ΤΙ ΦΟΒΙΖΕΙ ΑΓΓΛΟΥΣ  ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ ΚΑΙ ΙΤΑΛΟΥΣ; ΤΙ ΦΟΒΙΖΕΙ ΑΓΓΛΟΥΣ  ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ ΚΑΙ ΙΤΑΛΟΥΣ;
του Ντίνου Σ. Κουμπάτη Εδώ και λίγα χρόνια και στα πλαίσια μίας μεγάλης αγκαλιάς, την οποία έχει ανοίξει η Ευρώπη για τους δυστυχούντες λαούς... ΤΙ ΦΟΒΙΖΕΙ ΑΓΓΛΟΥΣ  ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ ΚΑΙ ΙΤΑΛΟΥΣ;

του Ντίνου Σ. Κουμπάτη

Εδώ και λίγα χρόνια και στα πλαίσια μίας μεγάλης αγκαλιάς, την οποία έχει ανοίξει η Ευρώπη για τους δυστυχούντες λαούς των χωρών Ασίας και Αφρικής, καθημερινώς δεχόμαστε πλήθος παρανόμων μεταναστών, τους οποίους περιθάλπουμε με ειδικά εκτραμιευόμενα οικονομικά κονδύλια από την Ευρωπαϊκή Ένωση, στην χώρα μας δε, τους παρέχουμε κάθε προστασία, παντός είδους περίθαλψη, κατοικία, μισθούς-βοηθήματα και ελευθερία κινήσεων.



Τα κύματα λαθρομεταναστών αλεπάλληλα και ογκώδη, τόσο που πλέον να αποτελούν σημαντικό παράγοντα αύξησης των πληθυσμών της Ευρώπης, αλλά ενίοτε και απειλή διασάλευσης της έννομης τάξης.

Διαβάζω στις εφημερίδες, πως ο Πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου, το οποίο ανέκαθεν φιλοξενεί αλλοδαπούς πασών των ηπείρων, αποφάσισε και μάλιστα αμετάκλητα να απαγορεύσει του λοιπού την λαθρομετανάστευση θεσπίζοντας αυστηρούς κανόνες.



Από την πλευρά της, η Γερμανία, αρχίζει να λαμβάνει και αυτή μέτρα κατά αυτών, επικαλούμενη διάφορες αναταραχές στην κοινωνική και οικονομική πραγματικότητα της χώρας.

Η Ιταλία, χώρα του Νότου, ήδη από προγενέστερης Κυβέρνησης, είχε διατυπώσει επιφυλαξεις της, ενώ η σημερινή Κυβέρνηση τίθεται κατηγορηματικά κατά των λαθρομεταναστών.



Όμως, γιατί οι τρεις αυτές μεγάλες χώρες της Ευρώπης, τίθενται κατά, ενώ μέχρι πρότινος ήσαν υπέρ, προκειμένου να βοηθήσουν τα μέγιστα πένητες ή θύματα πολέμων από την Ασία και την Αφρική;



error: Content is protected !!