ΔΕΝ «ΤΡΑΒΗΞΕ» ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΔΙΑΛΥΘΗΚΕ ΔΕΝ «ΤΡΑΒΗΞΕ» ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΔΙΑΛΥΘΗΚΕ
του Ντίνου Σ. Κουμπάτη Παρά τις μεγάλες και άοκνες προσπάθειες των τότε παραγόντων, οι οποίοι είχαν εμπλακεί στο θέμα, με επικεφαλής την κυρία Γιάννα... ΔΕΝ «ΤΡΑΒΗΞΕ» ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΔΙΑΛΥΘΗΚΕ

του Ντίνου Σ. Κουμπάτη

Παρά τις μεγάλες και άοκνες προσπάθειες των τότε παραγόντων, οι οποίοι είχαν εμπλακεί στο θέμα, με επικεφαλής την κυρία Γιάννα Αγγελοπούλου, και την εμπιστοσύνη ως και ανακούφιση ότι ο μέγας αρχιτέκτων Καλατράβα, θα ανελάμβανε την οικοδόμηση του σταδίου των Ολυμπιακών αγώνων, φαίνεται πως τελικά σαν έργο δεν τράβηξε και πριν λίγες ημέρες σωριάστηκε κάτω η γέφυρά του, κάτω από την οποία χιλιάδες άνθρωποι κάθε χρόνο παρακολουθούν δεκάδες δικές μας και διεθνείς εκδηλώσεις και μάλιστα πανάκριβες.



Όμως, ας μην ρίξουμε τα βάρη στον αρχιτέκτονα, ούτε σε αυτούς που του ανέθεσαν το έργο, το οποίο μέσα σε είκοσι χρόνια κατέρρευσε.

Υπεύθυνοι γι’ αυτό, είναι αυτοί, οι οποίοι ρρίζονται ή διορίζονται ως υπεύθυνοι και οι οποίοι πρέπει να προσέχουν, να επιβλέπουν το έργο και να προβαίνουν σε επιδιρθώσεις, στην κοινώς συντήρηση του κάθε έργου, προκειμένου και θύματα να μην υπάρχουν σε ενδεχόμενη περίπτωση και τα έργα, ιδιαίτερα τόσο μεγάλης πνοής και τεράστιου κόστους, να μην διαλύονται.

Από τα μετέπειτα του συμβάντος πορίσματα, φαίνεται πως κανείς εώς ελάχιστα είχαν ενδιαφερθεί για την συντήρησή του με ψευτομπαλώματα, όταν αντιλαμβάνονταν πως κάπου και κάτι χρειαζόταν.



Αμέσως δε μετά, αποκαλύφθηκε και πως το στάδιο ΟΑΚΑ εμπνέει κινδύνους, καθώς και άλλα στάδια.

Το αρχαίο ρητό λέει πως «ενός κακού μύρια έπονται» κι έτσι φαίνεται πως και άλλα στάδια ακολουθούν και η πτώση της γέφυρας του Ολυμπιακού σταδίου, για το οποίο όλοι ήμασταν υπερήφανοι, μας κάνει πλέον να τρέχουμε.

Όπως ανακοινώθηκε αρμοδίως, δεκαεπτά στάδια, γήπεδα και χιονοδρομικά κέντρα θα ελεγχθούν και θα αποκατασταθούν οι ζημιές σε αυτά, αν υπάρχουν.



Υπάρχει και ένα άλλο ρητό, το οποίο λέει: «Κάλλιο αργά, παρά ποτέ», κι εμείς, εδώ στην Ελλάδα φαίνεται πως πάντα επαναπαυόμαστε επάνω του και μας στηρίζει.

Αλλά μέχρι πότε θα σπεύδουμε βραδέως και πάντα μετά τις καταστροφές, ενώ μπορούμε να εκμεταλλευόμαστε την πρόληψη;



error: Content is protected !!