ΛΥΝΕΤΑΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΩΝ ΠΥΡΚΑΓΙΩΝ ΜΕ ΕΚΚΕΝΩΣΕΙΣ ΛΥΝΕΤΑΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΩΝ ΠΥΡΚΑΓΙΩΝ ΜΕ ΕΚΚΕΝΩΣΕΙΣ
του Ντίνου Σ. Κουμπάτη Ο καθηγητής Φυσικών Καταστροφών κ. Κώστας Συνολάκης, σχολιάζοντας τις μεγάλες φωτιές, οι οποίες κάθε καλοκαίρι, -ίσως και όχι μόνο-, ταλανίζουν την... ΛΥΝΕΤΑΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΩΝ ΠΥΡΚΑΓΙΩΝ ΜΕ ΕΚΚΕΝΩΣΕΙΣ

του Ντίνου Σ. Κουμπάτη

Ο καθηγητής Φυσικών Καταστροφών κ. Κώστας Συνολάκης, σχολιάζοντας τις μεγάλες φωτιές, οι οποίες κάθε καλοκαίρι, -ίσως και όχι μόνο-, ταλανίζουν την χώρα μας και απανθρακώνουν τον φυσικό της ορίζοντα, συντασσόμενος με την ρήση των καιρών, είπε πως στην Ελλάδα, τα καλοκαίρια «αντιμετωπίζουμε τις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής», ενώ ακόμη «δεν έχουμε δει μεγάλες πυρκαγιές». 



Επικαλούμενος δε παραδείγματα  ανέφερε την Καλιφόρνια όπου κάηκαν ένα εκατομμύριο στρέμματα, ενώ στην Ελλάδα μόνο πεντακόσιες χιλιάδες.



Για τα δέκα επόμενα χρόνια δε, πιστεύει πως, επειδή δεν θα έχουν παραχθεί ακόμη μοντέλα προσομοιώσεων πραγματικού χρόνου διάρκειας πυρκαγιών.



Τέλος, θεωρεί ότι το μόνο που θα μπορεί να μας σώζει πλεόν, είναι από την μία να μην φυσούν δυνατοί άνεμοι και από την άλλη να συνεχίσει να λειτουργεί τόσο καλά το 112 της Πολιτικής Προστασίας, η οποία, εκκενώνει με μηνύματά της τους κατοίκους των περιοχών που γίνονται έρμαια της φωτιάς.

Περί προλήψεων και περί αναχαίτισης όσων μπουρλοτιάζουν τα δάση, ουδείς λόγος.



error: Content is protected !!