ΩΣΠΟΥ ΞΑΦΝΙΚΑ… ΩΣΠΟΥ ΞΑΦΝΙΚΑ…
του Ντίνου Σ. Κουμπάτη Ώσπου ξαφνικά, όλα φαίνεται να αλλάζουν γύρω μας, και να ξυπνούν νέες πολιτικές, αποφάσεις, παρεμβάσεις, και άλλα, από τη μία... ΩΣΠΟΥ ΞΑΦΝΙΚΑ…

του Ντίνου Σ. Κουμπάτη

Ώσπου ξαφνικά, όλα φαίνεται να αλλάζουν γύρω μας, και να ξυπνούν νέες πολιτικές, αποφάσεις, παρεμβάσεις, και άλλα, από τη μία στιγμή στην άλλη, ή από την παντελή αδράνεια στην άμεση αποφασιστικότητα και ενεργοποίηση.

Ανάμεσα στα τελευταία και το ξύπνημα του ελληνικού κρατικού μηχανισμού, αντιλαμβανομένου αυτού ότι τον «Ντάνιελ» διαδέχεται ο «Ελίας», οπότε το βλέπουμε να σπεύδει να «πλημμυρίσει» με μηχανήματα, στρατό και ελπίδες, έναν ολάκερο θεσσαλικό κάμπο, τις πόλεις και τα χωριά του και τις λάσπες τους. Και ενώ το 112 ηχούσε από την προηγουμένη, η βοήθεια βρισκόταν ακόμη καθ’ οδόν, περοχθές.



Εχθές, λοιπόν, ημέρα κατά την οποίαν θα ξεκινούσαν τα νέα άγρια φαινόμενα, οι μπουλντόζες και άλλα συνεργεία ανέλαβαν δουλειά, προκειμένου να καθαρίσουν τις περιοχές και τον Ενιπέα ποταμό, κομμάτι δύσκολο βέβαια, γιατί έτσι και θύμωνε ο αιωρούμενος «Ελίας», θα χάναμε και τα συνεργεία και τους χειριστές τους.

Έτσι ξαφνικά και το ΝΑΤΟ, διά ισχυρού μέλους του, ζητεί τον βομβαρδισμό του Βελιγραδίου από τις δυνάμεις του, παρεμβαίνοντας άμεσα πλέον στα «προηγούμενα» Σερβίας-Κοσσόβου, όπως έκανε και στην περίπτωση της Ουκρανίας από μακριά και ασχέτως αποτελέσματος.



Ξαφνικα, -διαβάζω στις εφημερίδες-,  και η Τουρκία έσπευσε εχθές να κυνηγήσει λαθρομετανάστες στην Ανδριανούπολη, οι οποίοι ήθελαν να μπουν, -ξαφνικά και αυτοί-, στην χώρα μας.

Εντελώς ξαφνικά και η Ευρώπη ανακαλύπτει πως η ακρίβεια γίνεται όλο και περισσότερο αφόρητη στην επικράτειά της, και στην Ελλάδα, μόλις ξαφνικά, φημολογείται ότι θα κολλήσουν αντικλεπτικά στα μπιτόνια και τα μπουκάλια του λαδιού στα σούπερ-μάρκετς για να μην τα κλέβουν οι ξαφνικά πτωχεύοντες!



Ξαφνικά ακόμη, η περιφέρεια Έβρου αντιστέκεται τον «Ελίας» και κινδυνεύουν σήμερα από πυρκαγιές, Έβρος, Αλεξανδρούπολη και οι γύρω περιφέρειες.

Και πόσα ακόμη δεν γίνονται στα ξαφνικά. 



error: Content is protected !!