Η Meta επεκτείνει τους γονικούς ελέγχους, συμπεριλαμβανομένης της παρακολούθησης της εικονικής πραγματικότητας Η Meta επεκτείνει τους γονικούς ελέγχους, συμπεριλαμβανομένης της παρακολούθησης της εικονικής πραγματικότητας
Η άνομη χώρα της εικονικής πραγματικότητας αποκτά περισσότερη εποπτεία. Η τελευταία ενημερωμένη έκδοση ασφαλείας της Meta δίνει στους γονείς μεγαλύτερο έλεγχο των παιδιών τους... Η Meta επεκτείνει τους γονικούς ελέγχους, συμπεριλαμβανομένης της παρακολούθησης της εικονικής πραγματικότητας

Η άνομη χώρα της εικονικής πραγματικότητας αποκτά περισσότερη εποπτεία.

Η τελευταία ενημερωμένη έκδοση ασφαλείας της Meta δίνει στους γονείς μεγαλύτερο έλεγχο των παιδιών τους στην εικονική πραγματικότητα. Σε ένα πολυπόθητο βήμα προς ένα ασφαλέστερο διαδίκτυο για τα παιδιά, η τελευταία σειρά εργαλείων γονικής επίβλεψης της Meta βοηθά στην παρακολούθηση των παιδιών και των εφήβων καθώς περιπλανιούνται στον κόσμο της εικονικής πραγματικότητας.

Η ενημέρωση που ξεκίνησε στις 14 Ιουνίου, επιτρέπει στους γονείς και τους κηδεμόνες να αποκλείουν απευθείας εφαρμογές και προγράμματα περιήγησης στο διαδίκτυο, να βλέπουν τον χρόνο προβολής και τις λίστες φίλων των παιδιών τους και να απενεργοποιούν τη δυνατότητα χρήσης των λειτουργιών Link και Air Link στα ακουστικά Quest για πρόσβαση σε περιεχόμενο, που έχει αποκλειστεί διαφορετικά στους προσωπικούς υπολογιστές του χρήστη. Τα εργαλεία εποπτείας περιλαμβάνουν τη δυνατότητα προβολής των λήψεων και των αγορών εφαρμογών στα ακουστικά των χρηστών, καθώς και την προαιρετική απαίτηση για τους εφήβους να ενημερώνουν τους κηδεμόνες τους και να ζητούν την έγκριση των γονέων για τις αγορές. Η εταιρεία θα εγκαινιάσει επίσης έναν νέο κόμβο εκπαίδευσης γονέων με έναν οδηγό για τον τρόπο χρήσης των εργαλείων εποπτείας VR.



“Με τις τεχνολογίες VR να κερδίζουν ολοένα και περισσότερο έδαφος και το Quest να γίνεται το αγαπημένο προϊόν πολλών νέων, οι γονείς και οι κηδεμόνες θα έχουν τώρα πρόσβαση σε μια σειρά εργαλείων για να διασφαλίσουν και να παραμείνουν αναμεμειγμένοι με τη συμμετοχή και τις εμπειρίες των εφήβων τους”, έγραψε ο Dr. Sameer Hinduja, συνδιευθυντής του Κέντρου Έρευνας για τον Διαδικτυακό Εκφοβισμό (Cyberbullying Research Center), στην ανακοίνωση της ενημέρωσης.



Εκτός από τα νέα εργαλεία ασφάλειας για την εικονική πραγματικότητα, η Meta επεκτείνει επίσης τους όρους ευημερίας των εφήβων στο Instagram. Οι γονείς θα μπορούν να ορίσουν συγκεκριμένες “ήσυχες ώρες” κατά τη διάρκεια της ημέρας ή της εβδομάδας για τη χρήση από τα παιδιά και να βλέπουν περισσότερες πληροφορίες σχετικά με λογαριασμούς και αναρτήσεις που αναφέρθηκαν από χρήστες που παρακολουθούνται. Η εφαρμογή θα αρχίσει επίσης να ειδοποιεί τους χρήστες να αλλάζουν θέματα στη Σελίδα Εξερεύνησης μετά από κύλιση του ίδιου περιεχομένου για ένα καθορισμένο από την εφαρμογή χρονικό διάστημα. Σύμφωνα με την εταιρεία, η ειδοποίηση “έχει σχεδιαστεί για να ενθαρρύνει τους εφήβους να ανακαλύψουν κάτι νέο και αποκλείει ορισμένα θέματα που μπορεί να σχετίζονται με σύγκριση εμφάνισης”. Το Instagram θα διαθέτει επίσης νέα βίντεο “Κάντε ένα διάλειμμα” όταν ένας χρήστης έχει κάνει scroll μέσα στο Instagram Reels για πολύ ώρα, όπως και οι προτροπές του TikTok για τον χρόνο οθόνης.



