ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΠΕΤΑΙ ΤΟ ΚΙΕΒΟ; ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΠΕΤΑΙ ΤΟ ΚΙΕΒΟ;
του Ντίνου Σ. Κουμπάτη ΟΙ ειδήσεις από τις ΗΠΑ, δεν θα πρέπει είναι καθόλου καλές και ενθαρρυντικές για την Ουκρανία. Η Γερουσία, καταψήφισε την... ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΠΕΤΑΙ ΤΟ ΚΙΕΒΟ;

του Ντίνου Σ. Κουμπάτη

ΟΙ ειδήσεις από τις ΗΠΑ, δεν θα πρέπει είναι καθόλου καλές και ενθαρρυντικές για την Ουκρανία. Η Γερουσία, καταψήφισε την χορήγηση οικονομικής βοήθειας, εκ 300 εκατομμυρίων ευρώ,  την οποία είχε υποσχεθεί, για ακόμη μία φορά η Κυβέρνηση, η οποία πάντα ήταν συνεπής ως προς τις δεσμεύσεις και υποσχέσεις της προς τους Ουκρανούς.



Και ενώ η χώρα από την αρχή του πολέμου μέχρι σήμερα φέρεται να έχει χάσει κάπου 83.000 στρατιώτες της στα πεδία των μαχών, -κατά το γερμανικό πολιτικό περιοδικό “Spiegel”, φαίνεται να χάνει εν μέρει και την Σλοβακία μετά από δηλώσεις του Πρωθυπουργού της, Robert Fico, σύμφωνα με τις οποίες θα της παρέχει του λοιπού μόνο ανθρωπιστική βοήθεια.



Εντωμεταξύ, ο πρώην αξιωματικός των Μυστικών Υπηρεσιών των ΗΠΑ και πρώην επιθεωρητής όπλων του ΟΗΕ, εξέφρασε την άποψή του ότι η Ρωσία μπορεί να εξασφαλίσει την νίκη αν δεν βιαστεί αλλά φθείρει την αντίσταση μακροχρόνια, κάτι το οποίο σε ίδιο μήκος κύματος πιστεύει και ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Dimitry Peskove, αλλά τελικά -υποστηρίζει-. ΗΠΑ και Ευρώπη δεν θα εγκαταλείψουν την Ουκρανία.



Ωστόσο, η έγκριτη εφημερίδα “Newsweek”, αναφέρουν σαν πιθανόν οι σύμμαχοι του ΝΑΤΟ, οι  ΗΠΑ και η Σλοβακία, να μειώσουν την βοήθειά τους προς το Κίεβο, την ίδια στιγμή, κατά την οποίαν  ο ΄Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ, υποστηρίζει πως το μέλλον την Ουκρανίας βρίσκεται μέσα στην Ευρώπη. Εκφράζοντας μάλιστα και την έκπληξή του για την απόφαση των Ρεπουμπλικανών των ΗΠΑ να μην εγκρίνουν την νέα οικονομική ενίσχυση προς το Κίεβο.

Αισιόδοξος επί του θέματος ο Υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, δήλωσε βέβαιος ότι «σε λίγο τα σύνορα της Ευρώπης θα ξεκινούν από την Λισαβόνα και θα φτάνουν Λουχάνσκ».



Από πλευράς Ουκρανίας τώρα, ο Dimitro Kaleba, εκφράζει την πίστη του ότι η στήριξη των ΗΠΑ δεν θα διακοπεί, την ίδια στιγμή που και πάλι το “Spiegel”, καλεί την Ουκρανία να σκεφτεί σύντομα τον τερματισμό του πολέμου.

Εντωμεταξύ, ο πρωθυπουργός της χώρας Mykola Azarov υποστηρίζει πως ο πληθυσμός της χώρας του έχει μειωθεί στα 28 εκατομμύρια, καθώς πολλοί πολίτες εκπατρίζονται και ότι από τους εναπομείναντες, μόνο τα 3,5 εκατομμύρια είναι σε θέση να στηρίζουν τις εχθροπραξίες.

Να ευχηθούμε όλα να πάνε καλά και γί’ αυτούς και για όλους μας.

error: Content is protected !!