ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΤΕΓΗΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΤΕΓΗΣ
του Ντίνου Σ. Κουμπάτη Όλοι, δεν γίνεται να γίνουμε πλούσιοι επειδή αξιοθήκαμε να έχουμε ένα δεύτερο ή τρίτο σπίτι και να τα νοικιάζουμε, αλλά... ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΤΕΓΗΣ

του Ντίνου Σ. Κουμπάτη

Όλοι, δεν γίνεται να γίνουμε πλούσιοι επειδή αξιοθήκαμε να έχουμε ένα δεύτερο ή τρίτο σπίτι και να τα νοικιάζουμε, αλλά και από ανάγκη ή επε

Ωστόσο, πολλοί είναι οι τυχεροί και κατά πολύ περισσότερο πολλοί, οι άτυχοι,. Οι οποίοι δεν έχουν στον ήλιο μοίρα ή την έχασαν και εξαναγκάζονται να καταφεύγουν στο ενοίκιο, ή να έχουν, όπως-όπως μιά πεντάρα, ακόμη και δανική ή την ανάγκη της καταφυγής σε δάνειο και την χρεία αγοράς ενός σπιτιού.



Μιλάμε φυσικά για την Ελλάδα και την παράλογη πραγματικότητα η οποία έρπει παντού σε αυτήν την χώρα και όσο για τις αγοραπωλησίες και ενοικιάσεις έχουν ξεπεράσει σε κόστος κάθε ανθρώπινη φαντασία και πάσα οικονομική δυνατότητα.

Σήμερα, λοιπόν, σύμφωνα με στατιστικές και έρευνες, σε σύγκριση με το 2017, οι αξίες πώλησης οικιών έχουν αυξηθεί κατά 71% και πάει λέγοντας.



Παρά ταύτα όμως, περίπου ένα εκατομμύριο σπίτια παραμένουν «κλειστά» σε όλη την Ελλάδα, ήτοι το 15% επί του συνόλου και από αυτά, τα 750. 000 στην Αττική.



Εικάζεται πως η κατάσταση αυτή επιτείνεται από την έλλειψη στεγαστικής πολιτικής και είναι συχνά αδύνατον σε πολλούς Έλληνες να έχουν την οικονομική ευχέρια στις ημέρες μας να ξοδεύουν με πενιχρούς μισθούς και την μαύρη ακρίβεια που μας δέρνει.



Να προσθέσουμε ακόμη και την αποφυγή δημιουργίας νέων οικογενειών, οι οποίες θα «άνοιγαν» πολλά από αυτά σπίτια, ένεκα του δύσκολα οικονομικού παρόντος και του αβέβαιου μέλλοντος.

error: Content is protected !!