Το «παιδί-θαύμα» Mihai Dionis Barbu  θα εκθέσει πίνακές του στην Σαλαμίνα Το «παιδί-θαύμα» Mihai Dionis Barbu  θα εκθέσει πίνακές του στην Σαλαμίνα
Γράφει η Λίλυ Νούραη Ο Mihai Dionis Barbu, θεωρείται παγκοσμίως, -και είναι-, ένα παιδί-θαύμα, μόλις είκοσι ετών. Γεννήθηκε το 2003, -και ζει στην Ρουμανία-,... Το «παιδί-θαύμα» Mihai Dionis Barbu  θα εκθέσει πίνακές του στην Σαλαμίνα

Γράφει η Λίλυ Νούραη

Ο Mihai Dionis Barbu, θεωρείται παγκοσμίως, -και είναι-, ένα παιδί-θαύμα, μόλις είκοσι ετών.

Γεννήθηκε το 2003, -και ζει στην Ρουμανία-, από γονείς, ανθρώπους των Γραμμάτων και των Τεχνών. Η μητέρα του, πρωταγωνίστρια του Εθνικού Θεάτρου της Κραϊόβα, η Πετρονέλα Κάρμεν Ζούρμπα και ο πατέρας του, ο φιλόσοφος, ποιητής, σκηνοθέτης και καθηγητής Πανεπιστημίου, ο Κωνσταντίν Μπάρμπου, αναπληρωτής καθηγητής Ιστορίας του Πανεπιστημίου Ιστορίας και Χριστιανικών Σπουδών «Ντιμίτριε Καντεμίρ» Βουκουρεστίου.

Σπούδασε στο Εθνικό Κολλέγιο «Κάρολος ο Πρώτος». Ακολούθησε τις τάξεις I-VIII στο Εθνικό Κολλέγιο και το Λύκειο Καλών Τεχνών «Μαρίν Σορέσκου», καθώς και το Τμήμα Ζωγραφικής Πλαστικών Τεχνών του Πανεπιστημίου της Κραϊόβα.



Σε ηλικία μόλις έξι ετών, το 2009, ξάφνιασε σαν «παιδί-θαύμα», με την έκδοση του βιβλίου-του ποίησης με τίτλο «Το τίποτε κατά τον Ντιονίς» από τον εκδοτικό οίκο «Ρεβέρς», ενώ παράλληλα εικονογράφησε με έγχρωμα σχέδια και ένα βιβλίο με ποίηση χάϊ-κου και από 30 Νοεμβρίου έως 1 Δεκεμβρίου 2010 εξέθεσε τέσσερις πίνακες με το πορτρέτο του φιλόσοφου Ντιμίτριε Καντεμίρ, στο ομώνυμο  Διεθνές Συμπόσιο που πραγματοποιήθηκε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, κρινόμενος από Ακαδημαϊκούς πέντε ξένων χωρών, μεταξύ των οποίων και ο Έλληνας Ευάγγελος Μουτζόπουλος.



Κατά την περίοδο της εφηβείας του, εκδίδει σε συνεργασία με πέντε ακόμη νέους ζωγράφους, έναν τόμο σχεδίων και ζωγραφικής, τον οποίον προλογίζει ο μεγάλος Ιταλός γλύπτης Βιτσέντζο Μπιάνκι, υποψήφιος για το βραβείο Νόμπελ.

Το 2019 κυκλοφόρησε το άλμπουμ «Έγχρωμα Σχέδια της φαντασίας» από τον Εκδοτικό Οίκο «Ρεβέρς», και στην συνέχεια τρεις τόμους στίχων με τους τίτλους «Διανοητικά ποιήματα με τον μονόκερο σε πτήση», «Άδειοι στίχοι» και  «Το βιβλίο μου» από τον Εκδοτικό Οίκο «Κοντραφόρ», το 2021.



Το έτος 2022 δημοσίευσε στις Εκδόσεις «Ρεβέρς» έναν τέταρτο τόμο ποιημάτων με τον τίτλο «Τα ποιήματα θα καταστραφούν σε είκοσι χρόνια από τώρα» και κέρδισε το Βραβείο της Διεθνούς Ακαδημίας Μιχαή Εμινέσκου.
Αυτόν τον καιρό δουλεύει επάνω σε έναν τόμο θραυσμάτων με τον τρόπο «Σιοράν», ο οποίος θα εκδοθεί στα ρουμανικά και στα γαλλικά και μία έκδοση τόσο στα ρουμανικά όσο και σε γαλικά, αναφερόμενο στον μεγάλο μηδενιστή και περιέχοντα, -εκτός από ένα μεγάλο αδημοσίευτο έργο του-, και Κιορανικά χειρόγραφα σε έγχρωμη αναπαραγωγή.

Στον τομέα της ζωγραφικής και πάλι, τον Σεπτέμβριο του 2022 περιελήφθησαν είκοσι ψηφιακά του έργα στην Διεθνή Έκθεση που οργάνωσε Επιθεώρηση «Τριμπούνα» του Κλουζ-Ναπόκα, ενώ πολλά έργα του σε καμβά βρίσκονται σε ιδιωτικές συλλογές σε Γαλλία, Ιταλία, Γερμανία και Ρωσία.
Ορισμένα εξ’ αυτών των έργων του έχουν βραβευθεί με Διπλώματα Τιμής από την «Ευρωπέανσις Σιεντιάρουμ Άρτιουμ Ακάντεμυ» των Παρισίων, ενώ τελευταία του Έκθεση με είκοσι ψηφιακά έργα του, πραγματοποιήθηκε από 26 Ιουνίου έως και 31 Ιουλίου, αυτού του έτους, στην Εθνική Βιβλιοθήκη του Τορίνο.

Ο Διεθνής Πολιτιστικός Οργανισμός «Το Καφενείο των Ιδεών», πρόκειται να παρουσιάσει στην Σαλαμίνα από 26 έως και 29 Οκτωβρίου, μία Έκθεση ψηφιακής ζωγραφικής του Mihai Dionis Barbu, ενώ στις 29 Οκτωβρίου, θα του απονείμει τιμητικά το Χρυσό Μετάλλιο του Μεγάλου Αλεξάνδρου, στον τομέα των νέων δημιουργών. Η Έκθεση θα γίνει στο φουαγιέ του Δημαρχείου Σαλαμίνας.

error: Content is protected !!