Η ΠΕΙΝΑ ΔΕΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΖΕΤΑΙ Η ΠΕΙΝΑ ΔΕΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΖΕΤΑΙ
του Ντίνου Σ. Κουμπάτη Διαβάζω και εξίσταμαι πως η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δαπάνησε 2,75 εκατομμύρια ευρώ για φωτογραφίες και βίντεο των μελών της από τα... Η ΠΕΙΝΑ ΔΕΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΖΕΤΑΙ

του Ντίνου Σ. Κουμπάτη

Διαβάζω και εξίσταμαι πως η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δαπάνησε 2,75 εκατομμύρια ευρώ για φωτογραφίες και βίντεο των μελών της από τα τέλη του 2019 ως τον  περασμένο Απρίλιο. Το ποσόν αυτό, αναφέρεται στην απάντηση της Κομισιόν σε ερώτηση ευρωβουλευτή του κόμματος «Εναλλακτική για τη Γερμανία».



Η δαπάνη αυτή, περιλαμβάνει ποσά για φωτογράφους, συνεργεία βίντεο και μακιγιάζ. Δεν προβλέπεται κάλυψη εξόδων κομμωτών. Περίπου το 95% του ποσού αφορά μισθούς και έξοδα μετακίνησης.

Ο επίτροπος Προϋπολογισμού Γιοχάνες Χαν εξήγησε: «Η φωτογραφική κάλυψη των δραστηριοτήτων των μελών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής είναι απαραίτητη για την ενημέρωση των πολιτών για το έργο της και την εξασφάλιση διαφάνειας», χωρίς ωστόσο να αναφέρει το πόσους μετακίνησε κάθε χώρα-μέλος και πόσους μακιγιάρανε για να χαμογελούν ευτυχισμένοι για την μεγάλη επιτυχία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.



Θα έλεγα μετά λόγου γνώσεως πως άμεσα απαραίτητη είναι και διασφάλιση των σωστών οικονομικών απολαβών των πολιτών, -κάθε κοινωνικής τάξης-, της Ευρώπης, καθώς, όπως θα γνωρίζει η Κομισιόν, οι πένητες και οι πείνα, δεν φωτογραφίζονται για να μπορεί στον τομέα αυτό να φανεί και η πλήρης αποτυχία της.



Αντίθετα, και σύμφωνα με στατιστικές, διαβάζω πως ο ένας στους επτά κατοίκους στον πλανήτη μας, υποφέρει από ψυχικές νόσους, ενώ το 60% των Ελλήνων, έχει πέσει σε κατάθλιψη.

Το γεγονός της φτώχειας, η οποία απλώνεται όλο και πιο πολύ σε βάθος, μοιραίο είναι να οδηγεί σε τέτοιες καταστάσεις. Σύμφωνα με μετρήσεις, μάλιστα, ο πληθωρισμός στην χώρα μας έπεσε στο 1,6 αλλά η ακρίβεια, η αύξηση των τιμών σε είδη διατροφής ξεπέρασε το 9,4%.



Αν η κατάσταση της φτωχοποίησης συνεχίσει να παραμένει αχαλίνωτη, τότε το ποσοστό των καταθλιπτικών, αναμφισβήτητα θα αυξηθεί και τότε, μοιραία, η απόλυτη φτώχεια θα κυριαρχήσει.

error: Content is protected !!