ΠΑΤΗΡ ΟΛΩΝ ΠΟΛΕΜΟΣ ΠΑΤΗΡ ΟΛΩΝ ΠΟΛΕΜΟΣ
του Ντίνου Σ. Κουμπάτη Έντρομοι, αυτά τα τελευταία χρόνια, αντικρίζουμε την σκληρή πραγματικότητα του πολέμου, ο οποίος επεκτείνεται όλο και περισσότερο, όλο και σκληρότερος,... ΠΑΤΗΡ ΟΛΩΝ ΠΟΛΕΜΟΣ

του Ντίνου Σ. Κουμπάτη

Έντρομοι, αυτά τα τελευταία χρόνια, αντικρίζουμε την σκληρή πραγματικότητα του πολέμου, ο οποίος επεκτείνεται όλο και περισσότερο, όλο και σκληρότερος, όλο και σε μεγαλύτερο γεωγραφικό μέγεθος.

Τελευταίος πόλεμος, ο οποίος μας απασχόλησε και πληρώνουμε τις επιπτώσεις του και θα τις πληρώνουμε εσαεί, καθώς ό,τι ακριβαίνει δεν αλλάζει πορεία και ιδιαίτερα στη χώρα μας.



Τώρα, ο μέγας πόλεμος ο οποίος μας απασχολεί και μας τρομοκρατεί συνάμα, είναι αυτός, ο οποίος εδώ και περίπου ένα μήνα εξελίσσεται στην Λωρίδα της Γάζας.

Χιλιάδες οι νεκροί, εκατοντάδες κατεδαφισμένα κτίρια, χιλιάδες ορφανΕμένες οικογένειες, αμύθητος πακτωλός χρημάτων, τα οποία κατασπαταλώνται σε πολεμικό υλικό, δισεκατομμύρια ανθρώπων, οι οποίοι ανησυχούν σφόδρα απανταχού του πλανήτη για το που μέλλει οδηγείσαι αυτός ο πόλεμος.



Πρόκειται για ένα πόλεμο, ο οποίος δεν αρκείται μόνο ανάμεσα σε δύο αντίπαλα μέρη, αλλά σε αυτόν, σταδιακά αλλά σταθερά, εμπλέκονται και παραπλήσια κράτη, απειλούντα και βομβαρδίζοντα, καθώς και με τον ίδιο τρόπο και κράτη πέραν των συνόρων του κεντρικού θερέτρου αυτού του πολέμου.

Αυτή, ακριβώς, η προέκταση αυτού του πολέμου, η οποία απειλεί να παρασύρει και άλλα κράτη να παΡέμβουν, είναι αυτό, το οποίο τρομάζει τα μάλα ολόκληρη την Ανθρωπότητα, η οποία εδώ και επτά δεκαετίες, προφητεύει και αναμένει έναν Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο, ο οποίος με τα υπερσύγχρονα πολεμικά υλικά του, υπάρχει κίνδυνος να καταστρέψει όλον τον κόσμο εν ριπή οφθαλμού.



Από αιώνων, ο Έλληνας φιλόσοφος Ηράκλειτος είχε καθορίσει την έννοια του πολέμου, με το απόφθεγμά του «Πόλεμος πάντων μὲν πατήρ ἐστι, πάντων δὲ βασιλεύς, καὶ τοὺς μὲν θεοὺς ἔδειξε τοὺς δὲ ἀνθρώπους, τοὺς μὲν δούλους ἐποίησε τοὺς δὲ ἐλευθέρους».

«Πατήρ» δε ανάλγητος και αιμοχαρής,  ο οποίος σκοτώνει και ερημώνει αδιακρίτως και αφανίζει την ζωή όχι μόνο από τον Άνθρωπο, αλλά και από τον κόσμον όλον.

Και με μία παράτολμη πράξη, εκ μέρους των αντιμαχωμένων, ίσως αυτός ο «πατήρ» ανατινάξει αυτόν τον κόσμο στον αέρα, ανατινασσόμενος μαζί και αυτός.

error: Content is protected !!