυνο για τον τόπο μας.

Εκλογές έχουμε, είναι στο χέρι των δημοτών να διορθώσουν το λάθος που έκαναν και τον εξέλεξαν Δήμαρχο το 2019.

Ποτέ δεν είναι αργά !!

Σαλαμίνα 25/9/2023

Ισιδώρα Νάννου
Επικεφαλής Δημοτικής παράταξης
τ. Δήμαρχος Σαλαμίνας

error: Content is protected !!