ΟΙ ΜΟΙΡΑΙΕΣ ΜΕΤΑΛΛΑΞΕΙΣ ΤΩΝ ΧΡΩΜΑΤΩΝ ΟΙ ΜΟΙΡΑΙΕΣ ΜΕΤΑΛΛΑΞΕΙΣ ΤΩΝ ΧΡΩΜΑΤΩΝ
του Ντίνου Σ. Κουμπάτη Όλα, ξαφνικά, γύρισαν ανάποδα. Όσο και πολλοί ήσαν αυτοί, οι οποίοι περίμεναν κάτι άλλο, για μία ακόμη φορά αποδεικνύεται πως... ΟΙ ΜΟΙΡΑΙΕΣ ΜΕΤΑΛΛΑΞΕΙΣ ΤΩΝ ΧΡΩΜΑΤΩΝ

του Ντίνου Σ. Κουμπάτη

Όλα, ξαφνικά, γύρισαν ανάποδα. Όσο και πολλοί ήσαν αυτοί, οι οποίοι περίμεναν κάτι άλλο, για μία ακόμη φορά αποδεικνύεται πως άλλες είναι οι βουλές των ηγετών κομμάτων, άλλα δε, ψηφοφόροι αποφασίζουν.  



Πρώτος, ο ίδιος ο Πρωθυπουργός της χώρας, είχε πιστέψει και επιδιώξει, με κάθε τρόπο και υποσχέσεις,να βάψει γαλάζια όλη την Ελλάδα, μέσα από τις κάλπες β΄γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών.



Οι ψηφοφόροι ωστόσο,  -αν και κατά μειοψηφία προσήλθαν στα εκλογικά κέντρα-, θέλησαν να αλλάξουν τις προσδοκίες και, -αντίθετα με τον πρώτο γύρο-, προσπάθησαν και κατάφεραν να αλλάξουν το προσδοκώμενο χρώμα, όπως άλλωστε αρμόζει σε κάθε δημοκρατική χώρα, όταν κάποιος καλείται να επιλέξει κατά συνείδηση, και από ψηφοφόρους, οι οποίοι συνειδητά τοποθετούνται και επιλέγουν αυτούς που εμπιστεύονται, ίσως και αδικημένοι από προηγούμενες επιλογές τους.



Όσο δε, για όλους αυτούς, -και ήσαν η πλειοψηφία των ελλήνων ψηφοφόρων-, οι οποίοι δεν προσήλθαν να ψηφίσουν και στους δύο εκλογικούς γύρους, -και όλοι τούς κατηγορούν έως και για ανευθυνότητα-, θα πρέπει να εξετάσουμε και το αν από απογοήτευση δεν το έκαναν, για όσα περίμεναν για πολλές τετραετίες από αυτούς, τους οποίους εμπιστεύονταν και εκείνοι ίσως δεν ανταποκρίνονταν.



error: Content is protected !!