… ΚΑΙ ΣΤΗΣ ΜΑΡΙΑΣ ΤΗΝ ΠΟΔΙΑ … ΚΑΙ ΣΤΗΣ ΜΑΡΙΑΣ ΤΗΝ ΠΟΔΙΑ
του Ντίνου Σ. Κουμπάτη Εκείνο το παλιό δημοτικό τραγούδι, κατά το οποίο στης, -κάποιας-, Μαρίας την ποδιά σφάζονταν παλικάρια, φαίνεται να είναι και σήμερα... … ΚΑΙ ΣΤΗΣ ΜΑΡΙΑΣ ΤΗΝ ΠΟΔΙΑ

του Ντίνου Σ. Κουμπάτη

Εκείνο το παλιό δημοτικό τραγούδι, κατά το οποίο στης, -κάποιας-, Μαρίας την ποδιά σφάζονταν παλικάρια, φαίνεται να είναι και σήμερα ιδιαίτερα επίκαιρο.

Προχθές, -αναφέρει το Αστυνομικό Δελτίο-, ούτε ένα, ούτε δύο, αλλά τριάντα έφηβα αγόρια, έδωσαν ραντεβού «λογαριαμών», προκειμένου να αναμετρηθούν με σουγιάδες μεταξύ τους, για κάποια σύγχρονη συνομήλική τους «Μαρία», και δύο από αυτά διακομίσθηκαν τραυματισμένα στο Νοσοκομείο.



Το γεγονός, δεν συνέβη σε κάποια υποβαθμισμένη χώρα του κόσμου, αλλά στην ίδια την Ελλάδα, η οποία σιγά-σιγά, αλλά και αυτή σταθερά υποβαθμίζεται τα τελευταία χρόνια, όσον αφορά τουλάχιστον στην παιδική, εφηβική και νεανική παραβατικότητα, έως και εγκλήματος.

Ας μην ξεχνάμε, πριν από χρόνια πολλά, την δολοφονία του Άλεξ, πριν άλλα λίγα του Γιακουμάκη, πρόσφατα της Τοπαλούδη και άλλες.



Στην Γερμανία λέει, προχθές, ένα δεκατετράχρονο αγόρι, δολοφόνησε ένα εξάχρονο παιδί  και ας ευχηθούμε το «πρότυπο» να μην έχει μιμητές και στην χώρα μας, όπου μόνο τις τελευταίες ημέρες, οι βιαιότητες από άκρου εις άκρον προκαλούν ιδιαίτερο προβληματισμό στους πολίτες, οι οποίοι αγωνιούν για κάποια μέτρα που θα έπρεπε να επιβάλλει η Πολιτεία.



Στον Πειραιά στις 22 αυτού του μήνα, ξυλοκοπήθηκε ένα δωδεκάχρονο αγόρι για το οποίο υπάρχουν και φωτογραφικά στιγμιότυπα, στο Ρέθυμνο παιδιά καυγάδισαν άγρια και τα γεγονότα αποτυπώθηκαν σε βίντεο.

Στην Ρόδο τρία κορίτσια πλακώθηκαν στο ξύλο για τα καλά, ενώ ένα άλλο δεκατριάχρονο κορίτσι στην Ευκαρπία της Θεσσαλονίκης, αφού στις αρχές του μήνα είχε δείρει ένα άλλο κορίτσι, έχοντας «διαφορές», αυτή τη φορά με δωδεκάχρονη, της έδωσε ραντεβού «να τα βρούνε», πήγε στο προκαθορισμένο σημείο με άλλα πέντε άτομα να την προστατεύουν και έσβησε ένα αναμμένο τσιγάρο στο στήθος της άλλης.



Στη Θεσσαλονίκη πάλι, ένας δεκαεπτάχρονος δέχθηκε σφοδρή επίθεση από άλλους ευέλπιδες νέους, μεταξύ των οποίων και συμμαθητές του.

Πώς ξαφνικά όλη αυτή η παραβατικότητα, η βία, οι κλεψιές, οι ξυλοδαρμοί, και οι δολοφονικές τάσεις;

Και πού οφείλονται τα αίτια και τα αποτελέσματά τους;  Στο σπίτι, στο σχολείο, στην τηλεόραση, στην ίδια την Πολιτεία, τους νόμους και τους μηχανισμούς της καταστολής;

Συμμορίες ανηλίκων λυμαίνονται τους δρόμους, τα πάρκα, τα σχολεία, τα γήπεδα και επιτίθενται σε κάθε ανυποψίαστο παιδί, ακόμη δε και σε πολίτες μεγάλων ηλικιών.

Σε λίγα χρόνια, άραγε, θα πρέπει να οχυρωνόμαστε στα σπίτια μας, και να κυκλοφορούμε με μεταλλικές στολές του Μεσαίωνα, κινδυνεύοντες άμεσα και τελεσίδικα, από τα πρώην αγγελούδια μας;

error: Content is protected !!