ΒΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΣΩΖΟΥΝ ΤΙΣ ΚΑΡΔΙΕΣ ΜΑΣ ΒΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΣΩΖΟΥΝ ΤΙΣ ΚΑΡΔΙΕΣ ΜΑΣ
του Ντίνου Σ. Κουμπάτη Παρά τις έρευνες των επιστημόνων και την καλή θέληση των πιστών τους, τα πράγματα δεν είναι και τόσο, όσο φαντάζουν... ΒΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΣΩΖΟΥΝ ΤΙΣ ΚΑΡΔΙΕΣ ΜΑΣ

του Ντίνου Σ. Κουμπάτη

Παρά τις έρευνες των επιστημόνων και την καλή θέληση των πιστών τους, τα πράγματα δεν είναι και τόσο, όσο φαντάζουν εύκολα.

Αναλογιζόμενοι τις μεγαλοπόλεις, όπου σήμερα τείνουν να γίνουν όλες οι πλέον κατοικίσιμες, καθώς τα χωριά και οι μικρές πόλεις αποψιλώνονται κατοίκων, αναρωτιόμαστε δικαίως, που θα μπορέσει ένας άνθρωπος να περπατήσει, ασκούμενος, υπερκερνώντας κάπου τέσσερις χιλιάδες βήματα την ημέρα.



Και όμως, οι Επιστήμονες προέβησαν σε, -ούτε μία, ούτε δύο, αλλά-, επτά έρευνες πειραματιζόμενοι με 227. 889 άτομα και έβγαλαν τα δικά τους συμπεράσματα για τα πόσα βήματα πρέπει να κάνουμε την ημέρα, προκειμένου να σώσουμε την καρδιά μας το κατά δύναμιν.



Σύμφωνα, λοιπόν, με τα συμπεράσματά τους, αν κατορθώνουμε να κάνουμε 2.377 βήματα ημερησίως, μειώνουμε τις πιθανότητες να εγκαταλείψουμε αυτόν τον κόσμο ένεκα καρδιάς. Αν πάλι τα αυξήσουμε σε 3.697 μειώνουμε πιθανότητες θανάτου από οιανδήποτε άλλη ασθένεια.



Τέλος, αν μπορούμε και επί αυτών προσθέτουμε καθημερινά 500 ή 1.000 βηματισμούς, κερδίζουμε, -αντίστοιχα-, 7 ή 15 τοις εκατό περισσότερες πιθανότητες να αντιμετωπίζουμε λιγότερους θανάτους.

Ίσως, τώρα με τον «μεγάλο περίπατο», στην Αθήνα, πολλοί από εμάς το κατορθώσουμε.



error: Content is protected !!