ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΥΤΟΘΥΣΙΑ ΣΤΟ «LARGE» ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΥΤΟΘΥΣΙΑ ΣΤΟ «LARGE»
 Σήμερα πλέον, δεν σκεπτόμαστε όπως πριν και οι εθνικές γιορτές δεν μας εντυπωσιάζουν, καθώς μάλιστα δεν τους δίνεται η σημασία της οποίας απελάμβαναν λίγα... ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΥΤΟΘΥΣΙΑ ΣΤΟ «LARGE»

 Σήμερα πλέον, δεν σκεπτόμαστε όπως πριν και οι εθνικές γιορτές δεν μας εντυπωσιάζουν, καθώς μάλιστα δεν τους δίνεται η σημασία της οποίας απελάμβαναν λίγα χρόνια, ακόμη, πριν.

                Την 28η Οκτωβρίου τότε, όταν ο Μουσολίνι μας κήρυξε τον πόλεμο, γιατί αρνηθήκαμε να του παραδώσουμε «γην και ύδωρ», όχι μόνο οι στρατεύσιμοι έτρεξαν στο «μέτωπο» να αμυνθούν «περί πάτρις», αλλά και οι μη, και τα παιδιά ακόμη, και οι ίδιες οι γυναίκες μπήκαν στον αγώνα και στον πόλεμο.

               Στις ημέρες μας, συχνά ξεχνάμε τις μεγάλες επετείους των πολέμων και των συμφορών που μας έχουν βρει εξ΄ αιτίας τους και υπάρχει η διάχυτη υποψία πως πολλοί από εμάς αγνοούμε τα ιστορικά μας γεγονότα.

                Παλαιότερα, τα ελληνικά τηλεοπτικά κανάλια, «περιγελούσαν» μαθητές, φοιτητές και άλλους, οι οποίοι σε ερώτησή τους του τύπου «τι τιμούμε σήμερα;», δεν ήξεραν και απαντούσαν αξιοθρήνητα.

                Οι ηρωϊμοί και οι αυτοθυσίες, στις ημέρες μας, έχουν αντικατασταθεί από την ανεμελιά, την τεμπελιά και ακόμη την  έλλειψη γνώσεων, αλλά μία τάση να αναρωτιόμαστε γιατί πρέπει να ασχολούμαστε ακόμη με αυτά.

    Είναι η αλήθεια πως οι παλαιότεροι ήσαν πιο «κρατημένοι» και τους άρεσαν αυτά.

    Τώρα, και με την πρόοδο των νέων ιδεών, οι νέοι μας είναι πιο «κουλ» και περισσότερο «λαρτζ».

error: Content is protected !!