ΕΙΜΑΣΤΕ ΛΙΓΟ ΑΔΙΑΦΟΡΟΙ; ΕΙΜΑΣΤΕ ΛΙΓΟ ΑΔΙΑΦΟΡΟΙ;
του Ντίνου Σ. Κουμπάτη Αυτό, το οποίο μου αρέσει στην Ελλάδα, είναι το ότι το κάθετί, όσο καλό ή κακό είναι, πάντα το περνάμε... ΕΙΜΑΣΤΕ ΛΙΓΟ ΑΔΙΑΦΟΡΟΙ;

του Ντίνου Σ. Κουμπάτη

Αυτό, το οποίο μου αρέσει στην Ελλάδα, είναι το ότι το κάθετί, όσο καλό ή κακό είναι, πάντα το περνάμε ξέφαλτσα.

Τα καλύτερα συμβαίνουν, αδιαφορούμε. Στα χειρότερα, ένα «δεν βαριέσαι», λέμε και τελειώνει η υπόθεση.



Διαβάζω στις εφημερίδες πως η Κυβέρνηση, έχει σκοπό, για μία ακόμη φορά, να σταθεί δίπλα στον έλληνα πολίτη στις δύσκολες ώρες που περνάει.

Σταχυολογώ κάποιες προοπτικές, όπως να δοθεί ένα ακόμη επίδομα θέρμανσης και ρεύματος, ενώ και στις δύο περιπτώσεις οι τιμές τραβούν την ανηφόρα με ιλιγγιώδη ταχύτητα, και ακόμη να εκπονηθεί και ένα τρίτο «μάρκεττ πας» και να μπουν «ταμπέλες ακρίβειας στα προϊόντα που πωλούν τα σούπερ μάρκετς, ενώ παράλληλα οι αυξήσεις στα προϊόντα αυτά είναι ιλιγγιώδεις και έχουμε την φήμη της ακριβότερης αγοράς προϊόντων άμεσης ανάγκης σε όλη την Ευρώπη, ακόμη και την Αμερική.



Διαβάζω επίσης ότι θα φορολογηθεί και το «Εφ’ άπαξ»,  ενώ ακόμη και η Κυβέρνηση αντιλήφθηκε πως υπάρχει εθνικός κίνδυνος από την υπέρμετρη μείωση γεννήσεων στην χώρα μας.

Πρόοδος και στα της Παιδείας μας, όπου τείνουν να καταργηθούν πλέον τα τετράδια και τα βιβλία, καθώς  μπορεί να τα αντικαταστήσει το ηλεκτρονικό Ίντερνετ, ενώ η εφηβική εγκληματικότητα και βιαιοπραγία  αυγαταίνουν και δεν γίνεται κουβέντα για να παρέμβει κάποιος και να την σταματήσει.



Διαβάζω επίσης πως σε λίγο θα κυκλοφορήσουν τα ανθρωποειδή ρομπότς, τα οποία θα αντικαταστήσουν τον Άνθρωπο, -και τη σκέψη και τα χέρια μας-, αφού θα αποφασίζουν και θα δουλεύουν αυτά αντί εμάς.

Εντωμεταξύ, δεκάδες θέσεις πρόκειται να χαθούν στα ΕΛΤΑ, αφού ακόμη περισσότερα από αυτά πρόκειται να βάλουν λουκέτο. 



error: Content is protected !!