ΑΜΕΊΛΙΚΤΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΑΝΘΡΩΠΙΑ ΑΜΕΊΛΙΚΤΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΑΝΘΡΩΠΙΑ
του Ντίνου Σ. Κουμπάτη Και να, που όλοι στον δυτικό κόσμο κραυγάζουμε κατά των επεισοδίων και ανδρών διαπρεπόντων στην σεξουαλική βία κατά των γυναικών,... ΑΜΕΊΛΙΚΤΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΑΝΘΡΩΠΙΑ

του Ντίνου Σ. Κουμπάτη

Και να, που όλοι στον δυτικό κόσμο κραυγάζουμε κατά των επεισοδίων και ανδρών διαπρεπόντων στην σεξουαλική βία κατά των γυναικών, -αλλά και στις δολοφονίες τους-, πλην όμως φαίνεται πως οι τιμωρίες που επιβάλλονται δεν είναι αρκετά αυστηρές για να αναχαιτίσουν τους εκάστοτε ενόχους.



Το μήνυμα, τώρα, έρχεται από το Ιράν, όπου διατηρείται ακόμη η ποινή θανάτου δια απαγχονισμού και πριν λίγες ημέρες, -όπως αναφέρει η είδηση-, εκτελέστηκαν με αυτόν τον τρόπο πέντε άντρες, οι οποίοι κατά το 2022 είχαν βιάσει, παρά την θέλησή της δηλαδή, μία γυναίκα.

Συγκεκριμένα, η είδηση ανέφερε τα εξής:



 «Πέντε άνδρες, οι οποίοι είχαν απαγάγει και βιάσει μια γυναίκα τον Μάιο του 2022 στην πόλη Μάραντ στο βορειοδυτικό Ιράν, εκτελέστηκαν πριν λίγες ημέρες, όπως μετέδωσε το Mizan Online.

«Οι κατηγορούμενοι, που είχαν βαρύ ποινικό μητρώο, συνελήφθησαν τέσσερις ημέρες μετά το έγκλημα», ανέφερε η ίδια πηγή.



Στις αρχές Ιουλίου αυτού του έτους, πάλι, η Ιρανική Δικαιοσύνη ανακοίνωσε την εκτέλεση τριών ανδρών που είχαν κριθεί ένοχοι κατηγορούμενοι πως είχαν ναρκώσει και εν συνέχεια βιάσει περίπου 10 γυναίκες στα τέλη του 2021 σε ένα κέντρο αισθητικής.



Το Πρακτορείο δεν συγκρίνει την εκεί εγκληματικότητα και τα περί σεξουαλικής βίας κατά των γυναικών με άλλες χώρες του κατ’ επίφασιν πολιτισμένου κόσμου, και ούτε καν στην χώρα μας αναφέρεται.

error: Content is protected !!