ΠΡΟΣ ΑΓΡΑΝ ΨΗΦΩΝ ΠΡΟΣ ΑΓΡΑΝ ΨΗΦΩΝ
του Ντίνου Σ. Κουμπάτη Περιφερειακές και Δημοτικές εκλογές σήμερα καθ’ άπασαν την χώραν και όλο αυτό το τελευταίο διάστημα, τα μάτια μας κορέστηκαν από... ΠΡΟΣ ΑΓΡΑΝ ΨΗΦΩΝ

του Ντίνου Σ. Κουμπάτη

Περιφερειακές και Δημοτικές εκλογές σήμερα καθ’ άπασαν την χώραν και όλο αυτό το τελευταίο διάστημα, τα μάτια μας κορέστηκαν από φέϊγ βολΆν, αφίσες, πανώ και υποψήφιους σε εφημερίδες, περιοδικά και τηλεοράσεις, στα «κοινωνικά» δίκτυα, αλλά και προσωπικώς σε Λαϊκές, σε γειτονιές, στους δρόμους, από σπίτι σε σπίτι, από καφενέ σε καφενέ και όπου αλλού.



Και είδαμε και πολλούς από αυτούς, να λοιδορούνται, να προπηλακίζονται, γιατί οι πολίτες πίστευαν πως δεν είχαν κάνει καλά την δουλειά τους τα προηγούμενα τέσσερα χρόνια, και μεταξύ τους να υβρίζονται έως και να συκοφαντούνται, προκειμένου οι νεότεροι να επιτύχουν να πάρουν από τους παλαιότερους την εξουσία, από δε τους παλαιότερους να θέλουν μετά μανίας, να μην την παραδώσουν.



Όπως πάντα, δε, και τα κόμματα, και οι πολιτικοί Αρχηγοί, έσπευσαν να διανύσουν χιλιόμετρα χιλιομέτρων από την μία άκρη της Ελλάδος έως την άλλη, πολιτικοποιώντας για μία ακόμη φορά εκλογές, οι οποίες αφορούν αποκλειστικά και μόνο τις κοινότητες των πολιτών κατά τόπο,και όχι των πολιτικών.

Πήραν σβάρνα λοιπόν και έφτασαν και εκεί που τους θαυμάζουν, αλλά και εκεί που δεν τους θέλουν για να υποστηρίξουν τους προστατευομένους τους, αγωνιώντας αν η Ελλάδα «βαφτεί» για μία ακόμη φορά, γαλάζια, πράσινη, ή κόκκινη, ή έστω και κατά ποίο ποσοστό.



Ωστόσο, οι πολίτες έχουν ήδη να επιλύσουν μόνοι τους πολλά από τα προβλήματά τους, από αυτά που δεν δύναται να επιλύσει η οποιαδήποτε Κυβέρνηση, και γνωρίζουν πολύ καλά πως τα περισσότερα από τα προβλήματά τους είναι μακροχρόνια και όλοι αυτοί, οι οποίοι συνεχίζουν να υπόσχονται είχαν στο παρελθόν αρκετές ευκαιρίες να το είχαν κάνει.

Παράλληλα, και επί της παρούσης, όλοι συνεχίζουν να υπόσχονται, αλλά τα προβλήματα καθημερινά μεγαλώνουν και με υποσχέσεις δεν λύνονται.

Τέλος, -στα τοπικά-, οι εντόποιοι, γνωρίζουν πολύ καλά τα πρόσωπα και τις επιδόσεις τους και ποιούς μπορούν να εμπιστευτούν και να μην, εκείνοι-,  προδώσουν τις προσδοκίες τους.



Η χώρα μας, έχει πολλά, πάρα-πολλά προβλήματα, και οι πολιτικοί, καλύτερα θα έκαναν να σκύψουν επάνω σε αυτά, και όχι να περιοδεύουν για να ζητούν από τους δικούς τους οπαδούς να ψηφίζουν πρόσωπα της Αυτοδιοιήκησης, τα οποία οφείλουν να ανήκουν στους συντοπίτες τους και εκλέγονται προκειμένουνα ενδιαφέρονται για την επίλυση των τοπικών προβλημάτων τους.

Οι πολιτικοί, ας κοιτάξουν τα υπόλοιπα.

error: Content is protected !!