ΑΝΘΙΖΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ ΑΝΘΙΖΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ
του Ντίνου Σ. Κουμπάτη Προφητεία, γεγονός, ή απατηλό φαινόμενο, με καθιστά υπερήφανο να διαβάζω στην εγκυρότατη εφημερίδα «The New York Times» ότι μετά από... ΑΝΘΙΖΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ

του Ντίνου Σ. Κουμπάτη

Προφητεία, γεγονός, ή απατηλό φαινόμενο, με καθιστά υπερήφανο να διαβάζω στην εγκυρότατη εφημερίδα «The New York Times» ότι μετά από μία δεκαετία -τόσα χρόνια μέτρησαν-, φτώχειας και μαρασμού, η Ελλάδα-μας ανθίζει και πάλι.

Ίσως σε αυτό να συμβάλλουν και οι τελευταίες πλημμύρες, που πότισαν με τόνους και τόνους νερό την γη μας, γιατί ως γνωστόν, όπου νερό εκεί και ανθοφορία. Μα έλα που είναι και εκείνα τα θανατικά στα δάση μας,-αλλά φυσικά και όλα τα δέντρα δεν ανθίζουν.



Τέτοια άνθιση μάλιστα, την οποία χωρίς να μνημονεύουν, πλην όμως υπονοούν και οι «Financial» της αμέσως μεθεπόμενης ημέρας, οι οποίοι προβλέπουν και την μονιμοποίηση περίπου τριακοσίων χιλιάδων μεταναστών στην χώρα μας, το αμέσως προσεχές χρονικό διάστημα.

Αδυνατώ φυσικά να καταλάβω, πώς, -αν όντως συμβαίνει έτσι-, κάποιοι άλλοι εκτός Αμερικής αλλά και εντός Ελλάδος, επεξεργάζονται και θεωρούν αλλιώς τα πράγματα.



Αίφνης, το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Ελλάδος καταμετρά ένα 87% των Ελλήνων πολιτών να το τσακίζει η ακρίβεια, ενώ αυτό το καλοκαίρι ένεκα ακρίβειας πάλι, το 34% των πολιτών μας, αναγκάστηκε να ακυρώσει τις προγραμματισμένες διακοπές του.

Ο ΣΕΑ πάλι, διαπιστώνει πως έξι στα δέκα νοικοκυριά δυσκολεύεται να προμηθευθούν τα αναγκαία τρόφιμα και ήδη έχουν παρατηρηθεί κρούσματα κλοπής τροφίμων σε σούπερ-μάρκετς.

Αλλά να που και η «Eurostat», παρεμβαίνει στα του οίκου μας για να διαπιστώσει πως οι εργαζόμενοι στην Ελλάδα απασχολούνται τις περισσότερες ώρες κατά μέσο όρο στην Ε.Ε. και συγκεκριμένα, το 2022 – και πριν το νέο εργατικό νομοσχέδιο, οι εργαζόμενοι στην Ελλάδα απασχολούνταν 41 ώρες την εβδομάδα έναντι 37,5 ώρες κατά μέσο όρο στην Ε.Ε.



Ακολουθούν με 40,4 ώρες η Πολωνία και με 40,2 ώρες Ρουμανία και Βουλγαρία. Αντίθετα, λιγότερες ώρες εργάζονται στην Ολλανδία (33,2 ώρες), και ακολουθούν Δανία (35,4) και Γερμανία (35,3).

Η πρωτιά στις ώρες εργασίας δεν έχει την ίδια μισθολογική ανταπόκριση. Στην Ελλάδα, 1 στους 4 μισθωτοί (26%) στον ιδιωτικό τομέα απασχολούνται με συμβάσεις μερικής απασχόλησης, λαμβάνοντας μέσο μισθό στα 430,81 ευρώ, που αντιστοιχούν σε 346 ευρώ καθαρά. Αντίστοιχα, οι 1.815.954 εργαζόμενοι με συμβάσεις πλήρους απασχόλησης λαμβάνουν κατά μέσο όρο 1.251,61 ευρώ κάθε μήνα μικτά, που αντιστοιχούν σε 1.141 ευρώ καθαρά. Συνολικά, ο μέσος μισθός στη χώρα διαμορφώνεται στα 1.038 ευρώ μεικτά ή 910 ευρώ.

Άντε τώρα να μελετήσεις αν, υπό τοιαύτας συνθήκας, ανθίζουν ή μαραίνονται τα λουλούδια.



error: Content is protected !!