Η ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΤΩΝ ΤΟΠΙΚΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ Η ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΤΩΝ ΤΟΠΙΚΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ
του Ντίνου Σ. Κουμπάτη Την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές, -χθες το απόγευμα μετά το κλείσιμο των καλπών-, το μόνο συμπέρασμα, το οποίο... Η ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΤΩΝ ΤΟΠΙΚΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ

του Ντίνου Σ. Κουμπάτη

Την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές, -χθες το απόγευμα μετά το κλείσιμο των καλπών-, το μόνο συμπέρασμα, το οποίο μπορεί να εξαγάγει κάποιος, είναι ότι αυτήν την φορά, οι αυτοδιοικητικές εκλογές, μάλλον απαξιώθηκαν εκ μέρους των ψηφοφόρων.

Μισή ώρα νωρίτερα, 4.360.000 ψηφοφόροι είχαν δηλώσει παρόντες, ήτοι συμμετοχή 44,6% και στην Αττική, μόνο ένα 38,7 %.



Οι εκλογές αυτές, ακολούθησαν τα πρότυπα των κοινοβουλευτικών, ως προς την συμμετοχή, κάτι το οποίο δεν θα μπορούσε να ξενίζει, καθώς οι έλληνες πολίτες είναι απελπισμένοι από τα μεγάλα προβλήματα, τα οποία τους πνίγουν και η Πολιτεία δεν βρίσκεται σε θέση να τα αντιμετωπίσει.



Παράλληλα, απέδειξε πως η συνεχιζόμενη πολιτικοποίηση των Αυτοδιοικητικών εκλογών, μάλλον βλάπτει σοβαρά τα ποθούμενα αποτελέσματα.



Αλλά και τοπικά, φαίνεται πως οι δημότες δεν είναι ικανοποιημένοι από τις ενέργειες των τοπικών αρχόντων, τους οποίους εμπιστεύονται με τις ψήφους τους και εκείνοι τους απογοητεύουν.



Ωστόσο, αυτοί οι λιγότεροι από τους μισούς ψηφοφόρους, οι οποίοι παρουσιάστηκαν στις κάλπες, εχθές, από αυτούς, τους οποίους ψήφισαν εκφράζοντες προς αυτούς την εμπιστοσύνη τους, για μία ακόμη φορά, το έκανα και αυτοί με την ελπίδα οι εκλεκτοί τους να σκύψουν με συνείδηση επί των προβλημάτων των τόπων τους.

Να ελπίζουν, αυτήν την φορά;

error: Content is protected !!