ΗΜΕΡΑ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΗΜΕΡΑ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
του Ντίνου Σ. Κουμπάτη Άλλη μία παγκόσμια ημέρα χωρίς έρεισμα και γεμάτη υποκρισία, η Ημέρα Ψυχικής Υγείας, την οποία τιμούμε κάθε χρόνο αυτήν την... ΗΜΕΡΑ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ

του Ντίνου Σ. Κουμπάτη

Άλλη μία παγκόσμια ημέρα χωρίς έρεισμα και γεμάτη υποκρισία, η Ημέρα Ψυχικής Υγείας, την οποία τιμούμε κάθε χρόνο αυτήν την ημέρα, αλλά χωρίς καν να την λογαριάζουμε.



Αλήθεια, κατά πόσο ψυχολογικά υγιής, είναι σήμερα η Ανθρωπότητα; Κάθε ημέρα, κάθε ώρα, κάθε στιγμή, όλο και κάτι μας φθείρει σε πολλούς τομείς της ζωής μας και τέλος ψυχολογικά και μας διαλύει.

Σύμφωνα με μία πρόσφατη έρευνα, 500.000 Έλληνες πολίτες είναι σήμερα καταθλιπτικοί. Και η κατάθλιψη, ουκ έρχεται μόνη. Κάτι, ή κάποια, την προκαλούν. Κατά τις τρέχουσες ημέρες, δε, έχουμε μύρια όσα για να μας καταστήσουν καταθλιπτικούς.



Σήμερα, οι άνθρωποι αυτού του πλανήτη, ζουν με την αγωνία, την αμφιβολία, την αβεβαιότητα για το «αύριο» και πολλοί μάλιστα εξ’ ημών με την σκληρή πραγματικότητα και αντιμετώπιση του «σήμερα».



Θα ήταν άτοπο να απαριθμήσουμε τα αίτια, τα αιτιατά και τα αποτελέσματά τους. Όλοι τα γνωρίζουμε, όλοι τα βιώνουμε, όλοι πληττόμεθα από αυτά. Πόλεμοι, οικονομική κρίση, φτωχοποίηση των λαών, τρομοκρατία, μόλυνση της ατμόσφαιρας, αγωνία για το αν υπάρχει ή όχι «αύριο», καθώς όλα ισοπεδώνονται, οι ηθικές αξίες καταρρέουν, η ζωή φθίνει και ένας στόχος μόνο διαφαίνεται στον ορίζοντα, αυτός της κατάλυσης της ανθρώπινης ύπαρξης.



Αύριο, τα ρομπότ, γεννήματα της τεχνητής νοημοσύνης θα κυβερνούν, θα σκέπτονται και θα ενεργούν για εμάς, ώσπου να μας εξοντώσουν σύμφωνα με τα προκατασκευασμένα προγράμματά τους και να απομείνουν κυρίαρχοι της Γης, ώσπου να αυτοδιαλυθούν και αυτά.

Κάτω από τόσο δυσοίωνες συνθήκες διαβίωσης, δεν είναι αστείο να μιλάμε για ψυχική υγεία και υποκριτικά να την τιμούμε παγκοσμίως  κάθε χρόνο;

error: Content is protected !!