Οι νέοι γονικοί έλεγχοι στο VR κάνουν το ντεμπούτο τους μόλις λίγες ημέρες μετά την κατάθεση οκτώ αγωγών από τη δικηγορική εταιρεία Beasley Allen κατά της Meta, επειδή, όπως ισχυρίζεται, δεν προστατεύει επαρκώς τα παιδιά και “εκμεταλλεύεται τους νέους με σκοπό το κέρδος”. Πρόκειται για την τελευταία από τις δέουσες επικρίσεις που δέχεται η εταιρεία για την προφανή έλλειψη ενδιαφέροντος για την ασφάλεια των εφήβων, μετά τις κατηγορίες που διατυπώθηκαν πέρυσι ότι οι πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης αγνοούσαν τις ανησυχίες για την ψυχική υγεία των εφήβων, γεγονός που οδήγησε σε κατάθεση στο Κογκρέσο από τον επικεφαλής του Instagram Άνταμ Μοσέρι το 2021.



Μετά το λανσάρισμα του Horizon Worlds της Meta – ενός “δημιουργικού χώρου” VR για τους χρήστες που μπορούν να συνδεθούν και να δημιουργήσουν εικονικούς κόσμους – και των νέων χαρακτηριστικών που εστιάζουν στην ασφάλεια, χρήστες και ερευνητές εξέφρασαν την ανησυχία τους ότι οι νεαροί χρήστες θα εξακολουθήσουν να εκτίθενται εύκολα σε μη ελεγχόμενη ρητορική μίσους και παρενόχλησης. Η Meta προσέθεσε αργότερα ένα φίλτρο “αλλοιωμένων φωνών” στο Horizon Worlds που μετέτρεπε τις φωνητικές συνομιλίες των ξένων VR σε ακατανόητους, φιλικούς ήχους, καθώς και μια λειτουργία “προσωπικών ορίων” που ελπίζει να εμποδίσει την παρενόχληση από απρόσκλητους χρήστες. Στη συνέχεια, τον Μάιο, η Meta ανακοίνωσε νέα εργαλεία κλειδώματος για τον αποκλεισμό συγκεκριμένων εφαρμογών από το σετ κεφαλής Quest ενός χρήστη, ως απάντηση στις ανησυχίες ότι έφηβοι και παιδιά με πρόσβαση χωρίς επίβλεψη εκτίθενται σε ακατάλληλους χώρους εικονικής πραγματικότητας.

Αυτή η ανακοίνωση δεν είναι η πρώτη ή η τελευταία προσπάθεια της Meta να καταστήσει τις εφαρμογές της και τις νέες τεχνολογίες ασφαλέστερες για τους νέους. Τον Μάρτιο, η Meta εγκαινίασε το Οικογενειακό Κέντρο για το Instagram, το οποίο στεγάζει τα εργαλεία ασφάλειας των εφήβων και γονικής παρακολούθησης της εφαρμογής, συμπεριλαμβανομένων των ταμπλό εποπτείας όπου οι κηδεμόνες μπορούν να παρακολουθούν τη δραστηριότητα, τους οπαδούς και τους λογαριασμούς με τους οποίους αλληλεπιδρούν συχνά. Το κέντρο περιλάμβανε επίσης εκπαιδευτικούς πόρους σχετικά με την ασφάλεια στο διαδίκτυο για οικογένειες, σε συνεργασία με εξωτερικούς οργανισμούς όπως το The Trevor Project. Πολύ πιο πρόσφατα, το Instagram πρόσθεσε τη δυνατότητα να φιλτράρετε το ευαίσθητο περιεχόμενο, όπως γραφική βία ή αναρτήσεις σεξουαλικού περιεχομένου, από την τροφοδοσία σας.

Στον κόσμο της εικονικής πραγματικότητας του Meta Quest, ένα βασίλειο με σχεδόν τρομακτικά ποικίλες δυνατότητες, εργαλεία όπως αυτά αποτελούν ακόμη πιο επιτακτική ανησυχία. Αλλά τα εργαλεία που είναι προσανατολισμένα στον χρήστη εξακολουθούν να έχουν τα όριά τους σε έναν χώρο, όπου ακόμη και οι ενήλικες δεν μπορούν να ξεφύγουν από την παρενόχληση και μας παρακαλούν να αναρωτηθούμε πώς οι εταιρείες μπορούν να αντιμετωπίσουν τη ζημιά που έχει ήδη γίνει.

csii.gr

error: Content is protected !!